Hoe plaktoetsen op Windows uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe plaktoetsen op Windows uit te schakelen
Hoe plaktoetsen op Windows uit te schakelen
Anonim

Wat u moet weten

  • In Windows 10: Instellingen > Toegankelijkheid > Toetsenbord. Scroll naar Sticky Keys en schakel het uit.
  • In 7 of 8: Configuratiescherm > Toegankelijkheid > Maak het toetsenbord gemakkelijker> Maak het makkelijker om te typen.

Dit artikel legt uit hoe je Sticky Keys op Windows uitschakelt. Instructies zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Sticky Keys uitschakelen in Windows 10

De eenvoudigste manier om plaktoetsen in Windows 10 in en uit te schakelen, is de volgende techniek. Tik vijf keer op Shift terwijl de plaktoetsen zijn ingeschakeld om het uit te schakelen. U kunt ook twee willekeurige toetsen tegelijk indrukken om plaktoetsen uit te schakelen.

Als het bovenstaande niet werkt, of als je deze snelkoppeling in Instellingen wilt uitschakelen, volg je deze stappen:

  1. Druk op de Windows toets of selecteer het Windows icoon in de linker benedenhoek en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Select Toegankelijkheid > Toetsenbord

    U kunt dit menu ook bereiken door op Win+U. te drukken

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en selecteer de Sticky Keys schakelaar om deze uit te schakelen. U kunt de snelkoppeling hier ook uitschakelen.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar Maak het gemakkelijker om te typen. Controleer of zowel het waarschuwingsbericht als de 'make-a-sound'-opties zijn ingeschakeld, zodat je niet per ongeluk plakkerige toetsen inschakelt.

Sticky Keys uitschakelen op Windows 7 en 8

Windows 7 en 8 gebruiken ook de sneltoets "vijf keer op Shift drukken" om plaktoetsen in en uit te schakelen. Als u tegelijkertijd op twee toetsen drukt, wordt deze ook uitgeschakeld. Om het in of uit te schakelen in de Instellingen:

  1. Open het Configuratiescherm.
  2. Select Toegankelijkheid > Maak het toetsenbord gemakkelijker te gebruiken

    In Windows 8 kun je ook Win+U gebruiken als je toetsenbord een Windows-toets heeft.

  3. Scroll omlaag naar Maak het gemakkelijker om te typen en vink Sticky Keys aan aan of uit. Selecteer vervolgens Toepassen.

Wat zijn plaktoetsen?

Elk toetsenbord gebruikt modificatietoetsen, die de functie van een lettertoets veranderen. Degene die je waarschijnlijk het meest gebruikt is Shift, die kleine letters verandert in hoofdletters en de tekens van de "bovenste rij" op de meeste toetsen gebruikt, zoals het uitroepteken (!) boven de 1-toets.

Afhankelijk van de programma's die u op uw computer gebruikt, kunt u ook Ctrl, Alt of de gebruiken Windows-toetsen op Windows-apparaten. Gebruik de Command toets op Macs.

Image
Image

Kleefsleutels helpen mensen met een handicap of die lijden aan repetitieve stressblessures. In plaats van een knop ingedrukt te houden, kunt u erop tikken en deze blijft "omlaag" totdat u op een andere toets drukt. Probeer deze functie in Windows 7, 8 of 10 door vijf keer op de Shift-toets te drukken. Er verschijnt een vak waarin u wordt gevraagd of u plakkerige toetsen wilt inschakelen. Probeer daarna iets te typen en je zult het in actie zien.

Kleeftoetsen kunnen handig zijn als je het niet leuk vindt om een toets voor langere tijd ingedrukt te houden. Als je in het bijzonder geen tiktypist bent, of als je leert hoe je software moet gebruiken die veel gebruikmaakt van modificatietoetsen, kan dit handig zijn terwijl je nagaat welke toets je wilt indrukken. Anders zijn ze waarschijnlijk niet de moeite waard om te laten staan.

FAQ

    Hoe zet ik de Sticky Keys-melding in Windows uit?

    Om de pop-upmelding Sticky Keys in Windows 10 en eerder uit te schakelen, gaat u naar de toetsenbordinstellingen; onder Maak het gemakkelijker om te typen, schakel het meldingsvak uit. Ga in Windows 11 naar Instellingen > Toegankelijkheid > Toetsenbord en verwijder het vinkje bij Houd mij op de hoogte wanneer ik plaktoetsen aanzet

    Hoe wijzig ik mijn toetsenbordtoetsen in Windows 10?

    Om het toetsenbord in Windows opnieuw toe te wijzen, downloadt u Microsoft Power Toys en gaat u naar Keyboard Manager > Remap a Key of Een snelkoppeling opnieuw toewijzen. Als je een extern toetsenbord en muis hebt, gebruik dan het Windows Muis- en toetsenbordcentrum.

    Hoe schakel ik het toetsenbord in Windows uit?

    Om uw Windows-toetsenbord uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op Start en selecteert u Apparaatbeheer > Toetsenborden. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw toetsenbord en selecteer Apparaat uitschakelen.

Aanbevolen: