Hoe u Digital Legacy op uw iPhone instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u Digital Legacy op uw iPhone instelt
Hoe u Digital Legacy op uw iPhone instelt
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > [uw naam] > Wachtwoord en beveiliging > Verouderd contact > Oud contact toevoegen.
  • Je kunt een contact kiezen uit je Family Sharing-groep of ergens anders, en je kunt meerdere oude contacten hebben.
  • Als iemand toegang nodig heeft tot uw account, moet hij naar de Digital Legacy-pagina van Apple gaan en de autorisatiecode invoeren.

Dit artikel leert je hoe je een oud contact instelt op je iPhone; de persoon die u selecteert, heeft na uw overlijden toegang tot uw account. Instructies zijn van toepassing op iPhones met iOS 15.2 en hoger.

Bottom Line

Vanaf iOS 15.2 biedt Apple Digital Legacy een iPhone-gebruiker een manier om een of meer contacten na hun overlijden toegang te verlenen tot hun telefoon en iCloud-account. Deze functie zorgt ervoor dat iemands foto's, notities en andere belangrijke informatie niet verloren gaan als de eigenaar er geen toegang meer toe heeft.

Hoe stel ik legacy in op mijn iPhone?

Volg deze stappen om oude contacten op je iPhone aan te wijzen.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op je naam/foto bovenaan het scherm.
  3. Kies Wachtwoord en beveiliging.
  4. Selecteer Oud contact.

    Image
    Image
  5. Tik in het volgende scherm op Add Legacy Contact.
  6. Het volgende scherm bevat informatie over deze functie. Kies Add Legacy Contact nogmaals om door te gaan.
  7. Als je mensen in je Family Sharing-groep hebt, zal iOS ze eerst aanbevelen. Tik op de cirkel naast hun naam, of selecteer Kies iemand anders om iemand anders uit je contactenlijst te kiezen.

    Image
    Image
  8. Selecteer Volgende.
  9. Het volgende scherm bevat informatie over tot welke informatie uw aangewezen contactpersoon toegang heeft. Bekijk het en kies Doorgaan.
  10. Tik op Print een kopie op het volgende scherm om een papieren kopie te maken van de autorisatiecode die uw contact(en) nodig hebben om toegang te krijgen tot uw informatie.

    Je oude contactpersoon kan geen toegang krijgen tot je account zonder de code. Apple zal de autorisatie toevoegen aan de Apple ID's van oudere contacten met iOS 15.2 en hoger; anders moet u een kopie van de machtiging afdrukken en deze vervolgens met uw contacten delen of bij uw andere belangrijke papieren bewaren.

    Image
    Image
  11. Herhaal deze stappen om meer contacten toe te voegen aan uw Digital Legacy-lijst.

Je kunt ook oudere contacten instellen en beheren in macOS Monterey (12.1) en hoger door naar Systeemvoorkeuren > te gaan Apple ID > Wachtwoorden en beveiliging en volg deze aanwijzingen.

Hoe werkt Apple Legacy?

De mensen die u aanwijst voor Apple Digital Legacy hebben niet meteen toegang tot uw informatie. Ze hebben ook een kopie van uw overlijdensakte nodig, die ze via hun telefoon of op de Digital Legacy-site van Apple zullen indienen. Zodra iemand het eerste verzoek doet, zijn de gegevens drie jaar beschikbaar. Daarna zal Apple het oude account verwijderen.

Als iemand je toevoegt en je iOS 15.2 en hoger gebruikt, kun je de autorisatie vinden door naar Instellingen > [naam] > te gaan Wachtwoord & Beveiliging > Legacy Contact U hoeft ook niet in te gaan op het verzoek van iemand om hun legacy-contactpersoon te zijn; u kunt hen vragen u te verwijderen of de informatie van uw account verwijderen, indien van toepassing.

Informatie die contacten kunnen zien via Apple Digital Legacy kan zijn:

  • Kalenders
  • Oproepgeschiedenis
  • Contacten
  • Gezondheidsgegevens
  • iCloud-gegevens (inclusief apps, foto's, video's, back-ups, berichten en iCloud Drive-bestanden)
  • Mail
  • Notities
  • Herinneringen
  • Safari Bladwijzers/Leeslijst
  • Spraakmemo's

Hier is een lijst met gegevens die niet beschikbaar zullen zijn:

  • In-app aankopen
  • Sleutelhangerinformatie, inclusief wachtwoorden en accounts
  • Betalingsinformatie
  • Gekochte media (bijv. boeken, films en muziek)

Een oude contactpersoon hoeft ook geen andere Apple-gebruiker te zijn. Het enige wat ze nodig hebben zijn de nodige papieren: een overlijdensakte en de autorisatiecode.

Iedereen met de code en een overlijdensakte kan toegang krijgen tot het bijgevoegde Apple-account. Zorg ervoor dat u alleen papieren exemplaren van de autorisatie verstrekt aan mensen van wie u uw informatie wilt zien.

FAQ

    Hoe herstel ik mijn iPhone vanaf een back-up?

    Om je iPhone te herstellen vanaf een back-up, ga naar Instellingen > je naam > iCloud> Opslag beheren > Backups Als u uw back-up niet ziet, gaat u naar Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingenHiermee worden de gegevens op uw iPhone gewist en vervangen door de back-up van iCloud.

    Kan ik mijn versie van iOS downgraden?

    Ja. Om iOS te downgraden, downloadt u de oude versie op uw computer. Zet vervolgens uw apparaat in de herstelmodus, sluit het aan op uw computer en open iTunes. Selecteer het iPhone pictogram, houd Option/Shift ingedrukt en selecteer Restore iPhone.

    Hoe herstel ik mijn iPhone-wachtwoord?

    Als u uw iPhone-toegangscode bent vergeten, kunt u alleen uw iPhone opnieuw instellen en alles op het apparaat wissen. Als je geen toegang meer hebt tot je Apple ID-account, kun je deze ontgrendelen als je Apple Account Recovery instelt.

Aanbevolen: