Hoe een Mac te vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe een Mac te vergrendelen
Hoe een Mac te vergrendelen
Anonim

Beveiliging is een essentiële zorg als u gevoelige gegevens op uw Mac of in uw iCloud-opslag opslaat. Er zijn veel diepgaande Mac-beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen, maar de eerste en belangrijkste is om een accountwachtwoord in te stellen en uw Mac te vergrendelen wanneer u hem niet gebruikt. Deze eenvoudige maatregel zorgt ervoor dat niemand toegang heeft tot uw lokale of iCloud-gegevens door simpelweg uw Mac te gebruiken wanneer u niet kijkt.

Manieren om een Mac te vergrendelen

Er zijn een aantal manieren om een Mac te vergrendelen, maar ze vereisen allemaal dat je eerst gebruikerswachtwoorden instelt voor alle accounts op je Mac. Zodra dat is gebeurd, heb je de volgende opties:

  • Automatische inactiviteitstimer: Dit is een belangrijke methode, omdat deze in werking treedt als je onverwachts wordt weggeroepen van je Mac of als je hem vergeet te vergrendelen. Telkens wanneer uw Mac naar de slaapstand gaat of de schermbeveiliging wordt geactiveerd, wordt het scherm onmiddellijk of na de door u gekozen tijd vergrendeld.
  • Toetsenbordsneltoets: deze methode is essentieel, omdat hij extreem snel is en je hem op elk moment kunt activeren. Het nadeel is dat je een toetscombinatie moet onthouden.
  • Apple-menu: Dit is een goede terugvalmethode, omdat u geen toetsencombinatie hoeft te onthouden. De optie om uw scherm te vergrendelen bevindt zich altijd handig in het Apple-menu.
  • Hot corners: Met deze methode kunt u het zo instellen dat uw scherm wordt vergrendeld wanneer u uw muiscursor naar een van de vier hoeken van uw scherm beweegt. Als je alle vier de hot corners al voor andere dingen gebruikt, kun je deze methode niet gebruiken.

Deze methoden werken voor alle Macs, maar er zijn extra manieren om een MacBook Pro met een aanraakbalk te vergrendelen.

Controleer eerst uw wachtwoord en login-instellingen

Voordat je je Mac kunt vergrendelen, moet je ervoor zorgen dat het echt mogelijk is om hem te vergrendelen. Als je Mac is ingesteld om automatisch in te loggen, of als er geen wachtwoord voor je account is ingesteld, kun je je Mac pas vergrendelen als deze problemen zijn verholpen.

Volg deze stappen om uw wachtwoord en aanmeldingsinstellingen te controleren en te verifiëren, en schakel vervolgens een op inactiviteit gebaseerde vergrendeling in als u dat wenst:

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik op Beveiliging en privacy.

    Image
    Image
  3. Als er geen vinkje staat naast Automatisch inloggen uitschakelen, klik dan op het vakje ernaast.

    Image
    Image
  4. Als er een vinkje staat naast Automatisch inloggen uitschakelen, en je ziet dat Er is een inlogwachtwoord ingesteld voor deze gebruiker bericht bovenaan het venster, is uw Mac klaar om te vergrendelen.

    Image
    Image
  5. Als u een op tijd gebaseerde inactiviteitsvergrendeling wilt instellen, klikt u op het vakje naast Wachtwoord vereisen. Als je dat niet doet, ga dan naar het volgende gedeelte voor extra vergrendelingsopties.

    Image
    Image
  6. Klik op het selectievak waar staat 5 minuten.

    Image
    Image

    De box kan een andere tijdswaarde hebben of het woord immediate als iemand deze instelling in het verleden heeft aangepast.

  7. Selecteer hoeveel tijd je wilt verstrijken voordat je scherm wordt vergrendeld. Telkens wanneer uw Mac in de slaapstand wordt gezet of de schermbeveiliging wordt geactiveerd, wordt deze vergrendeld nadat deze tijd is verstreken.

    Image
    Image
  8. Je Mac wordt nu automatisch vergrendeld wanneer hij slaapt en wanneer de schermbeveiliging actief is. Voor andere methoden om uw Mac te vergrendelen, gaat u verder met het volgende gedeelte.

Een Mac vergrendelen met sneltoetsen

Als er een wachtwoord aan uw gebruikersaccount is gekoppeld en uw Mac niet automatisch inloggen heeft ingeschakeld, kunt u uw Mac op elk moment onmiddellijk vergrendelen met een eenvoudige toetscombinatie. Als je deze toetsen tegelijk indrukt, verschijnt het vergrendelscherm en heeft niemand toegang tot je Mac zonder het juiste wachtwoord in te voeren.

Als u uw Mac onmiddellijk wilt vergrendelen, houdt u gewoon Control + Command + Q ingedrukt en laat de toetsen los nadat het vergrendelscherm verschijnt. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om je Mac te vergrendelen zolang je de combinatie kunt onthouden.

Zorg ervoor dat u niet op Command + Q drukt zonder eerst Control ingedrukt te houden, aangezien Command + Q alleen je huidige actieve programma onmiddellijk zal afsluiten.

Vergrendel je Mac met het Apple-menu

Als je problemen hebt met het onthouden van combinaties van snelkoppelingen, kun je je Mac ook vrij eenvoudig vergrendelen via het Apple-menu.

  1. Klik op het Apple menu icoon in de linker bovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Lock Screen.

    Image
    Image
  3. Je Mac schakelt onmiddellijk over naar het vergrendelscherm.

Vergrendel je Mac met Hot Corners

De andere manier om elke Mac gemakkelijk te vergrendelen, is door je hot corners in te stellen. Met deze functie kunt u een actie instellen die plaatsvindt wanneer u uw muiscursor naar een van de vier hoeken van uw scherm beweegt. Er zijn veel opties, en een daarvan is om het scherm onmiddellijk te vergrendelen.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik op Desktop & Screen Saver.

    Image
    Image
  3. Klik op Screen Saver in het middelste bovenste gedeelte van het venster.

    Image
    Image
  4. Klik op Hot Corners rechtsonder in het venster.

    Image
    Image
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu dat overeenkomt met uw gewenste hoek.

    Image
    Image
  6. Selecteer Lock Screen en klik op OK.

    Image
    Image
  7. Uw Mac wordt nu vergrendeld wanneer u uw muis in de door u gekozen hoek beweegt.

Aanbevolen: