Hoe Amazon Prime Video op Android te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Prime Video op Android te bekijken
Hoe Amazon Prime Video op Android te bekijken
Anonim

Als je Amazon Prime-lid bent, heb je eenvoudig toegang tot al je video's op je Android-apparaat. Hier leest u hoe u Prime Video kunt bekijken op een Android-telefoon of -tablet.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Android 9 of hoger.

Download de Amazon Prime Video-app voor Android

Voordat je Amazon-video's op je Android kunt afspelen, moet je de Amazon Prime Video-app downloaden en installeren. Hier is hoe:

Als je de Prime Video-app al hebt geïnstalleerd, ga dan verder om te leren hoe je deze kunt gebruiken om Amazon-content op Android-apparaten te bekijken.

  1. Open de Google Play Store op een Android-telefoon of -tablet.

    Image
    Image
  2. Voer Amazon Prime Video in het Search veld in en selecteer het zodra het verschijnt.

    Image
    Image
  3. Tik op Installeren.

    Image
    Image
  4. De app is gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat. Tik op Open in het installatiescherm om de app te starten, of druk op de Home-knop op je telefoon of tablet en zoek de app door naar de rechter scherm. Als je het niet ziet, kun je het vinden in de apps-lade.

    Image
    Image

Neem even de tijd om het toe te voegen aan het startscherm van je Android, waar je het in de toekomst gemakkelijk kunt openen.

Hoe te beginnen met het bekijken van Prime Video op Android

Nu de app is geïnstalleerd, ben je klaar om video's uit de enorme bibliotheek van Amazon Prime te gaan bekijken. Hier is hoe:

  1. Zoek de Prime Video-app op je telefoon of tablet en open deze.
  2. Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden met uw Amazon-account als u dat nog niet bent. Log nu in.
  3. Je kunt video's selecteren om vanaf het startscherm te bekijken om direct te beginnen met kijken of scrollen naar Inbegrepen bij Prime om video's te bekijken die bij je lidmaatschap zijn inbegrepen. Je kunt ook de Gratis voor mij optie in de rechterbovenhoek inschakelen om video's uit te filteren waarvoor extra kosten nodig zijn.

    Je kunt ook vele andere titels zoeken, huren of kopen die niet bij je Prime-lidmaatschap zijn inbegrepen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de film of televisieserie die je wilt bekijken en tik vervolgens op het blauwe Play Movie icoon om de video direct op je apparaat te streamen.

    Image
    Image

Hoe Prime Video offline te bekijken

Als je op reis bent en geen toegang hebt tot een dataverbinding, kun je bijna elke video die bij Prime wordt geleverd downloaden om offline te bekijken. Zo doe je het:

De downloadoptie is alleen beschikbaar voor betalende Prime-leden. Het is niet beschikbaar voor Amazon Household-leden met gedeelde Prime-voordelen.

  1. Zoek de video die je wilt downloaden.

    Je moet een video kiezen die bij je Amazon Prime-lidmaatschap is inbegrepen, geen huurvideo.

    Image
    Image
  2. Tik op het pictogram van de video.
  3. Selecteer Download.

    Image
    Image
  4. Selecteer de downloadkwaliteit als daarom wordt gevraagd. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer opslagruimte het nodig heeft op je telefoon of tablet. Selecteer vervolgens Download starten.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent om te kijken, open je de Prime Video-app en ga je naar My Stuff > Downloads.

    Image
    Image
  6. Selecteer Play op het videopictogram of selecteer de 3 verticale stippen en selecteer Play download.

    Image
    Image

Prime Video op uw tv bekijken met de Android-app

Je hebt twee hoofdopties om Prime Video rechtstreeks op je tv te bekijken:

  • Gebruik de Prime Video-app om een Fire TV-apparaat te bedienen: als je een Fire TV-apparaat hebt geregistreerd bij je Amazon-account, tik je op Watch on Fire TVna het selecteren van een video, zet dan je tv aan op de juiste ingang en kijk.
  • Sluit uw telefoon of tablet aan op uw tv: zie Hoe u uw Android-smartphone/-tablet op uw tv aansluit om te leren hoe u dit op de juiste manier doet.

Je kunt maximaal drie verschillende Amazon Prime-video's tegelijkertijd streamen op verschillende Android-apparaten met hetzelfde account. Je kunt dezelfde titel echter maar op één apparaat tegelijk streamen.

Aanbevolen: