Hoe het te repareren wanneer Google Home Chromecast niet kan vinden

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Google Home Chromecast niet kan vinden
Hoe het te repareren wanneer Google Home Chromecast niet kan vinden
Anonim

Als je een Chromecast bezit, kan het gebeuren dat je ontdekt dat Google Home deze niet kan vinden op je netwerk.

Dit probleem neemt verschillende vormen aan:

  • Als je je Chromecast voor het eerst instelt, kun je geen verbinding maken met het apparaat vanaf je mobiele telefoon.
  • Zelfs nadat je een Chromecast-apparaat correct hebt ingesteld, wordt het Chromecast-apparaat mogelijk niet weergegeven in je Google Home-app.
  • Het kan voorkomen dat slechts sommige apparaten uw Chromecast niet kunnen vinden, terwijl andere apparaten dat wel kunnen.

Als je Google Home-app geen verbinding kan maken met Chromecast, kan je Google Home zelf geen verbinding maken.

Gebruik de volgende stappen om de problemen op te lossen en zowel je Home-app als het Google Home-apparaat opnieuw te verbinden met Chromecast.

Oorzaak van Google Home Kan Chromecast niet vinden

Image
Image

Als je een Chromecast instelt, moet je verbinding maken met de Chromecast om het apparaat in te stellen op je wifi-thuisnetwerk. Eenmaal verbonden, moeten apparaten verbinding maken met de Chromecast door eerst verbinding te maken met het wifi-thuisnetwerk.

Verbindingsproblemen kunnen optreden bij elke stap van dat proces, en om verschillende redenen.

Hoe het te repareren wanneer Google Home Chromecast niet kan vinden

Als je geen verbinding kunt maken tussen je Google Home-apparaat en je Chromecast-apparaat, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om alles weer werkend te krijgen.

  1. Volg de stappen om uw nieuwe Chromecast-apparaat in te stellen. Als je Google Home-app het Chromecast-apparaat niet kan vinden, zorg er dan voor dat het Chromecast-apparaat is ingeschakeld en is aangesloten op de HDMI-poort van je tv. Zorg er ook voor dat uw tv is ingeschakeld en op de juiste HDMI-poort is ingesteld.

    Je weet dat je de juiste HDMI-poort hebt geselecteerd wanneer je het startscherm en de achtergrond van Chromecast op je tv-scherm ziet.

  2. Als je Google Home Chromecast nog steeds niet kan vinden tijdens het instellen, zorg er dan voor dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk waarmee je je Chromecast-apparaat wilt verbinden.

    Een veelgemaakte fout die optreedt tijdens het instellen van de Chromecast is het niet inschakelen van wifi op het mobiele apparaat waarop Google Home is geïnstalleerd. Eenmaal verbonden met wifi, moet je mobiele apparaat het Chromecast-apparaat detecteren en de installatiewizard starten waar je je wifi-thuisnetwerk en wachtwoord selecteert.

  3. Als zowel de Chromecast als je mobiele apparaat wifi-verbindingsproblemen hebben, kun je problemen hebben met je wifi-netwerk of router. Los problemen op als je geen draadloze verbinding hebt voordat je verdergaat met de volgende stappen.
  4. Als je mobiele apparaat nog steeds geen verbinding kan maken met de Chromecast, controleer dan of je apparaat een 5 GHz wifi-verbinding ondersteunt. Dit is vereist voor Google Home om Chromecast te vinden. Als je apparaat dit niet ondersteunt, installeer je Google Home op een ander mobiel apparaat en probeer je het opnieuw.
  5. Zorg ervoor dat je Google Home-app verbinding kan maken met het netwerk. Verbind hiervoor je Android-apparaat met wifi. Als je een iPhone gebruikt, zorg er dan voor dat deze is verbonden met wifi. Zodra je apparaat is verbonden, zorg je ervoor dat je Google Home-app verbinding kan maken met het wifi-netwerk.

  6. Als je Chromecast eerder goed werkte, maar Google Home de Chromecast nog steeds niet kan vinden, zorg er dan voor dat je Chromecast nog steeds is verbonden met je wifi-netwerk. U kunt dit controleren door het Chromecast-scherm op uw tv te controleren. U zou de naam van uw Wi-Fi-netwerk en het huidige type op het scherm moeten zien. Als je dit niet ziet, reset je je Chromecast hard.
  7. Ten slotte, als je Google Home-app en je Chromecast beide verbinding maken met wifi en je video van de Google Home-app naar Chromecast kunt casten, ligt het probleem mogelijk bij je Google Home wifi-verbinding zelf. Doorloop de stappen voor probleemoplossing voor wanneer de Google Home geen verbinding kan maken met wifi.

Zodra je de verbinding tussen je Google Home en Chromecast opnieuw tot stand hebt gebracht, moet je je Chromecast updaten. Dit verkleint de kans op toekomstige verbindingsproblemen.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Google Home met Chromecast?

    Om je Google Home te verbinden met je Chromecast, open je de Google Home-app en ga je naar Menu > Meer instellingen >TV's en luidsprekers , tik vervolgens op plus (+ ) en kies uw Chromecast.

    Wat kan Google Home doen met Chromecast?

    Als Chromecast is ingesteld, kun je spraakopdrachten gebruiken om het volume op je tv te pauzeren, te hervatten en te regelen. Je kunt zelfs terugspoelen door te zeggen "Ga X seconden terug."

    Hoe verbind ik mijn Google Home met mijn tv zonder Chromecast?

    Je kunt Google Home op je tv aansluiten met een universele afstandsbediening, zoals een compatibele Logitech Harmony-afstandsbediening. Door Google Home te koppelen aan een compatibele afstandsbediening, kun je veel van de functies voor bediening en toegang tot inhoud voor je tv uitvoeren met spraakopdrachten van de Google Assistent.

Aanbevolen: