Hoe maak je bomen in Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe maak je bomen in Photoshop
Hoe maak je bomen in Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Voeg in een nieuw Photoshop-document een laag toe met de naam Tree. Selecteer Kies filters > Render > Tree.
  • Maak aanpassingen met behulp van het Dialoogvenster Boomfilter. Selecteer OK als u klaar bent.
  • U kunt uw boom verder manipuleren met Smart Objects.

Dit artikel legt uit hoe je een boom maakt in Photoshop, inclusief hoe je deze verder kunt manipuleren en herfstgebladerte kunt maken.

Een boom maken in Photoshop

  1. Maak een nieuw Photoshop-document en voeg een laag toe met de naam Boom. Dit zorgt ervoor dat u uw boom kunt manipuleren zodra deze is gemaakt.

    Image
    Image
  2. Kies met de Boom-laag geselecteerd Filters > Render > Tree om de Dialoogvenster Boomfilter box.

    Image
    Image
  3. Wanneer het wordt geopend, kan het dialoogvenster Boomfilter intimiderend zijn, maar u zult in de meeste gebieden selecties moeten maken. Dit is wat je ziet in het dialoogvenster:

    • Base Tree Type: Deze selectie bevat 34 boomtypes waaruit u kunt kiezen. Elk item bevat een kleine afbeelding van de boom. Kies Oak Tree.
    • Lichtrichting: Deze schuifregelaar stelt de richting in, in graden, van het licht dat op de boom v alt.
    • Bladeren Hoeveelheid: U kunt gaan voor een winterlook met 0 bladeren of voor volle struiken door de waarde in te stellen op100 . De standaardwaarde is 70.
    • Bladeren Grootte: Met deze schuifregelaar kun je van knoppen op 0 naar vol zomergebladerte op 200 gaandoor de schuifregelaar te verplaatsen of een waarde in te voeren. Dit voorbeeld gebruikt 100.
    • Takken Hoogte: Deze schuifregelaar bepa alt hoe ver de takken in de boomstam beginnen. Een waarde van 70 begint de takken dicht bij de grond en een maximum van 300 plaatst ze aan de kruin van de boom. Dit voorbeeld gebruikt de waarde van 124.
    • Takken Dikte: Met deze schuifregelaar kun je plezier hebben. Een waarde van 0 resulteert in een boom zonder stam en de maximale waarde van 200 resulteert in een vrij statige oude eik. Dit voorbeeld gebruikt een waarde van 150.
    • Standaard bladeren: Schakel dit uit om een aangepaste boom te maken met behulp van een van de 16 bladtypes in een pop-upmenu.
    Image
    Image
  4. Als u tevreden bent met uw keuzes, selecteert u OK.

Hoe u uw Photoshop-boom kunt manipuleren

Nu je een boom hebt, wat nu? Als het uw plan is om een bos of zelfs een bos van bomen te creëren, is uw volgende stap om uw boom om te zetten in een Smart Object.

Slimme objecten zorgen voor niet-destructieve bewerking in Photoshop. Als u bijvoorbeeld uw boom naar beneden zou schalen, de wijziging zou accepteren en het object vervolgens naar een iets groter formaat zou schalen, zal uw boom gekartelde pixels krijgen en wazig worden, omdat u alleen de pixels groter hebt gemaakt. Zo verander je de boom in een Smart Object:

  1. Open het Layers paneel en klik met de rechtermuisknop op je Tree laag en selecteer Convert To Smart Objectin het resulterende contextmenu.

    Als je dat doet, heeft je laag nu een klein Smart Object-pictogram in de miniatuur. Als u op dat pictogram dubbelklikt, wordt de Tree geopend in een apart document met de extensie.psb. Dit is het slimme object.

    Image
    Image

    Als je het Smart Object hebt geopend, sluit je het.psb-bestand om terug te keren naar het.psd-hoofdbestand.

  2. Schaal, dupliceer en verplaats je boom(men) rond.

    Image
    Image

Herfstbladeren maken met behulp van het Photoshop-boomfilter

Als je erover nadenkt, lijkt het maken van herfstgebladerte veel op de herfst zelf, de bladeren veranderen van kleur. In dit voorbeeld wordt een esdoorn gebruikt.

  1. Maak een nieuw boomfilter door naar Filters > Render > Tree te gaan om te openen het Dialoogvenster Boomfilter.

    Image
    Image
  2. Selecteer op het tabblad Basic van het dialoogvenster Boomfilter de gewenste instellingen voor de basisstructuur.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Advanced tab van de Tree filter dialoog.

    Image
    Image
  4. Selecteer Gebruik aangepaste kleur voor bladeren.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder Gebruik aangepaste kleur voor bladeren het gekleurde vak naast Aangepaste kleur voor bladeren om het kleurenpalet te activeren.

    Image
    Image
  6. Selecteer een herfstkleur zoals oranje en selecteer OK.

    Als je een purist bent, open dan een afbeelding met bomen met hun herfstbladeren en proef in plaats daarvan een kleur die je aandacht trekt.

    Image
    Image
  7. Geniet van je herfstkleurige boom.

    Image
    Image

Aanbevolen: