Hoe Port Forwarding in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Port Forwarding in te stellen
Hoe Port Forwarding in te stellen
Anonim

Specifieke poorten op je router moeten open staan om sommige videogames en programma's goed te laten werken. Hoewel de router standaard enkele poorten open heeft staan, zijn de meeste gesloten en alleen bruikbaar als u deze poorten handmatig opent. Wanneer uw online videogames, bestandsserver of andere netwerkprogramma's niet werken, opent u de router en opent u de specifieke poorten die de toepassing nodig heeft.

Image
Image

Hoe stel je Port Forwarding in?

Het verkeer dat door je router gaat, doet dat via poorten. Elke poort is als een speciale pijp gemaakt voor een specifiek soort verkeer. Wanneer u een poort op een router opent, kan een bepaald gegevenstype door de router bewegen.

Het openen van een poort en het kiezen van een apparaat op het netwerk om die verzoeken naar door te sturen, wordt poortdoorschakeling genoemd. Port forwarding is als het aansluiten van een pijp van de router op het apparaat dat de poort moet gebruiken - er is een directe zichtlijn tussen de twee die gegevensstroom mogelijk maakt.

FTP-servers luisteren bijvoorbeeld naar inkomende verbindingen op poort 21. Als u een FTP-server hebt ingesteld waar niemand buiten uw netwerk verbinding mee kan maken, opent u poort 21 op de router en stuurt u deze door naar de computer die u gebruikt als de server. Wanneer je dit doet, verplaatst die nieuwe, speciale pijp bestanden van de server, via de router en uit het netwerk naar de FTP-client die ermee communiceert.

Image
Image

Hetzelfde geldt voor andere scenario's zoals videogames die internet nodig hebben om met andere spelers te communiceren, torrent-clients waarvoor specifieke poorten moeten worden geopend voor het uploaden van bestanden, en instant messaging-applicaties die alleen berichten verzenden en ontvangen via een specifieke poort.

Elke netwerktoepassing heeft een poort nodig om op te draaien, dus als een programma of toepassing niet werkt terwijl al het andere correct is ingesteld, opent u de poort op de router en stuurt u verzoeken door naar het juiste apparaat (bijvoorbeeld een computer, printer of gameconsole).

Port range forwarding is vergelijkbaar met port forwarding, maar wordt gebruikt om een hele reeks poorten door te sturen. Een bepaald videospel kan bijvoorbeeld de poorten 3478 tot en met 3480 gebruiken, dus in plaats van ze alle drie in de router te typen als aparte port forwards, stuur je dat hele bereik door naar de computer waarop dat spel draait.

Hieronder staan twee primaire stappen die u moet uitvoeren om poorten op een router door te sturen. Omdat elk apparaat anders is en omdat er veel routervarianten zijn, zijn deze stappen niet specifiek voor elk apparaat. Als u extra hulp nodig heeft, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van het apparaat, bijvoorbeeld de gebruikershandleiding van uw router.

Geef het apparaat een statisch IP-adres

Het apparaat dat baat heeft bij de port forward moet een statisch IP-adres hebben. Op deze manier hoeft u de port forwarding-instellingen niet telkens te wijzigen wanneer het een nieuw IP-adres verkrijgt.

Als uw computer bijvoorbeeld torrenting-software gebruikt, wijst u een statisch IP-adres toe aan die computer. Als uw gameconsole een specifiek aantal poorten gebruikt, heeft deze een statisch IP-adres nodig.

Er zijn twee manieren om dit te doen: vanaf de router en vanaf de computer. Wanneer u een statisch IP-adres voor uw computer instelt, is het gemakkelijker om dat daar te doen.

Gebruik uw computer om een statisch IP-adres in te stellen

Om een Windows-computer in te stellen om een statisch IP-adres te gebruiken, moet u eerst bepalen welk IP-adres het momenteel gebruikt.

  1. Open opdrachtprompt op de computer.

    Image
    Image
  2. Typ deze opdracht en selecteer vervolgens Enter:

    ipconfig /all

    Image
    Image
  3. Neem het volgende op: IPv4-adres, Subnetmasker, Standaardgateway en DNS-servers.

    Image
    Image

Als je meer dan één IPv4-adres ziet, zoek dan naar de vermelding onder een kopje zoals Ethernet-adapter Local Area Connection, Ethernet-adapter Ethernet of Ethernet LAN-adapter Wi-Fi. Negeer al het andere, zoals Bluetooth, VMware, VirtualBox en andere niet-standaarditems.

Nu kunt u die informatie gebruiken om het statische IP-adres in te stellen.

  1. Open het Run dialoogvenster met de WIN+ R sneltoets, voerin ncpa.cpl en selecteer OK om Netwerkverbindingen te openen.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op de verbinding met dezelfde naam als degene die u hebt geïdentificeerd in de opdrachtprompt. Bijvoorbeeld Ethernet0.
  3. Selecteer Eigenschappen in het menu.

    Image
    Image
  4. Kies Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) uit de lijst en selecteer vervolgens Properties.

    Image
    Image
  5. Selecteer Gebruik het volgende IP-adres.

    Image
    Image
  6. Voer de gegevens in die je hebt gekopieerd vanaf de opdrachtprompt: IP-adres, subnetmasker, standaardgateway en DNS-servers.

    Image
    Image
  7. Kies OK als je klaar bent.

    Image
    Image

Als je meerdere apparaten in je netwerk hebt die IP-adressen krijgen van DHCP, reserveer dan niet hetzelfde IP-adres dat je hebt gevonden in de opdrachtprompt. Als DHCP bijvoorbeeld is ingesteld om adressen uit een pool tussen 192.168.1.2 en 192.168.1.20 te bedienen, configureert u het IP-adres om een statisch IP-adres te gebruiken dat buiten dat bereik v alt om adresconflicten te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld 192.168.1. 21 of hoger. Als je niet zeker weet wat dit betekent, voeg dan 10 of 20 toe aan het laatste cijfer van je IP-adres en gebruik dat als het statische IP-adres in Windows.

Je kunt ook een Mac instellen om een statisch IP-adres te gebruiken, evenals Ubuntu en andere Linux-distributies.

Gebruik uw router om een statisch IP-adres in te stellen

Een andere optie is om de router te gebruiken om een statisch IP-adres in te stellen. Doe dit wanneer een niet-computerapparaat een onveranderlijk adres nodig heeft (zoals een gameconsole of een printer).

  1. Toegang tot de router als admin.

    Image
    Image
  2. Zoek een klantenlijst, DHCP-pool, DHCP-reservering of vergelijkbaar gedeelte van de instellingen. In het gedeelte worden de apparaten weergegeven die momenteel op de router zijn aangesloten. Het IP-adres van het apparaat wordt samen met de naam vermeld.

    Image
    Image
  3. Zoek een manier om een van die IP-adressen te reserveren om het aan dat apparaat te koppelen, zodat de router het altijd gebruikt wanneer het apparaat om een IP-adres vraagt. Mogelijk moet u het IP-adres uit een lijst selecteren of Add of Reserve. kiezen

De bovenstaande stappen zijn algemeen, aangezien de toewijzing van een statisch IP-adres voor elke router, printer en spelapparaat anders is. De instructies verschillen als u IP-adressen voor NETGEAR-routers moet reserveren, DHCP-instellingen op Google-apparaten moet bewerken of DHCP-reservering op Linksys-routers moet configureren.

Als u uw openbare IP-adres statisch wilt maken, zodat u toegang hebt tot uw apparaten vanaf een extern netwerk, moet u betalen voor een statisch IP-adres. Een tijdelijke oplossing voor het opzetten van een dynamische DNS-service is net zo nuttig.

Poort doorsturen instellen

Nu je het IP-adres van het apparaat kent en het zo hebt geconfigureerd dat het niet meer verandert, ga je naar de router en stel je de instellingen voor poortdoorschakeling in.

  1. Log in op de router als beheerder. U moet het IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router weten.

    Image
    Image
  2. Zoek de opties voor het doorsturen van poorten. Deze zijn voor elke router anders, maar kunnen iets worden genoemd als Port Forwarding, Port Triggering, Applications & Gaming of Port Range Forwarding. Deze kunnen worden begraven in andere categorieën instellingen, zoals Netwerk, Draadloos of Geavanceerd.

    Image
    Image
  3. Typ het poortnummer of het poortbereik dat u wilt doorsturen. Als u één poort doorstuurt, typt u hetzelfde nummer onder de vakken Internal en External. Gebruik voor poortbereiken de vakjes Start en End.

    De meeste games en programma's geven aan welke poorten op de router open moeten staan. Als u niet weet welke nummers u hier moet typen, heeft PortForward.com een lijst met veelvoorkomende poorten.

    Image
    Image
  4. Kies een protocol, ofwel TCP- of UDP-poorten. Kies indien nodig beide. Deze informatie zou beschikbaar moeten zijn in het programma of de game waarin het poortnummer wordt uitgelegd.

    Image
    Image
  5. Typ het statische IP-adres dat je hebt gekozen.

    Noem desgevraagd de poort-trigger iets dat voor u logisch is. Als het voor een FTP-programma is, noem het dan FTP. Noem het Medal of Honor als je de poort voor dat spel nodig hebt.

    Image
    Image
  6. Schakel de regel voor het doorsturen van poorten in met een Enable of On optie.

Hier is een voorbeeld van hoe het eruit ziet om poorten door te sturen op een Linksys WRT610N:

Image
Image

Sommige routers hebben een wizard voor het instellen van poorten die het configureren vergemakkelijkt. De router kan u bijvoorbeeld eerst een lijst geven van apparaten die al een statisch IP-adres gebruiken en u vervolgens het protocol en het poortnummer van daaruit laten kiezen.

Meer instructies voor het doorsturen van poorten:

  • D-Link port forwarding
  • Belkin port forwarding
  • Google Nest Wi-Fi of Google Wi-Fi port forwarding

Meer over open poorten

Als het doorsturen van een poort op je router het programma of spel niet op je computer laat werken, zoek dan uit of een firewallprogramma de poort heeft geblokkeerd. Dezelfde poort moet open zijn op de router en op uw computer voordat de toepassing deze kan gebruiken.

Image
Image

Om te zien of de Windows Firewall een poort blokkeert die u op de router hebt geopend, schakelt u de firewall tijdelijk uit en test u de poort opnieuw. Als de poort op de firewall gesloten is, bewerk dan enkele firewall-instellingen om deze te openen.

Als je een poort op de router opent, kan er verkeer in en uit stromen. Wanneer u het netwerk scant op open poorten, zou u alles moeten zien wat van buitenaf open is. Er zijn speciaal hiervoor websites en tools gebouwd.

Hier zijn enkele redenen waarom u op open poorten zou controleren:

  • Om te voorkomen dat je in de router komt om te controleren.
  • Om ervoor te zorgen dat de poort correct wordt geopend wanneer een programma of spel niet werkt.
  • Om er zeker van te zijn dat een poort die je hebt gesloten, ook echt gesloten is.
Image
Image

Verschillende plaatsen bieden een gratis open-poortcontrole aan. PortChecker.co en NetworkAppers hebben online poortcheckers die een netwerk van buitenaf scannen. Een andere optie is om Advanced Port Scanner of FreePortScanner te downloaden om apparaten binnen uw privénetwerk te scannen.

Er kan slechts één port forward bestaan voor elke instantie van die poort. Als u bijvoorbeeld poort 3389 (gebruikt door het Remote Desktop Remote Access-programma) doorstuurt naar een computer met het IP-adres 192.168.1.115, kan diezelfde router poort 3389 niet ook doorsturen naar 192.168.1.120.

In dit soort gevallen is de enige oplossing, indien mogelijk, het wijzigen van de poort die het programma gebruikt. Dit kan mogelijk zijn via de software-instellingen of via een registerhack. Als u in het RDP-voorbeeld het Windows-register op de 192.168.1.120-computer bewerkt om Remote Desktop te dwingen een andere poort zoals 3390 te gebruiken, kunt u een nieuwe port forward instellen voor die poort en Remote Desktop gebruiken op twee computers binnen dezelfde netwerk.

FAQ

    Hoe kan ik Minecraft doorsturen?

    Log in op uw router en navigeer naar het gedeelte voor port forwarding. Voer het IP-adres van uw computer of gameconsole en de TCP- en UDP-poorten van Minecraft in. Minecraft op een pc gebruikt 25565 (TCP) en 19132-19133, 25565 (UDP).

    Hoe stel ik port forwarding in naar een Xbox One?

    Ga naar Instellingen > Netwerk > Geavanceerde instellingen en noteer het IP-adres van uw console. Log in op uw router en voer het IP-adres van de console in. Ga op je console naar Settings > Network > Test Network Connection en volg de verbindingsprompts. Ga naar de port forwarding-tools van je router en open 88, 500, 3544, 4500 (voor UDP) en 3074 (TCP). Ga terug naar Instellingen > Netwerk en selecteer NAT-type testen

Aanbevolen: