Hoe in en uit de iPhone-herstelmodus te komen

Inhoudsopgave:

Hoe in en uit de iPhone-herstelmodus te komen
Hoe in en uit de iPhone-herstelmodus te komen
Anonim

Wat te weten

  • Verbind met Mac of pc met een kabel. Open Finder of iTunes. Druk kort op Volume omhoog, en vervolgens op Volume omlaag. Houd de knop Zijkant ingedrukt.
  • iPhone 7: maak verbinding met Mac of pc met een kabel. Open Finder of iTunes. Houd de Top of Side knop ingedrukt en Volume omlaag.
  • Herstelmodus afsluiten: laat uw iPhone opnieuw opstarten en koppel de iPhone vervolgens los van de kabel.

Dit artikel legt uit hoe je in en uit de iPhone-herstelmodus kunt komen voor alle iPhone-modellen, inclusief iPhone 8 en hoger, iPhone 7-serie en eerder. Het bevat informatie over wanneer de herstelmodus moet worden gebruikt.

Een iPhone in de herstelmodus zetten

Veel problemen met de iPhone kunnen worden opgelost door hem opnieuw op te starten, maar voor sommige complexere problemen moet de iPhone in de herstelmodus worden gezet. Dit zou niet je eerste stap voor het oplossen van problemen moeten zijn, maar soms is het de enige die werkt.

Probeer voordat je de herstelmodus probeert andere tips als je iPhone niet kan worden ingeschakeld, of leer hoe je een iPhone kunt repareren die vastzit aan het Apple-logo.

Herstelmodus is een laatste oplossing voor het oplossen van problemen die u kunt nemen met een iPhone die problemen heeft met het besturingssysteem. Door een apparaat in de herstelmodus te zetten, kan de iPhone worden uitgevoerd en verbinding maken met iTunes of een computer terwijl iOS niet wordt opgestart. Als u dit doet, kunt u het besturingssysteem bijwerken naar een nieuwe, werkende versie of een werkende back-up op het apparaat herstellen. Het is niet moeilijk te gebruiken, maar het is iets dat je alleen gebruikt als andere dingen niet werken.

Om een iPhone in de herstelmodus te zetten, volg je deze stappen:

  1. Wat je als eerste stap doet, hangt af van welk iPhone-model je hebt.

    • Als je een iPhone 8 of nieuwer hebt, kun je deze stap overslaan.
    • Op een iPhone 7 of eerder, begin met het uitschakelen van je iPhone door de Side-knop en de Volume-omlaag-knop ingedrukt te houden. Houd ingedrukt totdat de schuifregelaar bovenaan verschijnt en veeg vervolgens over de schuifregelaar. Als uw telefoon niet reageert, houdt u de Side-knop en de iPhone Home-knop samen totdat het scherm donker wordt (houd op de iPhone 7-serie Volume Down ingedruktin plaats van de Home-knop).
  2. De tweede stap hangt af van het besturingssysteem waarop uw computer draait.

    • Als je een Mac hebt met macOS Catalina (10.15) of hoger, open dan de Finder.
    • Als je een Mac hebt met een eerdere versie van het besturingssysteem, of een pc met Windows, werk iTunes dan bij naar de nieuwste versie en open iTunes.
  3. Sluit de synchronisatiekabel aan op uw iPhone en sluit deze vervolgens aan op uw computer.

  4. Welke stappen u vervolgens volgt, hangt af van welk model iPhone u heeft:

    • iPhone 8 en nieuwer: druk op de knop Volume omhoog en laat deze weer los en doe hetzelfde met de knop Volume omlaag. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat het scherm Herstelmodus verschijnt.
    • iPhone 7 series: Houd de knoppen Zijde en Volume omlaag ingedrukt totdat het scherm Herstelmodus verschijnt.
    • iPhone 6S-serie en eerder: Houd de zij- en startknoppen ingedrukt totdat het scherm Herstelmodus verschijnt.

    Je weet dat je telefoon zich in de herstelmodus bevindt wanneer het herstelscherm verschijnt.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een venster in de Finder of iTunes (afhankelijk van welke je in stap 2 hebt gebruikt) waarin je wordt aangeboden om Update of Restorede telefoon. Klik op Update. Deze actie probeert het probleem op te lossen door het besturingssysteem bij te werken zonder uw gegevens te wissen.

  6. Als de update mislukt, zet je je iPhone opnieuw in de herstelmodus en klik je deze keer op Herstellen. Deze optie vervangt de gegevens op uw telefoon door een oudere back-up of een nieuwe installatie van iOS. Dat is niet ideaal, maar het kan op dit moment je enige optie zijn.
Image
Image

Hoe iPhone te herstellen

Je kunt ervoor kiezen om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen of je iPhone te herstellen vanaf een recente back-up van je gegevens.

Het is niet gebruikelijk, maar een fout kan er soms voor zorgen dat je je iPhone of een ander iOS-apparaat niet kunt herstellen. Als u dit probleem tegenkomt, leest u hoe u iPhone-fout 4013 kunt oplossen. U kunt ook fout 3194 tegenkomen.

Hoe kom ik uit de iPhone-herstelmodus

Als het herstellen van de iPhone lukt, verlaat je telefoon automatisch de herstelmodus wanneer deze opnieuw wordt opgestart.

Je kunt de herstelmodus ook afsluiten zonder je telefoon te herstellen (als je apparaat eerder goed werkte. Zo niet, dan is de herstelmodus nog steeds je beste optie). Om dat te doen:

  1. Koppel het apparaat los van de USB-kabel.
  2. Houd de Sleep/Wake-knop (of Side, afhankelijk van uw model) ingedrukt totdat de iPhone wordt uitgeschakeld en laat het gaat. Afhankelijk van uw model moet u mogelijk ook de knop Volume omlaag ingedrukt houden.
  3. Blijf vasthouden totdat het Apple-logo weer verschijnt.
  4. Laat de knop los en het apparaat zal opstarten.

Bottom Line

Als je je probleem niet oplost door je iPhone in de herstelmodus te zetten, kan het probleem ernstiger zijn dan je zelf kunt oplossen. In dat geval moet u een afspraak maken in de Genius Bar van uw dichtstbijzijnde Apple Store om hulp te krijgen.

Wanneer herstelmodus gebruiken

U moet de iPhone-herstelmodus gebruiken wanneer u:

  • Installeer een iOS-update en je apparaat komt vast te zitten in een continue herstartlus. Het gebeurt als er iets misgaat met de update of als je batterij extreem laag is tijdens de installatie.
  • Update het besturingssysteem of herstel het apparaat vanaf een back-up, maar het proces mislukt en iTunes ziet het apparaat niet meer wanneer u het aansluit.
  • Upgrade van een bètaversie van iOS en er is een bug.
  • Bekijk het Apple-logo of Verbind met iTunes-pictogram een paar minuten op het scherm zonder verandering.

Als je je iPhone herstelt met behulp van de herstelmodus, kun je het besturingssysteem bijwerken of alle gegevens op het apparaat verwijderen. Idealiter heb je een recente back-up van je gegevens in iCloud of iTunes. Als dit niet het geval is, kunt u alle gegevens verliezen die zijn toegevoegd tussen uw laatste back-up en nu.

FAQ

    Wat gebeurt er met mijn sms'jes als mijn iPhone in de herstelmodus staat?

    Sms'en die naar u worden verzonden terwijl uw telefoon zich in de herstelmodus bevindt, worden niet ontvangen. Alle sms-berichten waarvan u geen back-up hebt gemaakt, gaan verloren.

    Hoe herstel ik verwijderde berichten op mijn iPhone?

    Om verwijderde iPhone-berichten te herstellen met iCloud, ga naar Instellingen, selecteer je naam en kies iCloud Open iTunes met iTunes-back-up op een computer, ga dan naar Voorkeuren > Algemene voorkeuren > Apparaten en kies een back-up.

    Hoe herstel ik verwijderde foto's op mijn iPhone?

    Om verwijderde iPhone-foto's te herstellen, opent u de Foto's-app en gaat u naar Albums > Recent verwijderd. Selecteer de afbeeldingen die u wilt opslaan en kies Herstellen. Foto's blijven 30 dagen in het album 'Recent verwijderd' voordat ze definitief worden verwijderd.

    Hoe herstel ik mijn iPhone zonder iTunes?

    Gebruik iCloud om een iPhone zonder iTunes te herstellen. Ga naar Instellingen, tik op je naam en kies iCloud > iCloud-back-up > Nu een back-up maken Ga vervolgens naar Instellingen > Algemeen > Reset >Reset alle inhoud en instellingen > Wis nu Wanneer je telefoon opnieuw opstart, kies Herstellen van iCloud-back-up

Aanbevolen: