Doorhalen op Google Docs

Inhoudsopgave:

Doorhalen op Google Docs
Doorhalen op Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de tekst die u wilt doorhalen. Kies Formaat > Text > Doorstrepen.
  • Toetsenbordsnelkoppeling alternatief voor Windows: Druk op Alt + Shift + 5.
  • Toetsenbordsnelkoppeling alternatief voor Macs: Command + Shift + X.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u doorhalen kunt toepassen op tekst in Google Documenten. Het bevat ook informatie over waarom u doorgestreepte opmaak zou kunnen gebruiken en hoe u deze kunt verwijderen als u van gedachten verandert.

Doorhalen in Google Docs

Je hebt waarschijnlijk doorgestreepte tekst gezien met een streep erdoorheen, op blogposts en andere online inhoud. Gebruikers van Google Documenten hebben een aantal manieren om doorhalen te gebruiken in Google Documenten.

Hoe u tekst in Google Documenten kunt doorstrepen, is niet meteen duidelijk als u naar de werkbalken kijkt die beschikbaar zijn in een geopend document. Dat komt omdat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Gebruik de functie die je in geneste menu's vindt
  • Gebruik de sneltoetsen voor Google Documenten
  1. Begin in een open Google Docs-document en selecteer de tekst die u wilt doorhalen. U kunt dit doen door te klikken en te slepen vanaf het begin van waar u wilt doorhalen naar het einde van de selectie.

    Image
    Image
  2. Klik met de tekst geselecteerd op het Format menu bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  3. In het menu dat verschijnt, plaatst u de muisaanwijzer op of selecteert u de Text optie en selecteert u vervolgens Doorstrepen.

    Image
    Image
  4. Als je de tekst eenmaal hebt gemarkeerd, kun je ook sneltoetsen gebruiken om een regel door de geselecteerde tekst te plaatsen zonder deze te verwijderen. De sneltoetsen zijn:

    • Windows: "Afbeelding" + Shift + 5 alt="</li" />
    • Mac: Command + Shift + X

Waarom doorhalen gebruiken in Google Documenten

Voordat we ingaan op het doorhalen van tekst in Google Documenten, is het misschien handig om te weten waarom u tekst wilt doorhalen. Er zijn een paar redenen:

  • Lijstitems afstrepen: Als je een lijstmaker bent, weet je dat er niet veel meer voldoening is dan items van je lijst afstrepen. Doorhalen laat je dat elektronisch doen, zodat je visueel kunt zien hoeveel je hebt bereikt op een takenlijst van Google Documenten
  • Opvallende tekst zonder deze te verliezen: Als je aan het schrijven bent, is het niet ongewoon om van gedachten te veranderen en terug te gaan om woorden te verwijderen die niet precies goed zijn. Maar als je ergens over twijfelt en je weet niet zeker of je het wilt verwijderen, dan behoudt een doorhaling de tekst, maar geeft je besluiteloosheid aan. Dan kun je het later opnieuw bekijken om een definitieve beslissing te nemen of je het moet houden of niet.
  • Een verandering in denken aangeven: Bloggers gebruiken vaak doorgestreepte tekst om aan te geven dat ze hun manier van denken over iets hebben veranderd. Soms is dit ook een subtiele manier om snark of humor toe te voegen aan een blogpost. De doorhaling wordt gebruikt alsof de schrijver iets begon te zeggen en vervolgens van gedachten veranderde om het op een meer geschikte of acceptabele manier te zeggen.

Hoe de doorgestreepte lijn in tekst te verwijderen

Als u later terugkeert naar uw document en besluit dat u de doorgestreepte tekst wilt verwijderen, zijn er een aantal manieren waarop u dat kunt doen.

De gemakkelijkste manier is om de tekst te markeren en dezelfde sneltoets te gebruiken die wordt gebruikt om de doorhaling over de tekst te plaatsen: Alt + Shift + 5 (in Windows) ofCommand + Shift +X (op Mac).

U kunt ook de sneltoets gebruiken om de opmaak te wissen. Om dat te doen, markeert u de tekst en gebruikt u deze combinatie van toetsen:

  • Windows: Ctrl + \
  • Mac: Command + \

Als je de Opmaak wissen optie gebruikt, houd er dan rekening mee dat het niet alleen de doorhaling verwijdert, maar ook alle extra opmaak die je hebt aangebracht (bijv. vet, cursief, superscript en subscript).

Tot slot, als u de geneste menufuncties wilt gebruiken, markeert u de tekst en kiest u Format > Text >Doorstrepen , waarmee de doorhaling wordt verwijderd of Format > Clear Formatting waarmee de doorhaling en andere opmaak die u kan hebben gebruikt om de tekst te behandelen.

Aanbevolen: