Hoe de opstarttijd in Windows 10 te verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe de opstarttijd in Windows 10 te verbeteren
Hoe de opstarttijd in Windows 10 te verbeteren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Taakbeheer, selecteer elk programma dat u niet automatisch wilt opstarten en selecteer vervolgens Disable.
  • Voer een antivirusscan uit, schakel hardware uit die u niet gebruikt, upgrade uw RAM of schakel over naar een SSD.

Dit artikel legt uit hoe u de opstarttijd in Windows 10 kunt verbeteren door opstartprogramma's uit te schakelen.

Opstartprogramma's van Windows bekijken

De meeste pc's hebben te veel programma's die opstarten wanneer de computer opstart. Als de opstarttijd voor uw Windows-pc is vertraagd tot kruipen, kunt u deze mogelijk versnellen door een klein huis (programma) op te schonen.

Ga naar Taakbeheer om te zien welke programma's starten wanneer u uw pc aanzet. Als u uw opstartprogramma's goed begrijpt, kunt u bepalen welke programma's niet hoeven te worden gestart.

  1. Druk op Ctrl+ Shift+ Esc om Taakbeheer te openen.
  2. Selecteer in Taakbeheer het tabblad Startup. Het tabblad Opstarten is "command central" voor de programma's die starten wanneer u opstart in Windows. Als u uw computer al langere tijd in uw bezit heeft, kan dit een lange lijst zijn.

    Image
    Image

    Als u het tabblad Startup of een ander tabblad niet ziet, selecteert u Meer details in de linkerbenedenhoek van het Taakbeheer.

Opstartprogramma's bekijken

De sleutel tot het sleutelen aan opstartprogramma's is om te weten welke programma's je wel en niet nodig hebt bij het opstarten. Over het algemeen kunnen de meeste items in deze lijst worden uitgeschakeld (uitgeschakeld), maar misschien wilt u sommige items laten werken (ingeschakeld).

Als je bijvoorbeeld een grafische kaart hebt, is het waarschijnlijk een goed idee om alle gerelateerde softwareprogramma's ingeschakeld te laten. Voor de zekerheid moet je ook geen software uitschakelen die rechtstreeks aan andere hardware op je pc is gekoppeld.

Als je een dienst als Dropbox of Google Drive gebruikt, wil je deze ook met rust laten.

Het is prima om services zoals Dropbox of Google Drive uit te schakelen als je cloudsynchronisatie via Microsoft OneDrive gaat.

Voordat u programma's uitschakelt, is het een goed idee om door de lijst te kijken om te zien wat er is. Het opstarttabblad heeft vier kolommen:

  • Name: Naam van het programma.
  • Uitgever: Bedrijf dat het programma heeft gemaakt.
  • Status: Geeft aan of het programma is ingeschakeld of uitgeschakeld.
  • Opstartimpact: Meting die aangeeft hoeveel een programma de opstarttijd van de pc beïnvloedt (Geen, Laag, Gemiddeld of Hoog).

De kolom Startup Impact is de belangrijkste als het gaat om opstarttijd. Zoek naar programma's met een hoge beoordeling, omdat deze de meeste computerbronnen gebruiken terwijl de pc opstart. De volgende op de lijst zijn programma's met de classificatie Medium en vervolgens Laag.

Opstartprogramma's uitschakelen

Zodra je een lijst hebt met programma's die van invloed zijn op je opstarttijd, is het tijd om enkele programma's uit te schakelen. Als je je een beetje schichtig voelt, onthoud dan dat zelfs als je een programma uitschakelt vanaf het opstarten, je het altijd opnieuw kunt inschakelen.

  1. Selecteer elk programma dat u niet automatisch wilt opstarten.

    Image
    Image
  2. Selecteer Disable in de rechterbenedenhoek van Taakbeheer.

    Image
    Image
  3. Als je klaar bent met het uitschakelen van opstartprogramma's, sluit je Taakbeheer. Je opstarttijden zouden nu moeten verbeteren, afhankelijk van het aantal programma's dat je hebt uitgeschakeld.

Meer tips voor het oplossen van problemen

Als je pc nog steeds traag opstart nadat je een aantal opstartprogramma's hebt uitgeschakeld, moet je misschien dieper graven. Het is altijd een goed idee om een antivirusscan uit te voeren voor het geval malware uw systeem infecteert. Je zou ook kunnen kijken naar het uitschakelen van hardware die je niet gebruikt of het upgraden van je RAM.

Als je daarna nog een snellere opstarttijd wilt, installeer dan een solid-state drive (SSD). Als het gaat om het versnellen van uw pc, werkt niets beter dan over te schakelen naar een SSD.

Aanbevolen: