De beste beeldinstellingen voor Samsung 4K TV

Inhoudsopgave:

De beste beeldinstellingen voor Samsung 4K TV
De beste beeldinstellingen voor Samsung 4K TV
Anonim

Samsung 4K UHD-tv's bieden direct uit de doos uitstekende videokwaliteit, maar ze hebben extra instellingen die de beeldkwaliteit voor tv-programma's, sport, films en gameplay verder verbeteren. Dit zijn de beste beeldinstellingen voor een Samsung 4K TV.

Het volgende is van toepassing op de meeste Samsung LED/LCD- en QLED-tv's. Het uiterlijk van het schermmenu, instellingslabels en opties kunnen per modelserie en jaar verschillen.

Voordat u begint

Controleer het volgende voordat u de beeldinstellingen van een Samsung 4K UHD TV gebruikt voor de beste kijkervaring:

  • TV-plaatsing: plaats de tv zo dat u er recht op kunt kijken. Plaats het niet op een plek waar u omhoog, omlaag of schuin naar het scherm moet kijken. Hoe verder je vanuit het midden kijkt, hoe meer kleuren vervagen en het contrast wordt kleiner.
  • Kamerverlichting Licht van ramen of lampen aan de zijkant en tegenover de tv weerkaatst op het scherm. Zelfs op modellen die mogelijk een "antireflectie" of "antireflecterende" schermcoating hebben, ziet het beeld er niet goed uit als het licht op het scherm v alt. Gebogen schermmodellen vervormen reflecties verder. Lampen die u kunt dimmen of uitschakelen of gordijnen en tinten die u kunt sluiten, helpen het tv-beeld te verbeteren.
  • Selecteer de thuismodus van de tv Mogelijk wordt u tijdens de eerste installatie gevraagd om de modus Thuis of Winkel of Winkeldemo te kiezen. In de Retail/Store Demo-modus staan de beeldinstellingen op het maximum, wat resulteert in een te helder beeld met intense kleuren en contrast dat beter is voor showrooms van dealers.

U kunt ook toegang krijgen tot de thuismodus van de Samsung-tv via de systeeminstellingen van de tv met behulp van de volgende stappen.

  1. Op de Samsung TV Smart Hub, selecteer Instellingen.
  2. Selecteren Systeem.

    Image
    Image
  3. Kies Expertinstellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Gebruiksmodus en kies vervolgens Thuismodus.

    Image
    Image

Intelligente beeldinstellingen

Als je een Samsung 4K QLED-, Frame- of Serif-serie TV bezit, heb je mogelijk twee opties in het menu Algemene instellingen die de beeldkwaliteit automatisch aanpassen.

Intelligente modus

De tv kan de kamer, inhoud en tv-gebruikspatronen herkennen en analyseren om de beste kijkervaring te bieden. Deze modus is optioneel.

Adaptieve helderheid

De tv past automatisch de output van de led-achtergrondverlichting aan met behulp van omgevingslichtsensoren om de lichtniveaus in de kamer te analyseren.

Sommige modi of apps, zoals de modi Ambient en Game (later besproken), bieden mogelijk geen ondersteuning voor Adaptive Brightness.

Voorinstellingen voor beeldmodus

Naast de intelligente modi (of als uw tv deze opties niet heeft), kunt u extra voorinstellingen voor de beeldmodus gebruiken die beschikbaar zijn op alle Samsung 4K-tv's om uw beeldkwaliteit voor zowel video- als filmbronnen te verbeteren.

Kies voor vooraf ingestelde afbeeldingen kunnen verschillen afhankelijk van het Samsung-tv-model en de geselecteerde ingangsbron (HDMI versus analoog).

  1. Selecteer Instellingen in de slimme hub.
  2. Select Picture.

    Image
    Image
  3. Kies Beeldmodus.

    Image
    Image
  4. De Samsung Preset Picture-modi omvatten:

    • Dynamic: Past hogere niveaus van contrast, helderheid en scherpte toe. Gebruik deze instelling alleen voor natuurlijk licht of een lichte kamer.
    • Standard: deze instelling biedt acceptabele weergave van video- en filmbroninhoud en is meestal ingeschakeld wanneer u de tv voor het eerst aanzet. Standard is geschikt voor de meeste kijkomgevingen en voldoet ook aan EnergyStar.
    • Natural: Een meer ingetogen look dan zowel de Dynamic- als de Standard-modus hierboven, waardoor de ogen minder vermoeid raken.
    • Movie: deze voorinstelling biedt het juiste helderheids-, contrast- en kleurtemperatuurniveau voor films. Het is dimmer dan Dynamic of Standard en zorgt voor een warmere kleurtemperatuur. Het is de beste beeldvoorinstelling voor gebruik in een verduisterde kamer, vergelijkbaar met een bioscoop. De filmmodus schakelt ook alle toegevoegde verwerkingen uit, zodat films filmachtige bewegingen behouden.

Kies een weergavemodus

Samsung biedt unieke kijkmodi op zijn 4K UHD-tv's. Selecteer in het menu Beeldinstellingen Speciale weergavemodus.

Binnen de categorie Speciale weergavemodus zijn de selecties:

  • Sportmodus: Deze instelling biedt de beste beeldvoorinstelling voor sport en snel bewegende inhoud. Het geeft een helderder beeld weer met een koelere kleurtemperatuur en een snellere bewegingsrespons. Sportmodus schakelt ook de Stadiongeluidsmodus in.
  • Spelmodus: deze modus is de beste optie voor vooraf ingestelde afbeeldingen voor gamers, omdat de tv wordt ingesteld op een modus met lage latentie. Het is echter mogelijk dat u een lichte vermindering van de videografische kwaliteit ziet. De gamemodus vereist een aangesloten gamecontroller of console. Nadat je de spelmodus hebt ingeschakeld, moet je mogelijk de gameconsole loskoppelen van de tv om over te schakelen naar andere apparaten.
  • HDR+-modus: alleen beschikbaar op 4K-tv-modellen met HDR-mogelijkheden. HDR-gecodeerde inhoud van compatibele bronnen (zoals Ultra HD Blu-ray Discs en geselecteerde streaminginhoud) activeert automatisch de HDR-mogelijkheden van de tv. Als je ook HDR+ activeert, past de tv de helderheid en contrastverhouding van HDR-gecodeerde inhoud aan, zodat objecten duidelijker te zien zijn.

HDR+ biedt ook de mogelijkheid om een HDR-effect toe te voegen aan SDR-inhoud. Aangezien dit proces conversie omvat, is het niet zo nauwkeurig als echte HDR-inhoud. Het resultaat kan van scène tot scène er vervaagd of ongelijkmatig uitzien. Als u vindt dat de HDR+-instelling niet werkt, laat deze dan uit.

Pas je beeldinstellingen aan

Hoewel de vooraf ingestelde en geselecteerde beeldinstellingen van Samsung een snelle manier bieden om een betere beeldkwaliteit te krijgen, zijn er verschillende extra handmatig aanpasbare beeldinstellingen beschikbaar in Expert Picture Settings die specifieke kijkproblemen.

Zoek en gebruik testafbeeldingen

Voordat u de opties in Expert Picture Settings aanpast, moet u als instellingsreferenties gestandaardiseerde testbeelden gebruiken die zijn aangepast voor "kalibratie" van tv-beelden. U kunt deze afbeeldingen verkrijgen van een app of schijf zoals de volgende:

  • THX Tune-Up-app (Android en iOS)
  • Disney WOW: World of Wonder (Blu-ray Disc-versie)
  • Spears en Munsil UHD HDR (4K Ultra HD Blu-ray Disc-speler vereist) en HD Benchmark (Blu-ray Disc-speler vereist) testschijven.

Deskundige beeldinstellingen gebruiken

Ga in het menu Beeld naar Expertinstellingen om uw beeldinstellingen aan te passen en bekijk de resultaten op de testbeelden verder.

U dient een geschreven of getypt verslag van wijzigingen bij te houden voor doorlopende referentie.

Dit zijn de beschikbare instellingen.

De "beste" instellingspunten kunnen enigszins variëren als gevolg van verschillen in hoe elke persoon kleur en contrast waarneemt.

  • Backlight: Stelt de hoeveelheid achtergrondverlichting in. Een instelling van 15 (op een schaal van 0 - 20) werkt in de meeste gevallen goed.
  • Helderheid: Maakt donkere delen van het beeld helderder of donkerder. Een instelbereik van 45 tot 55 werkt in de meeste gevallen goed.
  • Contrast: Maakt heldere delen van het beeld helderder of donkerder. Een instelling van 80 tot 85 werkt goed voor films; 90 tot 100 werkt goed voor videobronnen.
  • Scherpte: De scherpte-instelling verhoogt het randcontrast om objecten duidelijker te maken, maar de resolutie blijft hetzelfde. Te weinig scherpte resulteert in een zacht ogend beeld, terwijl te veel scherpte het beeld er ruw uit laat zien. Als u deze instelling gebruikt, pas deze dan zo minimaal mogelijk toe (25% of minder).
  • Color: Past de kleurintensiteit (verzadiging) aan. Te veel kleur zal er intens uitzien en te weinig kleur zal er te ingetogen of zelfs "grijsachtig" uitzien. Een instelling tussen 45 en 55 werkt goed.
  • Tint: Deze optie past de hoeveelheid geel/groen en rood/magenta aan (u gebruikt dit voornamelijk om huidtinten te verbeteren). U moet deze regelaar op "0" zetten, tenzij de kleur van de ingangsbron te groen of te rood is.
  • Beeldinstellingen toepassen: u kunt alle bovenstaande instellingen toepassen op elke ingang afzonderlijk of op alle ingangen.

Onder de optie Foto-instellingen toepassen zijn aanvullende instellingen beschikbaar.

Hoewel nuttig bij het oplossen van de specifieke problemen met de beeldkwaliteit, kunnen de volgende instellingsopties andere tv-functies beïnvloeden, zoals audio-videosynchronisatie.

  • Digital Clean View: deze instelling is de aanduiding van Samsung voor videoruisonderdrukking Het werkt het beste met analoge kabel-tv, VHS of dvd signalen via analoge verbindingen. Een toepassing is met oudere films die overmatige filmkorrel kunnen hebben. Meestal heb je het niet nodig voor HD- of UHD-inhoud. Als de resultaten niet naar uw smaak zijn, zet ze dan laag of uit.
  • Auto Motion Plus: Deze instelling optimaliseert het beeld voor snel bewegende beelden en bevat subinstellingen voor Judder Reduction enLED Clear Motion Deze functie, gewoonlijk Motion Smoothing of Frame Interpolation genoemd, verbetert videoframesnelheden en schermverversingsfrequenties. Hoewel deze instelling bewegingen vloeiender maakt, kan dit resulteren in een "Soap Opera-effect" op filmbronnen, waardoor films meer lijken op live of opgenomen video's. Auto Motion Plus is het beste voor sport en live/op band opgenomen tv-uitzendingen en moet zijn uitgeschakeld bij het bekijken van dvd's, Blu-ray, Ultra HD Blu-ray Disc of andere filmbronnen.
  • Smart LED: Regel de helderheid van LED-dimzones om het contrast te maximaliseren en het opbloeien tussen heldere en donkere objecten te minimaliseren.
  • Filmmodus: Filmmodus maakt frameovergangen van oudere videobronnen vloeiender. Deze functie, gewoonlijk de-interlacing genoemd, is alleen beschikbaar als het ingangssignaal TV, AV, Component (480i, 1080i) of HDMI (1080i) is.
  • HDMI UHD Color: hiermee krijgt een aangewezen HDMI-ingang toegang tot 4k@60Hz-signalen die zijn gecodeerd met 4:4:4, 4:2:2 of 4:2: 0 chroma-subsampling. Als uw bronapparaat(en) deze signalen echter niet kunnen verzenden, kunt u deze functie het beste uitschakelen.
  • HDMI Black Level: Pas het zwartniveau voor het binnenkomende HDMI-bronsignaal aan op helderheid en contrast.
  • Dynamisch contrast: Deze instelling past het weergegeven contrast aan op basis van de kwaliteit van de inhoud van de video-invoerbron. Het helpt om wit witter en zwart zwarter te maken, maar het heeft ook de neiging om de details in de heldere en donkere delen van het beeld te verminderen. In de meeste gevallen hoeft deze instelling niet te worden geactiveerd.
  • Kleurtint (ook wel kleurtemperatuur genoemd): Past de "warmte" (roodachtig) of "koelheid" (blauwachtige zweem) van het kleurbereik aan. Warmere kleurtemperaturen zijn het beste voor films. Koelere kleurtemperaturen zijn beter voor tv-uitzendingen, sport en games. De opties omvatten Koel (blauwachtig), Standaard (Neutraal), Warm 1 (licht roze) en Warm 2 (roze richting rood).
  • Witbalans: Met deze instelling kan het witte gedeelte van de kleurtemperatuur van het beeld verder worden afgesteld, zodat het niet naar andere kleuren wordt getint, waardoor wit er helderder uitziet, indien nodig.
  • Gamma: gebruik deze schuifregelaar om het middencontrastbereik van de tv aan te passen, zodat het beter overeenkomt met het grijswaardenbereik van het bronsignaal. De ideale Gamma-instelling voor tv's is 2.2.
  • RGB Only Mode: Verfijn de verzadiging en tint van de rode, groene en blauwe kleurkanalen.
  • Kleurruimte-instellingen: Configureer de kleurruimte-instellingen om het kleurenspectrum op uw scherm te verfijnen.
  • Reset Picture: Met deze optie worden de bovenstaande beeldinstellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Het is uitstekend als je te ver weg raakt en bij de standaardinstellingen wilt blijven of opnieuw wilt beginnen met nieuwe instellingen.

Meer hulp nodig?

Wat als u niet tevreden bent met de resultaten van de beeldinstellingen of als u bepaalde instellingsopties verwarrend vindt? Een andere manier van handelen is om een gecertificeerde technicus in te schakelen om de beeldinstellingen van uw tv te beoordelen en te kalibreren met behulp van extra apparatuur. Raadpleeg uw Samsung TV-dealer of zoek een ISF (Imaging Science Foundation)-gecertificeerde tv-kalibrator bij u in de buurt via de ISF-website.

FAQ

    Waarom ziet mijn Samsung 4K-tv er wazig uit?

    Als je beeld wazig is tijdens het streamen, kan dit te maken hebben met je internetsignaal, of ondersteunt de inhoud die je bekijkt geen 4K. Als u inhoud bekijkt die is opgeschaald naar 4K van 1080p, merkt u mogelijk wat onscherpte. Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om tv te kijken in 4K.

    Waarom behoudt mijn Samsung 4K-tv de beeldinstellingen niet als hij is uitgeschakeld?

    Als uw Samsung-tv uw beeldinstellingen niet opslaat, bevindt deze zich mogelijk in de winkel- (of demo-)modus. Druk op de TV eenmaal op de Volume Up-knop en houd vervolgens op de afstandsbediening de Menu-knop 10 seconden ingedrukt. Er verschijnt een menu waarin u de tv-modus kunt wijzigen in Home Als dat niet werkt, zet u de tv uit en houdt u Volume omlaag ingedruktop de tv totdat je SHOP OFF op het scherm ziet.

    Hoe controleer ik de internetinstellingen van mijn Samsung 4K TV?

    Om uw smart-tv met internet te verbinden, gaat u naar het Home-scherm en zoekt u de Settings. Selecteer onder Algemeen Netwerk. Vanaf hier kun je een wifi- of bekabelde verbinding instellen.

Aanbevolen: