Waarom de 3 meter lange Thunderbolt 4 Pro-kabel van Apple zo veel kost

Inhoudsopgave:

Waarom de 3 meter lange Thunderbolt 4 Pro-kabel van Apple zo veel kost
Waarom de 3 meter lange Thunderbolt 4 Pro-kabel van Apple zo veel kost
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's drie meter lange Thunderbolt 4-kabel van $ 159 is zo ongeveer je enige optie, qua grootte.
  • De hoge prestaties van Thunderbolt maken het moeilijk om goedkoop te produceren.
  • Thunderbolt is bijna absurd betrouwbaar.
Image
Image

V: Wanneer lijkt een computermonitorkabel van $ 159 een koopje?

A: Als het de drie meter lange Thunderbolt 4 Pro-kabel van Apple is.

Apple's computers zijn een goede deal in vergelijking met de directe concurrentie in de pc-wereld, maar het lijdt geen twijfel dat Apple ons op de hoogte houdt van de prijzen van accessoires: $ 99 voor een gevlochten horlogebandje, $ 29 voor een USB-C iPhone oplaadkabel, enzovoort. Het helpt niet dat de kabels van Apple rotzooi zijn en meestal binnen de kortste keren gespleten en rafelen. Maar deze Thunderbolt-kabel van drie meter lijkt de zaken naar een ander niveau te tillen en in vergelijking met andere opties begint $ 159 op een koopje te lijken.

"De actieve technologie die bijdraagt aan de kwaliteit en prestaties van Thunderbolt-kabels maakt het ook prijzig. Thunderbolt-kabels bieden veel hogere gegevensoverdrachtsnelheden dan andere soorten kabels, en ze kunnen worden gebruikt met een breed scala aan apparaten, " Joy Therese Gomez, een contentmanager bij Gizmodo Grind, vertelde Lifewire via e-mail.

Donderslag

Thunderbolt lijkt een onmogelijk capabel protocol. Hiermee kunnen externe schijven gegevens sneller overbrengen dan interne schijven van slechts een paar jaar geleden. Het kan 30 keer per seconde genoeg pixels pompen om zelfs een 5K Retina-display soepel te laten werken. En het kan veel van deze dingen tegelijkertijd doen, waardoor die monitor zijn eigen set USB-C-poorten heeft, terwijl de aangesloten computer tot 100 watt van stroom wordt voorzien.

Kortom, Thunderbolt is zo snel dat het externe randapparatuur effectief als interne componenten laat werken.

Kijk eens in een Thunderbolt-kabel en je ziet dikke draden, overvloedige elektromagnetische afscherming tegen interferentie, plus verschillende chips die dit allemaal mogelijk maken. Intel, de uitvinder van Thunderbolt-gecertificeerde kabels om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de minimaal vereiste specificaties. In tegenstelling tot al die goedkope USB-C-kabels op Amazon, die tegen een prijs zijn gebouwd, zijn Thunderbolt-kabels precisierandapparatuur. Ja, het zijn kabels, maar het zijn niet zomaar kabels.

Thunderbolt's strakke fabricagetoleranties maken de kabels duur, en wanneer je de kabels verlengt tot drie meter, zijn de toleranties nog belangrijker. Het lijkt er dus op dat hoge Thunderbolt-prijzen de norm zijn en nooit veel zullen dalen.

Betrouwbaar

En weet je wat? Dat is prima. Goedkope USB-kabels hebben hun plaats-frustrerende gebruikers, die bijdragen aan e-waste, enz., maar als u enige vorm van professioneel werk met uw computer doet, heeft Thunderbolt één enorm voordeel. Betrouwbaarheid. Mijn CalDigit TS3+ dock heeft de meeste poorten vol, waaronder een die is aangesloten op een hoogwaardige 7-poorts USB 3.0-hub. Deze opstelling is zo solide dat het lijkt alsof alles rechtstreeks op de computer is aangesloten. Ik kan zelfs een USB-audio-interface gebruiken op die tweede USB-hub, en het werkt als een tierelier.

Image
Image

Voor veel mensen maakt deze betrouwbaarheid Thunderbolt de prijs waard. Je stelt gewoon dingen in en maakt je er nooit meer druk om.

Vervolgens voegen we de beroemde pasvorm en afwerking van Apple toe. Deze Thunderbolt-kabels hebben een gevlochten huls en zijn geruststellend dik. Hierdoor gaan ze (hopelijk) langer mee dan de kabels die bij iPhones worden geleverd.

De echte test is hoe deze zich verhouden tot de concurrentie, maar dat is niet zo eenvoudig. De kabel van Apple is Thunderbolt 4 en de meeste andere kabels van 3 meter zijn Thunderbolt 3, waardoor voor sommige verbindingen minder stroom en minder snelheid mogelijk is. Laten we in plaats daarvan Apple's 1 vergelijken.8 meter (zes voet) versie, die $ 129 kost.

Een Amazon-zoekopdracht laat ons zien dat de 2 meter lange Thunderbolt 4-kabel van Belkin momenteel $ 80 kost. De oudere Thunderbolt 2-kabel van CalDigit (2 meter) kost $ 109. Er zitten ook een paar naamloze kabels op, maar die zijn niet Intel-gecertificeerd en kunnen daarom net zo goed USB-C-kabels zijn.

Thunderbolt-kabels bieden veel hogere gegevensoverdrachtsnelheden dan andere soorten kabels, en ze kunnen worden gebruikt met een breed scala aan apparaten.

"Hoewel de Thunderbolt 4 Pro-kabels van Apple zeker mooi en premium zijn, zijn er minder dure opties beschikbaar. Het meest opvallende is dat OWC Thunderbolt 4-kabels in drie verschillende maten verkoopt, en ze zijn altijd goedkoper dan de optie van Apple, " Brandon Wilkes marketingmanager voor The Big Phone Store vertelde Lifewire via e-mail.

De kabels van Apple zijn, zoals verwacht, duurder dan andere fabrikanten. Maar zoals we hebben gezien, zijn Thunderbolt-accessoires over het algemeen veel duurder dan we gewend zijn. Als je een lange kabel van drie meter wilt die op volle snelheid kan worden aangesloten, dan is Apple's momenteel de enige game in de stad. Met zelfs de goedkopere, kortere opties die binnenkomen op $ 60+, zal die aankoop pijn doen, maar uiteindelijk is het absoluut de moeite waard.

Aanbevolen: