ICloud Private Relay's problemen komen voort uit een gebrek aan duidelijkheid

Inhoudsopgave:

ICloud Private Relay's problemen komen voort uit een gebrek aan duidelijkheid
ICloud Private Relay's problemen komen voort uit een gebrek aan duidelijkheid
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het leek alsof T-Mobile met opzet Private Relay blokkeerde voor sommige gebruikers, zelfs als ze geen contentfiltering/ouderlijk toezicht gebruikten.
  • Later werd aangenomen dat een bug in iOS 15.2 het probleem veroorzaakte, maar het had meer te maken met fysiek buiten het bereik van een netwerk gaan of het bezoeken van incompatibele websites.
  • Uiteindelijk was het een kwestie van Private Relay uitschakelen wanneer het netwerk dit niet kon ondersteunen, en de daaropvolgende foutmelding was niet duidelijk genoeg.

Image
Image

Ondanks de eerste indrukken en wat zakelijke vingerwijzen, worden iCloud's Private Relay-problemen niet veroorzaakt door koeriers-shenanigans of een iOS 15.2-bug.

Private Relay is een speciale privacybeschermingsoptie voor iCloud+-abonnees die uw IP-adres verbergt en het voor bedrijven, adverteerders en kwaadwillenden moeilijker maakt om uw fysieke locatie te achterhalen of uw surfgedrag bij te houden.

Het begon de laatste tijd in de war te raken toen sommige T-Mobile-gebruikers merkten dat Private Relay niet werkte. Bovendien ontvingen ze ook een foutmelding dat het probleem werd veroorzaakt door hun provider en niet door Private Relay of hun iCloud-account. Voor velen zorgde dit ervoor dat het leek alsof T-Mobile de Private Relay-functionaliteit blokkeerde, maar de koerier had er niets mee te maken.

"Uw mobiele abonnement ondersteunt iCloud Private Relay niet", stond in het bericht. "Als Private Relay is uitgeschakeld, kan dit netwerk uw internetactiviteit volgen en wordt uw IP-adres niet verborgen voor bekende trackers of websites."

Met de vinger wijzen

Aanvankelijk hield T-Mobile vol dat het Private Relay niet blokkeerde voor de meeste van zijn gebruikers. Volgens de koerier zouden functies voor het filteren van inhoud, zoals ouderlijk toezicht, de enige factor zijn bij het beperken van Private Relay voor zijn klanten. Een begrijpelijk probleem, aangezien inhoudsfiltering bedoeld is om de activiteit van de gebruiker te volgen, wat Private Relay is ontworpen om te maskeren of te blokkeren.

Image
Image

In feite, toen Lifewire en vele andere websites contact zochten met T-Mobile, verklaarde het dat het probleem aan Apple lag. Meer specifiek merkte T-Mobile op dat het probleem lag bij iOS 15.2.

"Van de ene op de andere dag heeft ons team vastgesteld dat in de iOS-release van 15.2 sommige apparaatinstellingen standaard zijn uitgeschakeld", vertelde T-Mobile aan Lifewire in een e-mail. "We hebben dit met Apple gedeeld. Dit is niet specifiek voor T-Mobile. Nogmaals, we hebben iCloud Private Relay niet grotendeels geblokkeerd."

Dit bleek later echter onjuist te zijn, aangezien Apple uitlegde dat iOS 15.2 niets veranderde dat Private Relay op die manier zou hebben beïnvloed. T-Mobile heeft ook zijn verklaring herzien en uitgelegd dat de foutmelding waarschijnlijk wordt veroorzaakt doordat de functie per ongeluk is uitgeschakeld.

Wat is er echt aan de hand

Zoals met de meeste dingen in het leven, komt het neer op de locatie. En ook het feit dat Private Relay nog steeds in bèta is, dus het is waarschijnlijk dat er af en toe een hapering optreedt. Maar het probleem is in wezen dat wat op de ene plek werkt, op een andere plek misschien niet werkt. Niet alle netwerken of websites ondersteunen momenteel Private Relay, en als u verbinding maakt met een ander netwerk of naar een niet-ondersteunde site navigeert, moet deze mogelijk worden uitgeschakeld.

Image
Image

Volgens de ondersteuningspagina van Private Relay, "… als je ergens heen reist waar Private Relay niet beschikbaar is, wordt het automatisch uitgeschakeld en weer ingeschakeld wanneer je opnieuw een land of regio binnengaat die dit ondersteunt."

Het was nooit de schuld van T-Mobile dat Private Relay niet werkte. Maar waarom suggereerde de foutmelding dat dit het geval was? Slechte woordkeuze en onduidelijkheid lijken de belangrijkste reden te zijn, aangezien de bèta voor iOS 15.3 al een iets gedetailleerdere foutmelding bevat.

"Privé-relais is uitgeschakeld voor uw mobiele abonnement", staat in het nieuwe bericht. "Private Relay wordt ofwel niet ondersteund door je mobiele abonnement of is uitgeschakeld in Mobiele instellingen. Als Private Relay is uitgeschakeld, kan dit netwerk je internetactiviteit volgen en wordt je IP-adres niet verborgen voor bekende trackers of websites."

Het nieuwe bericht is echter alleen actief in de bètaversie van iOS 15.3, wat betekent dat iedereen die nog iOS 15.2 gebruikt of wacht op de openbare release van iOS 15.3 het oudere bericht nog steeds zal zien. Maar wees gerust, ondanks wat het bericht zou kunnen zeggen, wordt uw onvermogen hoogstwaarschijnlijk niet gehinderd door uw koerier. Als het lijkt alsof Private Relay per ongeluk is uitgeschakeld, kunt u het weer inschakelen in uw iCloud-instellingenmenu. Crisis afgewend.

Aanbevolen: