Hoe apps op Android te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe apps op Android te sluiten
Hoe apps op Android te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een app door deze omhoog en van het scherm te vegen. Veeg voor verticaal weergegeven apps naar links of rechts.
  • Sommige apparaten hebben een afsluitknop in de rechterbovenhoek van elke app. Tik op de knop exit om de app te sluiten.
  • Als je een drieregelige knop met een kleine X ziet, tik je erop om alle recent geopende apps te sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u apps op een Android-apparaat sluit vanaf het startscherm. Het bevat ook informatie over het sluiten van apps vanuit de app-manager en het afsluiten van actieve services,

Apps op Android sluiten vanaf het startscherm

Apps sluiten op Android betekent de apps afsluiten. U kunt een app afsluiten als deze niet normaal reageert, als uw telefoon of tablet weinig geheugen heeft, of om het scherm leeg te maken.

Het sluiten van actieve apps vanaf het startscherm is de snelste manier om ze af te sluiten.

  1. Begin met het bekijken van alle actieve apps. Hoe je dit doet, hangt af van je telefoon en de Android-versie. Als u niet zeker weet hoe uw apparaat actieve apps weergeeft, probeer dan de verschillende beschikbare methoden:

    • Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm (maar veeg niet te ver omhoog, anders gaat de app-lade open).
    • Tik op het kleine vierkante pictogram onder aan het scherm.
    • Druk op de fysieke knop aan de onderkant van je telefoon of tablet die eruitziet als twee overlappende rechthoeken. Je ziet het misschien pas oplichten als je op dat gebied naast de Home-knop drukt.
    • Op Samsung Galaxy-apparaten drukt u op de Recente apps-knop links van de Home-knop.
  2. Veeg omhoog en omlaag of naar links en rechts (afhankelijk van je telefoon) om de app te vinden die je wilt sluiten.

  3. Veeg omhoog over de app die je wilt doden, alsof je hem van het scherm gooit. Dit werkt als je apps horizontaal worden weergegeven.

    Image
    Image

    Of, voor verticaal weergegeven apps, veeg de app naar links of rechts om deze onmiddellijk te sluiten.

    Image
    Image

    Op sommige apparaten is er een afsluitknop in de rechterbovenhoek van elke app in deze weergave, en je kunt erop tikken om de app te sluiten. Als je onderaan een knop met drie lijnen ziet met een kleine x erop, tik je erop om alle recent geopende apps te sluiten.

    Sommige apparaten hebben een Alles wissen optie als je helemaal naar links veegt. Als u hierop tikt, worden alle apps tegelijk uitgeschakeld.

  4. Herhaal stap 2 en 3 om de andere actieve apps te sluiten. Als u klaar bent, selecteert u een lege ruimte naast de rand van het scherm of drukt u op de startknop.

Apps sluiten met de Apps Manager

Je telefoon of tablet heeft een ingebouwde manager voor apps die je moet gebruiken als je achtergrond-apps moet sluiten (apps die actief zijn maar niet verschijnen wanneer je de bovenstaande methode volgt).

Wanneer je de instellingen gebruikt om actieve apps te sluiten, zijn er meer opties dan wat je vindt in de veegmethode. Deze optie is niet zo vriendelijk en is meer gericht op het doden van niet-reagerende apps in plaats van gracieus af te sluiten.

  1. Open de instellingen en tik op Apps en meldingen. Als je dat niet ziet, zoek dan naar Apps, App Management, Application manager of Algemeen > Apps.
  2. Tik op Bekijk alle apps en zoek de probleemapp die je wilt afsluiten. Als je die optie niet ziet, bekijk je mogelijk een lijst met apps op je apparaat. In dat geval kun je scrollen om degene te vinden die je wilt sluiten.

    Image
    Image
  3. Selecteer de app en kies Gedwongen stop.

    Afhankelijk van je apparaat is dit scherm ook waar je de app kunt verwijderen als je niet zeker weet waarom je deze überhaupt hebt.

  4. Tik op OK of Force stop om te bevestigen dat je de actieve app wilt beëindigen.

    Zodra de app is gestopt, kunt u deze weer normaal openen. Het destructieve karakter van het gedwongen sluiten van een app kan echter leiden tot corruptie of onbedoeld gedrag.

    Image
    Image

Apps sluiten is meestal niet nodig

Het is meestal niet vereist dat je apps op Android afsluit, omdat je apparaat de apps op de juiste manier moet afhandelen, waarbij het geheugen heen en weer schuift tussen apps die je actief gebruikt en degene die op de achtergrond worden uitgevoerd. Als u voortdurend apps afsluit, kan uw apparaat langzamer werken. Als er echter een reden is waarom u de apps wilt wissen, kunt u dat eenvoudig doen.

Android-apps uitschakelen, doden of opruimen is niet hetzelfde als ze verwijderen. U moet een Android-app verwijderen om deze volledig te verwijderen.

Hoe u actieve services op Android kunt afsluiten

Services zijn meestal niet iets waar de gemiddelde persoon mee te maken heeft, vooral gezien het feit dat de mogelijkheid om dit te doen niet standaard beschikbaar is. Als u echter weet wat u doet en u moet een service beëindigen die door een bepaalde app wordt uitgevoerd, is dit een eenvoudig proces.

  1. Ontwikkelaarsmodus inschakelen. Dit is een speciale modus waarmee u instellingen kunt bekijken en bewerken die een normale gebruiker niet kan zien.
  2. Ga naar Instellingen > Systeem > Geavanceerd en tik vervolgens op Ontwikkelaarsopties. Sommige oudere Android-apparaten slaan deze opties op in Settings > System.

    Image
    Image
  3. Selecteer Running services en blader door de lijst om de app te vinden en te selecteren die de service uitvoert die u wilt uitschakelen.
  4. Kies Stop naast de service die je wilt beëindigen. Afhankelijk van uw apparaat moet u mogelijk op OK drukken om te bevestigen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe stop ik ongewenste downloads op Android?

    Om ongewenste Android-downloads te voorkomen, gaat u naar Instellingen > Apps > Advanced > Speciale app-toegang en schakel Onbekende apps installeren uit. Scan de lijst met uw apps om er zeker van te zijn dat er Niet toegestaan onder elke staat.

    Hoe voorkom ik dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd op Android?

    Om te voorkomen dat Android-apps op de achtergrond worden uitgevoerd, stopt u de app geforceerd en verwijdert u deze. Om te zien welke apps op de achtergrond worden uitgevoerd, gaat u naar Instellingen > Opties voor ontwikkelaars > Running Services.

    Hoe sluit ik een app op Android TV?

    Als u een Android TV-app wilt afsluiten, gaat u naar Instellingen > Apps, kiest u de app en selecteert u Forceer stop. Ga op oudere Android TV's naar Home > Apps of druk lang op de Home-knop op de afstandsbediening en kies een app om te sluiten.

Aanbevolen: