Geestelijke gezondheidsapps met slechte gebruikersbescherming

Geestelijke gezondheidsapps met slechte gebruikersbescherming
Geestelijke gezondheidsapps met slechte gebruikersbescherming
Anonim

Mozilla heeft zijn kopersgids Privacy niet inbegrepen bijgewerkt om te onthullen dat een breed scala aan apps voor geestelijke gezondheid een behoorlijk slechte bescherming van de gebruikersprivacy bieden.

Van de 32 onderzochte apps kregen er 27 een waarschuwingslabel 'Privacy niet inbegrepen'. Apps die met dit label zijn gemarkeerd, voldoen niet aan de minimale beveiligingsnormen van Mozilla, zoals het toestaan van zwakke wachtwoorden en het verkeerd beheren van kwetsbaarheden. De gids informeert u ook of deze apps gebruikersgegevens verzamelen.

Image
Image

Apps die Mozilla's afkeuringszegel hebben gekregen, zijn onder meer BetterHelp, MindDoc en zelfs sommige christendom-gerelateerde apps zoals Pray.com. Als u op een item klikt, krijgt u gedetailleerde informatie over wat Mozilla verkeerd vond met de app.

In het profiel van BetterHelp ziet u bijvoorbeeld alle problemen die Mozilla met de service heeft gevonden, inclusief een kort privacybeleid met veel ontbrekende informatie. De app verzamelt ook veel gebruikersgegevens (naam, leeftijd, telefoonnummer, antwoorden op vragenlijsten), die ze kunnen delen met adverteerders en andere bedrijven binnen hun groep.

Niet alle profielen zijn hetzelfde, omdat elke app zijn eigen problemen heeft. Mindshift CBT verkoopt bijvoorbeeld geen gebruikersgegevens, maar heeft wel een zwakke versleuteling waardoor deze gegevens kwetsbaar zijn. Maar ze delen allemaal dezelfde drie beoordelingssecties; Privacy, beveiliging en AI.

Image
Image

Een van de beter beoordeelde apps is PTSD Coach, die geen persoonlijke informatie verzamelde, en alle verzamelde gegevens zijn anoniem met een duidelijk privacybeleid.

Aangezien de inzendingen echter openstaan voor invoer door de gebruiker, kan de lijst veranderen met nieuwe slecht beoordeelde apps.

Aanbevolen: