Een programma vastzetten en losmaken in Windows 7

Inhoudsopgave:

Een programma vastzetten en losmaken in Windows 7
Een programma vastzetten en losmaken in Windows 7
Anonim

Wat te weten

  • Zorg er eerst voor dat de taakbalk is ontgrendeld. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Pin to Taskbar.
  • Of selecteer een app, houd de muisknop ingedrukt en sleep de app naar de taakbalk.
  • Je kunt apps ook vastzetten in het Start-menu: Klik met de rechtermuisknop op app > selecteer Pin to Start Menu.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een programma vastzet en losmaakt van de taakbalk en het startmenu in Windows 7. Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden u aan te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische updates te blijven ontvangen. ondersteuning.

De taakbalk vergrendelen en ontgrendelen

Image
Image

Voordat u wijzigingen aanbrengt in de taakbalk, moet u deze mogelijk ontgrendelen. Wanneer de taakbalk is vergrendeld, wordt voorkomen dat er wijzigingen in worden aangebracht. Dit is om onbedoelde wijzigingen te voorkomen, zoals wegglijden van de muis of ongelukken met slepen en neerzetten.

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk in een ruimte waar geen pictogrammen zijn. Dit opent een pop-up contextmenu. Zoek onderaan naar Lock the taskbar; als er een vinkje naast staat, betekent dit dat uw taakbalk is vergrendeld en om wijzigingen aan te brengen, moet u deze eerst ontgrendelen.

Om de taakbalk te ontgrendelen, selecteert u gewoon het item Vergrendel de taakbalk in het menu om het vinkje te verwijderen. Nu kunt u er programma's aan toevoegen en verwijderen.

Als u klaar bent met het aanpassen van de taakbalk en niet wilt dat deze in de toekomst per ongeluk wordt gewijzigd, kunt u teruggaan en de taakbalk op dezelfde manier vergrendelen: klik met de rechtermuisknop in de taakbalk en selecteerVergrendel de taakbalk zodat er weer een vinkje naast verschijnt.

Pin op de taakbalk door met de rechtermuisknop te klikken

Image
Image

Voor dit voorbeeld gebruiken we de beeldbewerkingssoftware Paint, die wordt geleverd met Windows 7.

Selecteer de Start knop. Paint kan in het menu Start verschijnen. Als dat niet het geval is, typt u " paint" in het zoekvenster onderaan (er staat een vergrootglas naast).

Zodra je Paint hebt gevonden, klik je met de rechtermuisknop op het Paint-pictogram. Selecteer in het contextmenu Pin to Taskbar.

Paint verschijnt nu in de taakbalk.

Pin op de taakbalk door te slepen

Image
Image

Je kunt een programma ook vastzetten op de taakbalk door het te slepen. Hier gebruiken we Paint opnieuw als voorbeeldprogramma.

Selecteer het Paint-pictogram. Terwijl u de muisknop ingedrukt houdt, sleept u het pictogram naar de taakbalk. U ziet een semitransparante versie van het pictogram, met de zin " Pin to Taskbar." Laat de muisknop los en het programma wordt vastgezet op de taakbalk.

Zoals hierboven, zou je nu het Paint-programmapictogram in de taakbalk moeten zien.

Een taakbalkprogramma losmaken

Image
Image

Om een aan de taakbalk vastgemaakt programma te verwijderen, klikt u eerst met de rechtermuisknop op het programmapictogram in de taakbalk. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt Dit programma losmaken van taakbalk. Het programma verdwijnt van de taakbalk.

Een programma vastmaken aan het startmenu

Image
Image

Je kunt ook programma's vastzetten in het Start-menu. Deze verschijnen wanneer u de knop Start selecteert. In dit geval zullen we het Windows-spel Solitaire vastzetten in het menu Start om er gemakkelijk toegang toe te krijgen.

Zoek eerst het Solitaire-spel door het menu Start te selecteren en " solitaire" in het zoekveld in te voeren. Wanneer het verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt Pin to Start Menu.

Eenmaal vastgemaakt aan het menu Start, verschijnt het in dat menu wanneer u Start selecteert.

Een programma losmaken van het startmenu

Image
Image

Je kunt een programma net zo gemakkelijk uit het Start-menu verwijderen.

Selecteer eerst de knop Start om het menu Start te openen. Zoek het programma dat u wilt verwijderen uit het menu en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt Unpin from Start Menu. Het programma verdwijnt uit het Start-menu.

Aanbevolen: