Variabele vernieuwingsfrequentiedisplays hebben een nieuwe open standaard

Variabele vernieuwingsfrequentiedisplays hebben een nieuwe open standaard
Variabele vernieuwingsfrequentiedisplays hebben een nieuwe open standaard
Anonim

De Video Electronics Standards Association (VESA) heeft een paar nieuwe openbare normen onthuld voor de prestaties van beeldschermen met variabele verversingssnelheid (VRR).

Veel beeldschermen ondersteunen VRR, dat voornamelijk wordt gebruikt om ongewenste visuele problemen zoals flikkeren of het creëren van wat lijkt op tranen op het scherm te voorkomen. Het is tegenwoordig een vrij algemene functie, maar tot nu toe had het geen industriestandaard nummer om naar te streven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld schermresoluties. Wat VESA doet, is die standaard leveren door middel van een reeks tests die het "Adaptive-Sync Display Compliance Test Specification" (Adaptive-Sync Display CTS) noemt.

Image
Image

Om precies te zijn, VESA heeft twee verschillende standaarden die fabrikanten van beeldschermen in de toekomst kunnen gebruiken: een die zich richt op media en een voor videogames. En het heeft voor elk speciale logo's gemaakt, met het idee dat consumenten naar een doos kunnen kijken om de VRR-classificatie te achterhalen en gemakkelijker te bepalen hoe deze aan de nieuwe normen voldoet.

De nadruk wordt gelegd op hogere verversingsfrequenties en lagere latentie voor videogames, terwijl de media-afspeeltests zoeken naar een afwezigheid van flikkerend en trillend scherm.

Image
Image

Beoordelingen voor videogames gebruiken het "VESA Certified AdaptiveSync Display"-logo en een numerieke waarde voor de maximale Adaptive-Sync-framesnelheid (144, 360, enz.). Omgekeerd bevat het "VESA Certified MediaSync Display"-logo geen cijfers, omdat het uitsluitend gericht is op het aangeven van een gebrek aan visuele afwijkingen. In beide gevallen is het de bedoeling dat u naar een doos kunt kijken en weet dat de VRR-weergave binnenin uw beeld niet zal vervormen en/of wat de maximale framesnelheid zal zijn met Adaptive-Sync.

VESA's nieuwe VRR-standaarden zijn nu beschikbaar voor alle elektronicabedrijven die toepasselijke hardware produceren om te gebruiken. Dat gezegd hebbende, kan het even duren voordat je de nieuwe logo's op alles ziet, omdat bedrijven hun producten moeten indienen voor testen om ze te kunnen gebruiken.

Aanbevolen: