Mylio synchroniseert uw foto's in totale privacy - via uw eigen netwerk

Inhoudsopgave:

Mylio synchroniseert uw foto's in totale privacy - via uw eigen netwerk
Mylio synchroniseert uw foto's in totale privacy - via uw eigen netwerk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Online foto-opslagdiensten hebben vaak toegang tot al je foto's.
  • iCloud-fotobibliotheken worden gescand op illegale afbeeldingen.
  • Met Mylio Photos kunt u uw foto's synchroniseren via uw lokale netwerk, zonder enige cloudcomponent.
Image
Image

Het is best handig om al je foto's in de cloud te synchroniseren, maar zou je niet liever wat meer privacy hebben?

Als je foto's in de cloud zijn opgeslagen, heeft Apple, Google of wie je ook gebruikt er toegang toe. Sommige van deze hosts scannen uw afbeeldingen, zoeken naar CSAM of andere illegale afbeeldingen, en die afbeeldingen zijn ook onderworpen aan verschillende bevelschriften van wetshandhavingsinstanties. En hoewel het voorkomen van illegale activiteiten een goede zaak is, is het preventief doorzoeken van eigendommen van onvermoede, vermoedelijk onschuldige mensen, gewoon omdat het mogelijk is, hetzelfde als de politie je huis binnenlaten om te zoeken naar wat ze maar willen, voor het geval dat, omdat je weet, denk aan de kinderen.

“De belangrijkste reden waarom iemand zijn foto's lokaal zou willen opslaan in plaats van in de cloud, is waarschijnlijk voor de veiligheid. Hoewel cloudgebaseerde platforms behoorlijk veilig zijn, zijn ze niet perfect. Alles wat online is opgeslagen, kan worden gehackt”, vertelde Kristen Bolig, CEO van SecurityNerd, via e-mail aan Lifewire. "Hoewel het lokaal opslaan van foto's meer veiligheid biedt, betekent dit ook dat er een groter risico is om de foto's te verliezen omdat er geen andere back-upservers zijn."

Lokaal voordeel

Image
Image

Mylio Photos is een nieuwe versie van Mylio's privacy-first app voor het synchroniseren van foto's. Het idee is dat je veel van de geweldige functies van cloudservices-synchronisatie, gezichtsherkenning, enzovoort krijgt, zonder dat je foto's ooit in de buurt van de cloud komen. Het beperkte gratis abonnement omvat 5.000 foto's die op maximaal drie apparaten zijn gesynchroniseerd, terwijl het Premium-abonnement $ 9,99/maand of $ 99,99 per jaar kost. Met Premium krijg je een onbeperkt aantal foto's op een onbeperkt aantal apparaten.

Bij beide abonnementen importeert u eerst uw foto's in de Mylio-app op uw computer. Vervolgens synchroniseert het deze foto's met uw telefoon, tablet, andere computers, enzovoort, alleen doet het alles op uw lokale thuisnetwerk. Mylio ziet uw foto's niet, slaat ze niet op en verwerkt ze niet met behulp van AI of machine learning-tools. Alles blijft op je apparaat.

Nou, bijna alles. Bij het testen heb ik een firewall-app op mijn iPad gebruikt om te zien of de huidige versie van Mylio gegevens doorgeeft aan internet. De firewall geeft geen naam aan de app die verbindingen maakt, maar als u een app start en de firewall ernaast uitvoert, kunt u zien dat de verbindingen in re altime worden geblokkeerd. Ik zag verbindingen met Google Analytics, de Firebase-logger en Flurry-analyse met behulp van deze tool. Het is vrij zeker dat geen van uw foto's uw apparaten verlaat, maar er worden zeker enkele gegevens geëxfiltreerd.

Het punt is dat je met Mylio cloudopslag volledig kunt vermijden (hoewel je, enigszins ironisch genoeg, Dropbox als een van je opslagbestemmingen kunt kiezen), maar nog steeds veel van de functies biedt die Apple en Google ons hebben laten gebruiken naar.

Op apparaat

Image
Image

Vorig jaar zei Apple dat het op het punt stond te beginnen met het scannen van foto's toen ze onze iPhones, iPads en Macs verlieten, op weg naar de iCloud-fotobibliotheek. De meeste online foto-opslagservices scannen je afbeeldingen zodra ze in de cloud staan, maar Apple veroorzaakte veel ophef door het op je apparaat te doen.

Afgezien van deze misstap, die Apple nu lijkt te hebben begraven, is de Foto's-app op je Apple-apparaat behoorlijk privé. Alle gezichtsherkenning gebeurt op het apparaat, net als de nieuwe objectherkenningsfunctie die planten, kunstwerken en oriëntatiepunten identificeert, hoewel de feitelijke gegevens voor deze zoekopdrachten van internet komen.

Als Apple je foto's op zijn servers zou coderen zodat ze door niemand kunnen worden geopend, inclusief Apple zelf, zou je fotobibliotheek zelfs 100% privé zijn, ook al was deze nog steeds met de cloud gesynchroniseerd. Technisch gezien is dit geen probleem, en sommigen denken dat Apple's CSAM-scanning op het apparaat een manier was om de wetshandhaving te sussen, terwijl Apple doorging met volledige versleuteling aan de serverzijde. Maar wat de mogelijkheden en plannen ook zijn, feit is dat we geen volledige privacy hebben met cloudfotoservices.

Mylio lijkt een goede optie te zijn, ondanks de analytische tracking. Het is naadloos, het kan synchroniseren met de fotobibliotheek die je al op je apparaat hebt, die afbeeldingen automatisch naar Mylio importeren als je wilt, en het heeft veel van de mooie functies die we gewend zijn.

"Er zijn veel oplossingen voor lokale foto-opslag, maar naar mijn ervaring is dit niet iets waar de meeste mensen in geïnteresseerd zijn. Opslag in de cloud is veel handiger en efficiënter, dus de meeste mensen gaan liever die methode, "vertelde Alex Hamerstone van TrustedSec-beveiligingsadviseurs via e-mail aan Lifewire.

Het is jammer dat hier niet meer opties voor zijn, maar het lijkt erop dat de meeste mensen niet echt om de privacy van hun gegevens geven. Of liever gezegd, ze geven er minder om dan om gemak en functies. Maar voor nu, als het je iets kan schelen, lijkt Mylio een goede optie.

Aanbevolen: