Hoe apps op iPhone 13 te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe apps op iPhone 13 te sluiten
Hoe apps op iPhone 13 te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Om te zien welke apps actief zijn op iPhone 13: veeg een klein stukje omhoog vanaf de onderkant en veeg vervolgens heen en weer door de apps.
  • Een app sluiten: veeg omhoog vanaf de onderkant om alle apps weer te geven > zoek de app die u wilt sluiten > veeg deze omhoog vanaf de bovenkant van het scherm.
  • Het is niet mogelijk om alle geopende apps tegelijk te sluiten, maar je kunt met wat oefening maximaal drie apps tegelijk sluiten.

Als je apps of je telefoon raar doen, kun je het probleem mogelijk oplossen door de aanstootgevende app te sluiten. Lees in dit artikel hoe u kunt zien welke apps actief zijn en hoe u apps op de iPhone 13 kunt sluiten.

Hoe sluit je apps op de iPhone zonder een Home-knop?

Als je een upgrade naar de iPhone 13 hebt uitgevoerd vanaf een model met een Home-knop, vraag je je misschien af hoe je kunt zien welke apps actief zijn of hoe je apps op je iPhone 13 kunt sluiten zonder een Home-knop. Gelukkig heeft Apple een reeks gebaren aan iOS toegevoegd, die de plaats van de Home-knop innemen. (Zelfs als je Home-knop kapot is, heb je nog steeds opties.)

Op iPhone-modellen met een Home-knop (de iPhone 8 en eerder), dubbelklik je op de Home-knop om te laten zien welke apps actief zijn. Veeg op de iPhone 13 (en alle iPhones zonder Home-knop) gewoon omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Veeg ongeveer 10% van de weg omhoog over het scherm en alle apps die momenteel worden uitgevoerd, verschijnen. Veeg gewoon van links naar rechts om ze te zien.

Veel mensen denken dat het sluiten van apps een manier is om geheugen of batterijduur te besparen. Dat is niet waar. Alleen de app die je momenteel gebruikt, neemt een aanzienlijke hoeveelheid geheugen in beslag (tenzij het een app is die op de achtergrond mag draaien, zoals de Muziek-app). Dus ook al heb je misschien 100 apps tegelijk geopend, alleen degene die je momenteel gebruikt, gebruikt veel geheugen. Het sluiten van de andere apps maakt niet uit. En als het gaat om de levensduur van de batterij, kan het te vaak sluiten van apps de levensduur van de batterij verkorten.

Hoe sluit ik alle apps op mijn iPhone 13?

Je kunt elke app die op je iPhone draait, sluiten of afsluiten. Zoals eerder vermeld, hoef je dit alleen te doen als een app zich vreemd gedraagt, maar in dat geval kun je het volgende doen om apps op iPhone 13 te sluiten:

  1. Veeg vanuit elk scherm of binnen een app omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Je hoeft maar 10% omhoog te vegen op het scherm.

    Image
    Image
  2. Je huidige app wordt een beetje kleiner en gaat een beetje achteruit. Je kunt ook de andere apps zien die actief zijn.

    Image
    Image
  3. Veeg van links naar rechts om de app te vinden die je wilt sluiten.

    Image
    Image
  4. Veeg de app die je wilt sluiten van de bovenkant van het scherm en laat dan los (als je hem wegveegt, zou je een bug op het scherm krijgen). De app is nu gesloten en je kunt hem weer openen als je wilt.

    Image
    Image

Er is geen manier om elke app die op je iPhone draait met één handeling te sluiten. Zelfs als u uw telefoon opnieuw opstart, worden alle apps opnieuw gestart wanneer deze opstart. Uw beste optie is om maximaal drie apps tegelijk te sluiten. Volg hiervoor de eerste drie stappen van het laatste gedeelte. Gebruik bij stap drie maximaal drie vingers om op maximaal drie apps te tikken en veeg ze vervolgens van de bovenkant van het scherm.

Hoe kan ik zien welke apps zijn geopend op mijn iPhone 13?

Om de apps op je iPhone 13 te zien, volg je de eerste drie stappen van het laatste gedeelte. Wanneer u van links naar rechts veegt, ziet u elke geopende app, of dit nu de actieve app is of op de achtergrond. De naam en het pictogram van de app worden in deze weergave boven de linkerbovenhoek van de app weergegeven.

Aanbevolen: