Hoe de Photoshop Marquee Tool te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Photoshop Marquee Tool te gebruiken
Hoe de Photoshop Marquee Tool te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het selectiekader en kies een rechthoekig, elliptisch, enkelrijig of enkelkoloms selectiekader. Selecteer een gebied van de afbeelding om mee te werken.
  • Voor elliptische en rechthoekige, houd Shift ingedrukt om cirkels en vierkanten te maken. Voor de andere, klik en sleep om een lijn van één pixel te selecteren.
  • Als u de selectie wilt verplaatsen terwijl u deze nog maakt, houdt u de spatiebalk ingedrukt en sleept u de muis. Laat de spatiebalk los om het formaat te wijzigen.

In de kern selecteert het selectiekader delen van een afbeelding zodat u ze kunt bewerken, zoals de drie items in het Lasso-menu. Maar het kan sommige dingen doen die deze functies niet kunnen. Zo gebruik je het.

Het selectiekader gebruiken in Photoshop

U kunt het Photoshop-selectiekader gebruiken om delen van een afbeelding te selecteren die u vervolgens kunt kopiëren, knippen of bijsnijden. Het kan ook delen van een afbeelding isoleren om een filter of effect op een bepaald gebied toe te passen. Selectiekaders markeren ook grenzen voor lijn- en opvulopdrachten om vormen en lijnen te maken. Deze instructies zijn van toepassing op Photoshop CS5 en hoger, hoewel sommige instellingen en opdrachten per versie kunnen verschillen.

  1. Open de afbeelding die je wilt bewerken in Photoshop.
  2. Selecteer het selectiekader in de Photoshop-werkbalk. Het is de tweede naar beneden, onder de tool move. Om toegang te krijgen tot de vier opties van het selectiekader, houdt u de linkermuistoets ingedrukt op het gereedschap en selecteert u een van de extra opties in het pop-upmenu.

    U kunt ook het toetsenbordcommando M gebruiken om over te schakelen naar het selectiekader. Gebruik Shift-M om te wisselen tussen de rechthoekige en elliptische versies.

    Image
    Image
  3. Selecteer een gebied van de afbeelding om mee te werken. Plaats de muis op de plaats waar u de selectie wilt laten beginnen en klik met de linkermuisknop, terwijl u deze ingedrukt houdt terwijl u de selectie naar de gewenste grootte sleept.

    Voor de elliptische en rechthoekige feesttenten, houd Shift ingedrukt om perfecte cirkels en vierkanten te maken.

    Voor de enkele rij en enkele kolom selectiekaders, klik en sleep het selectiekader om de lijn van één pixel van uw keuze te selecteren.

    Image
    Image
  4. Als u de selectie wilt verplaatsen terwijl u deze nog aan het maken bent, houdt u de spatiebalk ingedrukt en sleept u de muis; de selectie wordt verplaatst in plaats van het formaat te wijzigen. Laat de spatiebalk los om het formaat te wijzigen.
  5. Als je alles hebt geselecteerd wat je wilt, klik en sleep om het selectiegebied te verplaatsen. Je kunt het ook een duwtje geven met de pijltjestoetsen.

Extra opties voor het selectiekader

Image
Image

Als je het selectiekader selecteert, verschijnt er een nieuwe reeks opties in de werkbalk bovenaan het scherm.

De eerste groep bepa alt wat er gebeurt elke keer dat je klikt:

  • Nieuwe selectie: Je begint een geheel nieuwe vorm.
  • Toevoegen aan selectie: Als u één selectie maakt en nogmaals klikt, worden de twee gebieden samengevoegd als ze elkaar overlappen. U kunt deze optie ook gebruiken door Shift ingedrukt te houden voordat u de volgende selectie maakt.
  • Aftrekken van selectie: de tweede vorm die u maakt, verwijdert zichzelf van de eerste (d.w.z. als u een cirkel in een andere cirkel plaatst, ontstaat er een selectie in de vorm van een donut). U kunt ook de ene selectie van de andere aftrekken door de toets Alt of Option ingedrukt te houden voordat u de tweede vorm begint te maken.
  • Snijden van selectie: Als u meerdere vormen maakt, krijgt u een selectie op basis van waar ze elkaar overlappen.

Feather laat je een zachtere rand maken voor je selectiegebied. Voer een waarde tussen 0 en 250 in om in te stellen hoe ver u de selectie voorbij de geselecteerde lijn wilt vervagen.

Het Anti-alias vak vertelt Photoshop of de randen van een selectie "verzacht" moeten worden. Deze instelling is handig wanneer u met afbeeldingen met een lage resolutie werkt.

Met het Style vervolgkeuzemenu kunt u bepalen hoe de vormen zich gedragen wanneer u de elliptische of rechthoekige gereedschappen gebruikt.

  • Normaal betekent dat de ellips of rechthoek uw muisaanwijzer exact zal volgen.
  • Vaste verhouding laat u de relatieve afmetingen van de breedte en hoogte van uw selectie bepalen. Voer bijvoorbeeld 2 en 1 in om ellipsen en rechthoeken altijd twee keer zo breed als hoog te maken.
  • Vaste afmeting betekent dat elke keer dat u klikt, u een specifieke grootte van een vorm maakt. Voer de hoogte en breedte in pixels in om deze waarden in te stellen.

De selecties gebruiken om te gebruiken

Zodra je een gebied hebt geselecteerd, kun je het op verschillende manieren gebruiken. Gebruik een Photoshop-filter en het is alleen van toepassing op de selectie. Knip, kopieer en plak om het ergens anders te gebruiken of om je afbeelding te wijzigen.

U kunt ook veel van de functies in het Bewerken menu gebruiken, zoals fill, stroke, of transform , om de plek die je hebt geselecteerd te wijzigen. Maak een nieuwe laag en vul vervolgens een selectie om vormen te bouwen. Als je eenmaal de selectiekadergereedschappen hebt geleerd, kun je niet alleen het geheel, maar ook delen van je afbeeldingen manipuleren.

Aanbevolen: