Waarom Starfield het spel is waar open-wereldfans op hebben gewacht

Inhoudsopgave:

Waarom Starfield het spel is waar open-wereldfans op hebben gewacht
Waarom Starfield het spel is waar open-wereldfans op hebben gewacht
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bethesda's nieuwste game, Starfield, wordt uitgebracht op 11 november 2022 en brengt de studio officieel in de volgende generatie met een open-wereldgame die zich afspeelt tussen de sterren.
  • Elder Scrolls- en Fallout-fans wachten al minstens een half decennium op een nieuwe Bethesda-game die in de schappen ligt.
  • Deze game blaast nieuw leven in het uitstervende genre van volledig aanpasbare, open-wereldgames met perspectieven van derden.
Image
Image

Het brein achter publiekstrekkers Fallout en The Elder Scrolls is terug met Starfield, een gloednieuw, planeethoppend avontuur genaamd 'Skyrim in de ruimte'.

De game staat gepland voor een release op 11 november 2022, exclusief voor Xbox Series X. Er is weinig bekend over het nieuwe intellectuele eigendom (IP), afgezien van de interstellaire setting. De teaser-trailer die tijdens E3 2021 werd uitgebracht, gaf kijkers niet echt een idee van wat ze konden verwachten. Fans zijn echter zo uitgehongerd voor het anders zo productieve ontwikkelingsteam dat het zeker het Skyrim-grote gat in ons hart zal opvullen.

Het is tijd om het zadel op je ondode paard of je nucleair aangedreven Power Suit in te ruilen voor een volledig uitgeruste spaceshuttle-set voor een planeethoppend avontuur, compleet met intergalactische steden, woestijngebieden en buitenaardse dieren in het wild.

"We houden ervan om ervaringen te creëren die je door kunst en technologie vervoeren. We hebben dat naar vele werelden gebracht, maar nooit naar wat boven ons is", zei Todd Howard, uitvoerend producent bij Bethesda Game Studios, in een video die samen met de trailer is uitgebracht.

Een lange tijd op komst

We hebben geen echte titel gekregen voor grote fans van de The Elder Scrolls-serie sinds de release van Skyrim tien jaar geleden (nee, Elder Scrolls Online telt niet mee). Ik kwam iets later bij de serie dan anderen met de Game of the Year-editie van de vierde aflevering van de serie, The Elder Scrolls IV: Oblivion, toen ik een kleine jongen was. De eerder genoemde Skyrim was mijn diepe duik in de serie tot het punt dat ik nu, tien jaar later, de game nog steeds speel - zij het een volledig gemodificeerde - op mijn gaming-pc.

Ik kocht Fallout 4 op de releasedag in 2015, op zoek naar een alternatief voor Skyrim, maar het was niet de game die ik en veel fans dachten dat het zou zijn en slaagde er niet in onze honger naar een nieuwe Bethesda-game in de open wereld te stillen.

Starfield is de eerste keer dat het bedrijf terugkeert in het genre sinds de release van Fallout 4 een half decennium geleden, en ik kon niet enthousiaster zijn. Ik mag eindelijk mijn Bretonse strijdmagiër met pensioen gaan tijdens mijn 12e playthrough van Skyrim en haar inruilen voor een intergalactische ontdekkingsreiziger à la Star Trek.

De in-game visuals van de trailer zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een filmpje komen met verbluffende details en helderheid. Volgens Howard zorgt de nieuwe Creation Engine 2 voor meer dynamische game-animaties en grotere, vollere werelden; Starfield is klaar om de mal voor Bethesda te doorbreken.

De videogame met open sterrenstelsel markeert het eerste nieuwe IP-adres van de gaminggigant in 25 jaar. Spelers zoals ik zijn nooit helemaal meer hetzelfde geweest sinds onze introductie in de overlevering-zware fantastische wereld van Mundus in de Elder Scrolls of de post-apocalyptische woestenij van Fallout's niet zo verre toekomstige aarde.

Afgezien van de totale mislukking van Fallout 76, de eerste poging van het team voor multiplayer, hebben spelers gewacht op een nieuwe open-wereldgame, die een uitstervend genre lijkt te zijn.

Image
Image

Volgende generatie standaard

Gaming zit vol met first-person shooters en personagegestuurde actie-avonturengames. Ik mis het scherm voor het maken van personages. Ik mis de third-person optie om de wereld te verkennen. Maar Bethesda is goed in het combineren van de fijne kneepjes van first-person gameplay met een third-person-optie voor degenen die echt van het rollenspel-aspect van gamen houden.

Noem me gek, maar als ik vier uur besteed aan het maken van een personage en het uitrusten van de nieuwste wapenrusting die ik van een ongelukkige vijandelijke strijder heb verzameld, wil ik zien hoe mijn personage eruitziet.

Hopelijk zullen het succes van deze game en de terugkeer van Bethesda andere studio's motiveren om het uitstervende genre van open-world, third-person RPG-games nieuw leven in te blazen met diepgaande karakteraanpassing. Laat de shooters en first-person-based action-adventure games een minuutje slapen; de mensen hebben meer dan genoeg om ze bezig te houden.

Ik wil genieten van een nieuw avontuur in een volledig zelfgemaakt personage. Het is jammer om te zeggen dat dit, als ervaren gamer, de enige game van het hele E3-evenement is waar ik actief naar uitkijk.

Starfield brengt die Bethesda-magie terug in de strijd van de gamewereld die velen van ons hebben gemist. Laten we de sterren verkennen!

Aanbevolen: