Apple's Self Service Repair is nu beschikbaar in de VS

Apple's Self Service Repair is nu beschikbaar in de VS
Apple's Self Service Repair is nu beschikbaar in de VS
Anonim

Apple's Self Service Repair-programma, waarmee klanten officieel gereedschap, onderdelen en reparatiehandleidingen kunnen bestellen, is officieel van start gegaan in de VS.

We weten sinds 2021 dat Apple aan een Self Service Repair-programma werkte, maar tot nu toe wisten we alleen dat het ergens "begin 2022" zou zijn. Nou, het lijkt erop dat Apple heeft besloten dat het nu de tijd is, aangezien zojuist is aangekondigd dat het programma van start is gegaan voor zijn klanten in de Verenigde Staten.

Image
Image

Volgens Apple biedt Self Service Repair degenen die thuis elektronisch onderhoud kunnen plegen honderden officiële onderdelen en hulpmiddelen om hun iPhone 12s of 13s te repareren. Er staat ook dat ondersteuning voor Apple siliconen Macs later dit jaar zal worden toegevoegd, maar heeft geen tijdschema gegeven.

De eerste stap is om de reparatiehandleiding te raadplegen voor het apparaat dat u wilt repareren. Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, kun je de benodigde onderdelen en gereedschappen rechtstreeks bij Apple bestellen. En als u het gereedschap niet meteen wilt kopen, zijn er gereedschapshuurkits beschikbaar voor $ 49. Zodra de reparatie is voltooid, kunt u de oude onderdelen ook terugsturen voor recycling, waardoor u Apple tegoed kunt krijgen, afhankelijk van het onderdeel dat wordt geretourneerd.

Image
Image

Apple zegt dat de onderdelen die worden aangeboden in het Self Service Repair-programma "dezelfde zijn - voor dezelfde prijs - als de onderdelen die beschikbaar zijn voor Apple's netwerk van geautoriseerde reparatiebedrijven." Het stelt ook dat de beschikbare tools dezelfde tools zijn die worden gebruikt door officiële Apple-reparatienetwerkpartners.

Self Service Repair is nu beschikbaar voor klanten in de VS en zal later dit jaar opengaan voor andere (maar niet nader gespecificeerde) landen, te beginnen met delen van Europa. Apple raadt u echter aan om alleen thuis reparaties uit te voeren als u eerdere ervaring hebt met het repareren van elektronische apparaten.

Aanbevolen: