Hoe Giulia Mazza een streamingster werd die je gezien moet hebben

Inhoudsopgave:

Hoe Giulia Mazza een streamingster werd die je gezien moet hebben
Hoe Giulia Mazza een streamingster werd die je gezien moet hebben
Anonim

Wil je even pauzeren? Giulia Mazza, beter bekend als StudyTme op Twitch, heeft precies wat je nodig hebt om te ontspannen en wat werk gedaan te krijgen.

Geknuffeld in haar kantoor aan huis, verlicht een groot openslaand raam de kamer 's ochtends met natuurlijk licht terwijl haar LED's 's avonds de leiding nemen. Op haar bureau zijn een toetsenbord en een hoop studiemateriaal bevestigd terwijl ze zichzelf en haar publiek voorbereidt op een dag van behoorlijk productief werk en een zalf voor de slopende kracht van eenzaamheid.

Image
Image

"Ik ben zo blij voor de gemeenschap die groeide rond StudyTme. Ik geloof 100 procent dat als er niet dezelfde mensen waren geweest die zich bij mij hadden aangesloten toen ze dat deden, deze groei niet zou zijn gebeurd", zei ze in een telefonisch interview met Lifewire."Ik wilde niet dat iemand het zou weten. Ik had niet verwacht door iemand gevonden te worden. Het moest gewoon een manier zijn om mezelf verantwoordelijk te houden."

Snelle feiten

  • Name: Giulia Mazza
  • Gelegen: Verona, Italië
  • Random Delight: What's in a name? Alles! Daarom verwijst Mazza liefkozend naar haar gemeenschap als de CEO Gang. Deze ironische bijnaam dient zowel als een grap als als inspiratie. Het idee is dat in deze groep volgers, toegewijd aan haar merk van productiviteit, tijdmanagement en ambitie, de volgende grote uitvinder of marktleider ligt.
  • Quote: "Klaar is beter dan perfect."

Een toevallige ontmoeting

Mazza groeide op in de schaduw van Venetië in een schilderachtig afgelegen gebied van Verona, Italië, vooral bekend als de regionale achtergrond van Shakespeare's Romeo en Julia. Een stad van geliefden die bekend staat om zijn intieme landschappen, Mazza zegt dat het allesbehalve was. Haar tijd opgroeien wordt ontsierd door isolement.

Ze zou uiteindelijk ontdekken, vergelijkbaar met die Amerikaanse films over de weg, dat ze een verlangen had om eruit te komen, de wereld te zien en te verkennen. Mazza ging van een relatief beschermd kind naar een reizende connaisseur met de droom om zoveel van de wereld te ervaren als het de ontluikende datawetenschapper te bieden had.

"Ik kreeg een beurs om een jaar naar Taiwan te gaan, daar begreep ik dat ik ergens moest zijn. Dus daarna heb ik daar twee jaar gewoond… daarna deed ik een master in Parijs. En toen verhuisde ik nog een jaar naar Grenoble, "zei ze.

De wens om 'op plaatsen te zijn' kwam tot stilstand toen de pandemie iedereen dwong om op één plek te zijn. Niet in staat om de wereld buiten de vier muren van haar huis te ervaren, bevond Mazza zich terug op een plek die ze dacht te hebben verlaten in haar jeugd: isolatie. Het was een uitdaging en toen ontdekte ze de verbindende virtuele wereld van Twitch.

Aanvankelijk was het gewoon een manier om de verbondenheid te gebruiken om zichzelf verantwoordelijk te houden tijdens studiesessies, maar het veranderde al snel in iets meer. Binnen een maand werd Mazza een Twitch-partner en twee maanden na haar constante streaming werd ze een felbegeerde Twitch-partner.

"Ik dacht om mezelf gewoon op te nemen, zodat ik me een beetje schaam als mensen me op Instagram zien terwijl ik verondersteld wordt aan het werk te zijn. Ik had niet verwacht dat ik een streamer zou worden of zoiets," zei ze.

Industrie Smaakmaker

Anderhalf jaar en 50.000 volgers later heeft deze nachtelijke sensatie haar eigen Twitch-genre uitgehouwen. Het succes van haar stream op het hoogtepunt van de pandemie heeft laten zien hoe divers Twitch-content kan zijn. Lang vervlogen is de stijlfiguur van de Twitch-gamer. Twitch wordt voor alles erkend, van kunststreams en muziek tot bubbelbaden en nu studiestreams.

"[Studiestreaming is] een zeer gesloten gemeenschap vanuit het oogpunt van de streamer, " legde ze uit, en beschreef het gebrek aan studiestreamers tijdens haar eerste lanceringsperiode. "Ik vond mezelf altijd een beetje eenzaam tijdens de reis als contentmaker, wat waarschijnlijk de reden is waarom het voor mij moeilijker is om te beseffen dat dit een carrièrepad kan zijn, aangezien ik de droom met niemand anders deel."

Image
Image

Terwijl Mazza het 'pionier'-label ha alt en andere streamers citeert die haar voorgingen, is ze verreweg de meest zichtbare studiestreamer. Misschien is smaakmaker een betere omschrijving. Sinds haar beklimming op het platform heeft ze de opkomst van andere studiestreamers opgemerkt.

Wat voorheen een embryonale gemeenschap was, die nog niet de kinderschoenen heeft bereikt, is veranderd in een bruisend Twitch-genre dat een ander publiek verbindt met het streamingplatform. Allemaal dankzij StudyTme, de CEO Gang en het onverwachte succes van Mazza.

"Ik ben zo blij dat we meer communities op het platform creëren, maar het maakt me ook verdrietig dat er behoefte is aan dit soort inhoud", zei ze. "Ik probeer nog steeds mijn goede plek te vinden van wat ik van mezelf wil laten zien. En in de tussentijd leer ik ook meer over mezelf, wie ik ben en wat ik graag doe. Misschien [ik] StudyTme uitbouwen tot iets groters? We zullen zien."

Aanbevolen: