Apparaatbeheer openen (Windows 11, 10, 8, 7)

Inhoudsopgave:

Apparaatbeheer openen (Windows 11, 10, 8, 7)
Apparaatbeheer openen (Windows 11, 10, 8, 7)
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar Device Manager in de zoekbalk.
  • Zoek het in het Hardware en geluiden gebied van het Configuratiescherm in W11/10/8.
  • Voer devmgmt.msc uit vanuit het vak Uitvoeren of de opdrachtprompt.

In dit artikel wordt uitgelegd wanneer u Apparaatbeheer wilt gebruiken en hoe u dit kunt bereiken in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Waarvoor wordt apparaatbeheer gebruikt

Er zijn tal van redenen waarom je Apparaatbeheer in Windows zou moeten openen, maar meestal is het om een probleem met de hardware van je computer op te lossen.

Het maakt niet uit of u apparaatstuurprogramma's bijwerkt, systeembronnen aanpast, foutcodes van Apparaatbeheer zoekt of zelfs maar incheckt op de status van een apparaat - u moet dit hulpprogramma openen voordat u kunt doen iets ervan.

Benodigde tijd: Het zou maar een minuutje moeten duren, ongeacht welke versie van Windows je gebruikt. Zie Andere manieren om Apparaatbeheer te openen onderaan de pagina voor een aantal andere, aantoonbaar snellere methoden in ten minste sommige versies van Windows.

Apparaatbeheer openen via het Configuratiescherm

Het wordt niet vermeld naast je normale programma's, dus het kan moeilijk te vinden zijn als je niet al weet waar het is. De methode van het Configuratiescherm is waarschijnlijk de meest eenvoudige manier om er te komen, maar we bespreken al uw opties hieronder.

  1. Open Configuratiescherm. Zoek er in Windows 11 naar met het zoekprogramma op de taakbalk.

    Image
    Image

    In sommige versies van Windows 10 en 8, aangenomen dat u een toetsenbord of muis gebruikt, is de snelste manier via het Power User Menu - druk gewoon op de WIN (Windows) toets en de X toets samen.

    In sommige versies van Windows 10 kunt u Apparaatbeheer mogelijk ook rechtstreeks openen vanuit het menu Start, als een submenu onder Configuratiescherm.

    Afhankelijk van uw versie van Windows, is het Configuratiescherm meestal beschikbaar via het Start-menu of het Apps-scherm.

    Image
    Image
  2. Wat u vervolgens doet, hangt af van het Windows-besturingssysteem dat u gebruikt:

    • Selecteer in Windows 11, 10 en 8 Hardware en geluiden. U kunt ook rechtstreeks naar Apparaatbeheer springen via het hoofdgebruikersmenu en niet door het Configuratiescherm gaan.
    • Kies in Windows 7 Systeem en beveiliging.
    • Selecteer in Windows Vista Systeem en onderhoud.
    • Kies in Windows XP Prestaties en onderhoud.

    Als u deze opties niet ziet, is uw configuratiescherm mogelijk ingesteld op Grote pictogrammen, Kleine pictogrammen of Klassieke weergave, afhankelijk van uw versie van Windows. Zo ja, zoek en kies Apparaatbeheer uit de grote verzameling pictogrammen die je ziet en ga dan verder naar stap 4 hieronder.

    Image
    Image
  3. Zoek en kies in dit Configuratiescherm Apparaatbeheer:

    Kijk in Windows 11, 10 en 8 onder het kopje Apparaten en printers. Kijk in Windows 7 onder System. In Windows Vista vindt u Apparaatbeheer onderaan het venster.

    Image
    Image

    In Windows XP heb je een paar extra stappen omdat Apparaatbeheer niet zo gemakkelijk beschikbaar is in jouw versie van Windows. Selecteer in het geopende Configuratiescherm System, kies het tabblad Hardware en gebruik vervolgens de Device Managerknop.

    Image
    Image
  4. Nu Apparaatbeheer geopend is, kunt u de status van een apparaat bekijken, de apparaatstuurprogramma's bijwerken, apparaten inschakelen, apparaten uitschakelen of ander hardwarebeheer doen waarvoor u hier bent gekomen.

Andere manieren om Apparaatbeheer te openen

Als je vertrouwd bent met de opdrachtregel in Windows, met name de opdrachtprompt, is een heel snelle manier om Apparaatbeheer in elke versie van Windows te starten via het commando:


devmgmt.msc

Image
Image

De opdrachtregelmethode is erg handig als je Apparaatbeheer moet openen, maar je muis niet werkt of je computer een probleem heeft waardoor je hem niet normaal kunt gebruiken.

Hoewel u het waarschijnlijk nooit op deze manier hoeft te openen, moet u weten dat het ook beschikbaar is in alle versies van Windows via Computerbeheer, onderdeel van de suite van ingebouwde hulpprogramma's genaamd Systeembeheer.

Apparaatbeheer ziet er iets anders uit in Computerbeheer. Selecteer het gewoon in de linkermarge en gebruik het dan als een geïntegreerde functie van het hulpprogramma aan de rechterkant.

Een andere methode die werkt in Windows 7 is via GodMode. Dit is een speciale map die u toegang geeft tot talloze instellingen en bedieningselementen die u door het hele besturingssysteem kunt vinden. Als je GodMode al gebruikt, kan het openen van Apparaatbeheer je favoriete manier zijn om toegang te krijgen.

FAQ

    Hoe voer ik Apparaatbeheer uit als beheerder?

    De gemakkelijkste manier om als beheerder te werken, is door een snelkoppeling op het bureaublad te maken door met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad te klikken en Nieuw > Shortcut te selecterenVoer vervolgens devmgmt.msc in en selecteer Next > noem uw snelkoppeling > Finish Klik nu met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteerUitvoeren als beheerder

    Waar is Apparaatbeheer op Macs?

    Gebruik voor een toepassing zoals Apparaatbeheer Systeeminformatie op macOS Lion of hoger. Om daar te komen, ga naar Go > Utilities > System Information Of ga naar deApple Menu > Over deze Mac > Meer info > Systeemrapport

Aanbevolen: