Apple stopt stilletjes de iPod Touch uit

Apple stopt stilletjes de iPod Touch uit
Apple stopt stilletjes de iPod Touch uit
Anonim

Na een legendarische geschiedenis van 20 jaar waarin MP3-spelers populair werden en uiteindelijk werden overschaduwd door smartphones, lijkt het erop dat Apple zich klaarmaakt om afscheid te nemen van de iPod.

In een ietwat vage (en zoetsappige) nieuwspost ha alt Apple herinneringen op aan het verhaal van de originele iPod via de iPod Touch van vandaag en suggereert dat er een einde aan komt. Of meer specifiek, Apple geeft aan dat de productie van iPod Touch is stopgezet, en wat er momenteel in voorraad is, is alles wat er nog over is.

Image
Image

"Muziek is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van onze kernactiviteit bij Apple, en door het naar honderden miljoenen gebruikers te brengen op de manier waarop de iPod invloed heeft gehad op meer dan alleen de muziekindustrie", zegt Greg Joswiak, senior VP Worldwide Marketing van Apple., in de aankondiging: "Vandaag de dag leeft de geest van de iPod voort. We hebben een ongelooflijke muziekervaring geïntegreerd in al onze producten, van de iPhone tot de Apple Watch tot HomePod mini, en op Mac, iPad en Apple TV."

Image
Image

De implicatie van Joswiak en het nieuws zelf is dat de luisterervaring van de iPod Touch vrijwel beschikbaar is op de andere, meer algemeen gebruikte producten van Apple. Alle hedendaagse iPhones en iPads kunnen muziek van verschillende bronnen afspelen, hebben toegang tot Apple Music en kunnen verbinding maken met AirPods. Je kunt de Apple Watch (in combinatie met AirPods) gebruiken voor een nog meer draagbare muziekervaring, of je Mac gebruiken of een HomePod mini aanschaffen voor meer stationaire doeleinden. Met zoveel andere populaire opties, waarvan sommige ook betaalbaarder zijn, is het op dit moment misschien niet nodig om de iPod aan de gang te houden.

Voor nu kun je nog steeds een iPod Touch te koop vinden op de website van Apple, in fysieke Apple-winkels en bij andere online of fysieke winkels, vanaf $ 199. Hoewel Apple heel duidelijk was om te stellen dat het alleen beschikbaar zal zijn "zolang de voorraad strekt", wat nog een tijdje kan duren als de meeste mensen nog steeds voornamelijk andere apparaten gebruiken om naar muziek te luisteren.

Aanbevolen: