Hoe maak je een volgknop op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een volgknop op Facebook
Hoe maak je een volgknop op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Op de website: Instellingen & privacy > Instellingen > Privacy >Openbare berichten.
  • In de app: Instellingen en privacy > Instellingen > Profielinstellingen >Openbare berichten.
  • Kies Openbaar onder Wie kan mij volgen.

Dit artikel legt uit hoe je een Facebook-volgknop aan je profiel kunt toevoegen om niet-vrienden je openbare berichten te laten volgen. We zullen ook uitleggen wat het betekent wanneer iemand je vriend is versus wanneer ze je volgeling zijn, en wanneer je misschien de voorkeur geeft aan de een boven de ander.

Waarom een volgknop toevoegen aan je Facebook-profiel?

Net als hoe je kunt zien wat een andere persoon of pagina in hun nieuwsfeed plaatst wanneer je ze volgt of bevriend raakt, zal een gebruiker die de volgknop op je profiel selecteert, alle openbaar beschikbare updates van jou in hun eigen zien voer.

De reden hierachter is heel logisch als je bedenkt hoe vaak het is om Facebook-pagina's of gebruikers op Marketplace te volgen. In plaats van dat een bedrijf vriendschappen moet sluiten met elke geïnteresseerde gebruiker, kunnen mensen met een eenvoudige volgknop op de hoogte blijven van wat de pagina plaatst.

Als je hetzelfde niveau van betrokkenheid en relatie op je persoonlijke Facebook-profiel wilt, kun je een volgknop toegankelijk maken voor je bezoekers. Je zou nu een zakelijke Facebook-pagina kunnen maken, maar dat is niet nodig omdat profielen ook volgers accepteren.

Een andere reden waarom je misschien volgers wilt accepteren, is als je nog steeds wilt dat mensen toegang hebben tot je berichten ondanks het bereiken van de Facebook-limiet van 5.000 vrienden.

Zo ziet de knop Volgen eruit voor potentiële volgers:

Image
Image

Facebook Vrienden vs Volgers

Je kunt iemand op Facebook bevrienden zonder hem te volgen, en iemand volgen zonder ooit om vriendschap te vragen! Het klinkt verwarrend en het is misschien niet duidelijk waarom er twee opties zijn, maar ze zijn beschikbaar om gespecificeerde controle te geven over hoe mensen met elkaar omgaan.

Als je met iemand bevriend bent, volgen jullie elkaar automatisch. Standaard zien ze je berichten, rollen, verhalen en soundbites in je nieuwsoverzicht. Om niet-vrienden op de hoogte te houden van je openbare berichten, zonder dat je handmatig naar je profiel hoeft te gaan, kun je je profiel openstellen voor volgers.

Als iemand je een verzoek stuurt om vrienden te worden op Facebook, heb je de mogelijkheid om het verzoek af te wijzen. Dit is een goede privacymaatregel, zodat mensen die u niet kent, niet in de gaten kunnen houden wat u in uw nieuwsoverzicht plaatst. Vrienden worden bevat een link naar hun profiel in je vriendenlijst.

Wanneer iemand je profiel volgt, gebeurt dit onmiddellijk, zonder dat je een goedkeuringsproces nodig hebt. Ze zullen updates van jou zien en je profiel zal verschijnen in het Volgende gedeelte van hun account.

U wordt echter niet vermeld als "vrienden" in de normale zin, dus u ziet hun berichten niet in uw feed. Je moet de gebruiker blokkeren of toevoegen aan je beperkte lijst om hem als volger te verwijderen.

Hoe maak je een volgknop op je Facebook-account

Ga naar je accountinstellingen om de volgknop aan je profiel toe te voegen. Zo doe je dat vanaf een computer of de mobiele app:

Maak een volgknop vanaf uw computer

Wilt u deze stappen snel doorlopen? Ga direct naar je instellingen voor openbare berichten en ga dan verder naar stap 4.

  1. Gebruik het menu in de rechterbovenhoek van Facebook om Instellingen & privacy > Instellingen. te selecteren
  2. Kies Privacy in de linkerkolom.

    Image
    Image
  3. Kies Openbare berichten.

    Image
    Image
  4. Naast Wie kan mij volgen, selecteer aan de rechterkant Openbaar.

    Image
    Image

Maak een volgknop vanuit de app

Dit doen vanuit de mobiele app is vergelijkbaar met de website, maar niet precies hetzelfde.

  1. Tik op de menuknop in de rechterbovenhoek en scrol omlaag om uit te vouwen Instellingen en privacy.
  2. Kies Instellingen.
  3. Tik op Profielinstellingen, gevolgd door Openbare berichten.
  4. Kies in het eerste gedeelte onder de kop Wie kan mij volgen Public.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe volg ik iemand op Facebook?

    Je kunt iemand alleen volgen (in plaats van vrienden met ze te worden) als ze de volgoptie aan hun profiel hebben toegevoegd. Als dat zo is, zie je het op hun profielpagina bij de knop voor vriendschapsverzoeken.

    Hoe kan ik zien wie mij volgt op Facebook?

    Je lijst met Facebook-volgers verschijnt in je Vrienden-venster. Helemaal rechts zie je een Volgers tab.

Aanbevolen: