Foutcode 0xc00000e: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Foutcode 0xc00000e: wat het is en hoe het te repareren
Foutcode 0xc00000e: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

Foutcode 0xc00000e is een Windows-fout die wordt veroorzaakt door een beschadiging van de bestandsstructuur of, zeldzamer, een fysieke loskoppeling van een onderdeel van een computer. Het is een veelvoorkomende foutcode in alle vormen van Windows vanaf Windows Vista, hoewel de manier waarop deze wordt gepresenteerd en de taal die wordt gebruikt om de fout te beschrijven enigszins varieert.

De informatie in dit artikel is van toepassing op computers met Windows 10, Windows 8, Windows 7 of Windows Vista.

Hoe verschijnt foutcode 0xc00000e?

Foutcode 0xc00000e verschijnt bij het opstarten van een computer. Het heeft een van de volgende twee vormen:

  • Een zwart scherm met "Windows Boot Manager" bovenaan in een grijze banner. Er staat: "Het geselecteerde item kan niet worden geladen omdat de toepassing ontbreekt of beschadigd is."
  • Een blauw scherm met de kop "Uw pc moet worden gerepareerd" met de tekst "Een vereist apparaat is niet aangesloten of kan niet worden geopend."

Wat veroorzaakt foutcode 0xc00000e?

De taal van de fout op sommige apparaten zorgt voor verwarring, waardoor sommige mensen denken dat een printer of ander accessoire het probleem heeft veroorzaakt.

De fout wordt echter meestal veroorzaakt door een probleem in de opstartconfiguratiedatabase. Zie het trimvest als een takenlijst die een computer volgt om te starten en Windows beschikbaar te hebben voor gebruik. Deze bestanden kunnen beschadigd of verkeerd geconfigureerd zijn. Zonder een juiste lijst - en alle items die in die lijst worden genoemd - loopt de computer vast. Dit is de reden waarom u de fout blijft zien, ongeacht hoe vaak u de computer opnieuw opstart.

Image
Image

Hoe foutcode 0xc00000e op te lossen

Het meest effectieve hulpmiddel om deze fout te voorkomen, is door uw computer elke keer dat u klaar bent correct af te sluiten. Als u de fout echter ervaart, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om u hierbij te helpen.

Geavanceerde opstartopties in Windows 10 en Windows 8 vervangen het menu Systeemherstelopties in Windows 7 en Windows Vista.

  1. Controleer op losse verbindingen. Zet de computer uit en controleer elke aansluiting of elk onderdeel om er zeker van te zijn dat deze niet los zit, vooral als u er onlangs reparaties aan hebt uitgevoerd. Hoewel het onwaarschijnlijk is, is het de moeite waard om eerst deze oorzaak uit te sluiten.
  2. Gebruik een hersteltool. Mogelijk moet u de opstartvolgorde op de pc wijzigen om de hersteltool vanaf een USB-apparaat uit te voeren.
  3. Gebruik Systeemherstel. Met Systeemherstel kunt u uw computer terugzetten naar een eerdere set instellingen. U kunt hierbij gegevens verliezen en u moet alle programma's of updates die u eerder op de machine hebt geplaatst opnieuw downloaden en opnieuw installeren.

  4. Gebruik de opdrachtprompt. Om BCD-reparaties uit te voeren, selecteert u Opdrachtprompt in het menu Geavanceerde opties (Windows 10 en Windows 8) of het menu Systeemherstelopties (Windows 7 en Windows Vista) en voert u deze code in:

    bootrec/rebuildbcd

    Kies Y wanneer daarom wordt gevraagd.

  5. Voer de opdracht checkdisk uit. Om bestanden te herstellen vanaf de opdrachtprompt, typt u:

    CHKDSK C: /r /f

    Druk vervolgens op Enter. Dit herstelt beschadigde bestanden op de computer.

  6. Herstel de opstartbestanden naar standaard. Voer vanaf de opdrachtprompt het volgende in:

    DISM /Online/Cleanup-Image/RestoreHe alth sfc/scannow

    Voer vervolgens de opdrachten uit.

  7. Voer een nieuwe installatie van Windows uit. Start de hersteltool of installatiemedia op en kies Nu installeren. Met deze bewerking wordt de pc volledig gewist en worden alle gegevens verwijderd, dus voer deze alleen uit als u geen andere opties heeft.

Fouten vergelijkbaar met foutcode 0xc00000e

Fouten die u kunt tegenkomen met vergelijkbare oplossingen zijn onder meer:

  • 0xc0000467: Beschreven als "Het bestand is tijdelijk niet beschikbaar."
  • 0xc000000f: Beschreven als "Bestand niet gevonden."
  • 0xc0000001: Gepresenteerd als "De gevraagde bewerking is niet gelukt."

Aanbevolen: