Upgradable-apparaten kunnen de geplande veroudering ten goede veranderen

Inhoudsopgave:

Upgradable-apparaten kunnen de geplande veroudering ten goede veranderen
Upgradable-apparaten kunnen de geplande veroudering ten goede veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De kosten van het upgraden van onderdelen en software zullen een belangrijke factor zijn bij het bepalen van het succes van LG's concept.
  • Apparaten die kunnen worden aangepast in plaats van vervangen als ze niet aan de behoeften van een huis voldoen, kunnen de consument geld besparen en leiden tot minder afval.
  • In staat zijn om een apparaat te upgraden heeft niet echt invloed op de behoefte aan, of de kosten van, reparaties en onderhoud.

Image
Image

LG's plan voor een reeks opwaardeerbare apparaten zal waarschijnlijk de consumenten ten goede komen, volgens experts, maar het zal waarschijnlijk niet leiden tot meerdere generaties afdankingen.

Hoewel moderne apparaten een levensduur hebben van ongeveer 10 jaar, gaan ze gewoon niet zo lang mee als vroeger. Onderhoud, reparaties en eventuele vervanging zijn altijd onvermijdelijk geweest, maar tegenwoordig gaan grote apparaten soms al binnen vijf jaar kapot. Met LG die is ingesteld om verschillende apparaten uit te brengen die zijn ontworpen om te kunnen worden geüpgraded om te passen bij mogelijke veranderingen in je leven, zullen die cijfers misschien weer stijgen? Experts zeggen dat opwaardeerbare apparaten mogelijk langer meegaan dan hun tijdgenoten, maar ze zullen waarschijnlijk niet opgewassen zijn tegen hun veel oudere tegenhangers.

"Er is niets frustrerender voor consumenten dan dat een duur apparaat binnen vijf jaar doodgaat", zegt Melanie Musson, expert op het gebied van huishoudelijke apparaten voor Clearsurance.com, in een e-mail aan Lifewire. "Oudere generaties konden erop rekenen dat hun apparaten hun hele leven meegaan, maar moderne apparaten zijn ontworpen om te worden vervangen."

Het lange(re) spel spelen

Een apparaat upgraden om beter aan uw behoeften te voldoen, is niet hetzelfde als het repareren van een defect onderdeel, maar het kan een regelrechte vervanging voorkomen. Als je bijvoorbeeld je droger nodig hebt om bepaalde stoffen beter aan te kunnen, zou je dat volgens LG kunnen aanpassen met het juiste aanbouwdeel en een softwaredownload. Dus in plaats van een geheel nieuwe droger te moeten kopen, kunt u verder bouwen op degene die u al heeft.

Image
Image

"Upgradebaarheid daagt het idee uit dat dure apparaten zijn ontworpen met het oog op geplande veroudering", zegt Lyu Jae-cheol, president van LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company, in het persbericht. "We willen dat klanten het gevoel hebben een nieuwe wasmachine of koelkast te krijgen gedurende de hele levenscyclus van een LG-apparaat, niet alleen de eerste keer dat ze het artikel mee naar huis nemen."

Er zijn nog geen details over hoeveel deze extra onderdelen kunnen kosten, maar het is onwaarschijnlijk dat LG ze te hoog zou prijzen om vervanging de goedkopere optie te maken. Dus zolang het apparaat in goede staat verkeert en het soort optionele aanpassingen biedt dat je nodig hebt, zou upgraden een betaalbaar alternatief moeten zijn.

Geen garanties

Het upgraden van een koelkast, luchtreiniger of wasmachine/droger is echter precies dat: het mogelijk maken om bepaalde aspecten te upgraden. Wat het niet is, is een garantie dat het apparaat zelf langer betrouwbaar zal werken dan onze moderne machines. En reparaties aan het apparaat kunnen behoorlijk duur zijn, afhankelijk van het onderdeel.

"Oudere generaties konden erop rekenen dat hun apparaten hun hele leven meegaan, maar moderne apparaten zijn ontworpen om te worden vervangen", benadrukt Musson. "Bijgewerkte functies betekenen niet dat de compressor langer meegaat. Als een werkend onderdeel van het apparaat het begeeft en het vervangen ervan evenveel kost als het kopen van een nieuw apparaat, heeft het geen zin om verbeterde onderdelen te hebben."

Image
Image

Omgekeerd, als een apparaat kan worden geüpgraded (en lang genoeg meegaat), kan het toch de moeite waard zijn om het in een gezin door te geven. Vooral als onderdelen of software kunnen worden toegevoegd, zou het nuttiger zijn in zijn nieuwe huis.

"Voor consumenten komt het neer op de kosten", verklaarde Musson. "Als upgrades meer kosten dan nieuwe apparaten, zullen consumenten nieuwe apparaten kiezen. Als upgrades kosteneffectief zijn, zullen ze eerder voor die optie kiezen."

Uiteindelijk is het niet erg waarschijnlijk dat de ideeën van LG een impact zullen hebben op geplande veroudering zoals we die hebben leren kennen. Maar als de upgradebare benadering aantrekkelijk genoeg is voor consumenten, kan het een nieuwe trend beginnen. Een die misschien niet resulteert in bijna onsterfelijke huishoudelijke apparaten, maar die er wel toe kan leiden dat we ze wat langer in de buurt houden. En misschien zelfs een toename van het aantal tweedehands apparaten, als we ze makkelijker kunnen afstemmen op onze specifieke behoeften.

Van zijn kant hoopt LG dat de mogelijkheid om apparaten te upgraden in plaats van te vervangen, een effect zal hebben op geplande veroudering, en stelt dat "… door de upgradebaarheid het LG-apparaat de veranderende trends en gebruikspatronen in de loop van de jaren kan bijhouden van de levensduur van dat product, waardoor de bruikbaarheid vele malen groter wordt."

Aanbevolen: