Hoe een MacBook te vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe een MacBook te vergrendelen
Hoe een MacBook te vergrendelen
Anonim

Onze digitale apparaten bevatten veel informatie over ons leven, en als je dat nog niet hebt gedaan, zou je kunnen overwegen om je MacBook met macOS te vergrendelen om de inhoud veilig te houden. Toen u uw computer voor het eerst had ingesteld, had u een wachtwoord voor uw machine gekozen - leer hoe u uw MacBook-wachtwoord kunt gebruiken om de inhoud van de machine te beveiligen tegen degenen die geen toegang zouden moeten hebben.

Automatisch inloggen voor gebruikers uitschakelen

Wanneer u uw computer voor het eerst opstart, kan deze u automatisch aanmelden en u naar uw bureaublad brengen, hoewel dit handig is, is deze functie uiterst onveilig; het geeft iedereen toegang tot uw machine. Volg deze stappen zodat uw MacBook u om een wachtwoord zal vragen wanneer u de machine aanzet:

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
  2. Selecteer de Systeemvoorkeuren optie.
  3. Van de weergegeven pictogrammen selecteert u Gebruikers en groepen en vervolgens de Login-opties-knop.

    Image
    Image
  4. Als het scherm momenteel grijs is, klikt u op het slotpictogram in de linkerbenedenhoek van het venster met de tekst Klik op het slotje om wijzigingen aan te brengen. Voer uw wachtwoord in en klik vervolgens op Ontgrendelen.

  5. Zoek de Automatisch inloggen vervolgkeuzelijst en zorg ervoor dat deze is ingesteld op Uit.

    Image
    Image
  6. Je hebt nu automatisch inloggen op macOS uitgeschakeld.

Manieren om uw MacBook snel te vergrendelen

Als je je MacBook handmatig wilt vergrendelen, moet je misschien even weggaan en een kop koffie pakken of een lunchpauze nemen. Er zijn verschillende manieren om de taak te volbrengen. Bekijk deze verschillende methoden om uw MacBook te vergrendelen en selecteer de optie die het meest naadloos voor u is.

Image
Image

Vergrendel MacBook via Apple-pictogram

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
  2. Selecteer de Lock Screen optie.

Vergrendel MacBook via sneltoets

Als je liever niet door systeemmenu's hoeft te bladeren, kun je je MacBook ook vergrendelen met een simpele toetsopdracht. Voer eenvoudig deze toetsopdracht in wanneer u uw machine moet verlaten:

Image
Image

Vergrendel MacBook via een Hot Corner

Hot corners zijn een mogelijkheid binnen macOS waarmee je een specifieke actie kunt uitvoeren, zoals het vergrendelen van je computer, wanneer je muis in een van de vier hoeken van je monitor wordt bewogen. Volg deze stappen om de functie in te schakelen:

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
  2. Selecteer de Systeemvoorkeuren optie.
  3. Van de weergegeven pictogrammen selecteert u Desktop & Screensaver en zorgt u ervoor dat u zich onder het Screen Saver-tabblad. bevindt
  4. Klik op de Hot Corners… knop in de rechterbenedenhoek van het venster.
  5. Selecteer de vervolgkeuzelijst naast de aangrenzende hoek die u wilt gebruiken met uw MacBook en selecteer vervolgens de Lock Screen optie.

  6. Klik op OK om de actie te voltooien en het dialoogvenster te sluiten.

    Image
    Image

MacBook vergrendelen via Touchbar

Als je een MacBook Pro-machine met een aanraakbalk hebt, kun je een speciaal pictogram in de schermstrook plaatsen die je MacBook vergrendelt wanneer erop wordt getikt. Volg deze instructies om uw aanraakbalk aan te passen voor de functionaliteit:

Deze mogelijkheid is alleen aanwezig op MacBook Pro-computers met de aanraakbalk. De volgende MacBook Pro-modellen bevatten de aanraakbalk, alle 15-inch machines sinds 2016 en geselecteerde 13-inch machines sinds 2016.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
  2. Selecteer de Systeemvoorkeuren optie.
  3. Selecteer uit de weergegeven pictogrammen Toetsenbord.
  4. Selecteer de Touch Bar aanpassen… knop in de rechterbenedenhoek van het venster.

  5. Gebruik je muis om de Schermvergrendeling-knop naar beneden te slepen naar je aanraakbalk.
  6. Klik op de Done knop om het venster te sluiten en de taak te voltooien.

Laat uw MacBook automatisch vergrendelen

Er kunnen gevallen zijn waarin u uw MacBook niet handmatig wilt vergrendelen, maar liever wilt dat uw machine de taak voor u uitvoert. Bovendien zal het inschakelen van deze opties de algehele beveiliging van uw apparaat verhogen.

Image
Image

Onmiddellijk wachtwoord vereisen na slaapstand of schermbeveiliging

Als je het deksel van je computer sluit of er lang genoeg van weg bent om de schermbeveiliging in werking te laten treden, ben je voldoende ver verwijderd van de machine zodat je hem liever op slot houdt. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw MacBook zichzelf automatisch vergrendelt wanneer hij in de sluimerstand wordt gezet of wanneer de schermbeveiliging wordt geactiveerd.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
  2. Selecteer de Systeemvoorkeuren optie.
  3. Van de weergegeven pictogrammen selecteert u Beveiliging en privacy en zorgt u ervoor dat u zich onder de Algemeen tab. bevindt
  4. Zorg ervoor dat het selectievakje is geselecteerd naast Wachtwoord vereist en zorg er vervolgens voor dat de optie in de vervolgkeuzelijst is ingesteld op Onmiddellijk.

    Laat uw screensaver sneller werken wanneer u weg bent door de optie Desktop & Screensaver te zoeken in Systeemvoorkeuren en vervolgens deStart After instelling onder de Screen Saver tab.

  5. Dat is het, je scherm wordt nu automatisch vergrendeld wanneer de screensaver wordt geactiveerd of wanneer je je computer in de sluimerstand zet, bijvoorbeeld wanneer je het deksel sluit.

Echt bezorgd over beveiliging?

Image
Image

Het vergrendelen van uw MacBook is een belangrijke eerste stap om ervoor te zorgen dat degenen die toegang moeten hebben tot uw machine; met een paar goede tools en de juiste kennis kan iemand echter nog steeds met geavanceerdere middelen toegang krijgen tot uw gegevens. Voor meer geavanceerde bescherming kunt u overwegen om FileVault op uw MacBook in te schakelen, zodat uw hele schijf en de inhoud ervan worden versleuteld.

Aanbevolen: