IPhone Focus-modus: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

IPhone Focus-modus: wat het is en hoe het te gebruiken
IPhone Focus-modus: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen > Focus. Tik op het plusteken (+).
  • Selecteer een voorinstelling en tik op Volgende > Contact toevoegen (of Geen toestaan) > App toevoegen (of Niets toestaan).
  • Tik op Allow Time Sensitive om sommige meldingen toe te staan. Tik op Automatisch inschakelen wanneer iPhone je activiteit detecteert.

Dit artikel legt de iPhone Focus-modus uit en hoe je deze instelt. Het bevat informatie over verschillende manieren om de Focus-modus te gebruiken, die beschikbaar is op elke iPhone vanaf iPhone 6s tot en met de huidige modellen, zolang iOS 15 draait.

Bottom Line

IOS 15 introduceert een nieuwe manier om afleiding in je leven te minimaliseren met een draai aan de conventionele iPhone-gebruiksmethode niet storen. Met Focus kun je meldings-, oproep- en berichtfilters instellen, zodat je je meldingen kunt beperken tot precies wat je op dat moment nodig hebt. Het biedt ook de mogelijkheid om automatisch te reageren op berichten wanneer u niet beschikbaar bent en nog veel meer. Hier is een overzicht van alles wat u moet weten over de focusmodus van de iPhone.

Hoe zet ik mijn iPhone in de focusmodus?

Zodra je iOS 15 hebt geïnstalleerd, is het eenvoudig om de focusmodus te activeren. Hier is waar je moet kijken en hoe je het moet instellen.

  1. Op je iPhone, tik op Instellingen.
  2. Tik op Focus.

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om de optie te vinden.

  3. Tik op het plusteken om in te stellen hoe u wilt scherpstellen.

    Image
    Image
  4. Tik op een voorinstelling. Een selectie van voorinstellingen, waaronder autorijden, gamen, fitness en lezen, is inbegrepen voor verschillende scenario's.
  5. Tik op Volgende.
  6. Tik op Add Contact om een contactpersoon toe te voegen van wie je nog steeds meldingen wilt ontvangen of kies Allow None om er geen te accepteren.
  7. Tik op App toevoegen of Sta geen toe om meldingen van apps toe te staan.

    Image
    Image
  8. Tik op Allow Time Sensitive om toe te staan dat tijdgevoelige meldingen, zoals bezorgingsberichten van bestellingen, nog steeds worden ontvangen.
  9. Tik op Automatisch inschakelen om de focusmodus in te schakelen wanneer je iPhone detecteert dat je aan het rijden, gamen of sporten bent, afhankelijk van wat je kiest.

Wat kan ik doen met de scherpstelmodus?

Het gebruik van een voorinstelling is de snelste manier om de focusmodus op je iPhone in te stellen, maar er is nog veel meer dat je kunt doen met de 'Niet storen'-twist. Hier is een overzicht van de belangrijkste aanpassingen die u kunt maken.

  • Geavanceerd Niet storen. Tik op 'Niet storen' in het Focus-menu en je kunt 'Niet storen' instellen om bepaalde contacten en app-meldingen door te laten, en ervoor kiezen om het vergrendelscherm te dimmen of zelfs meldingen volledig te verbergen.
  • Timers instellen. Als je op een bepaald moment van de dag geen iPhone-meldingen wilt ontvangen, kun je alle Focus-presets en Niet storen zo instellen dat ze alleen op een bepaald tijdstip worden geactiveerd. Dit is ideaal als u 's avonds of 's nachts wat vrije tijd nodig heeft.
  • Aanpassing startscherm. Het is mogelijk om aan te passen hoe het startscherm eruitziet wanneer de focusmodus is geactiveerd, zodat je alleen kunt zien wat op dit moment voor jou het belangrijkst is.
  • Automatisering. Alle presets zijn in te stellen, zodat ze automatisch inschakelen wanneer er een relevante activiteit plaatsvindt. Gebruik bijvoorbeeld de voorinstelling Rijden, en uw iPhone zal detecteren wanneer u rijdt en deze automatisch inschakelen.
  • Apparaat delen. Als u meerdere apparaten met iOS 15 gebruikt, kunt u de focusmodus zo instellen dat deze op alle apparaten wordt gedeeld, zodat u deze niet afzonderlijk hoeft in te stellen.
  • Auto-reply. Een bericht ontvangen terwijl Focus Mode actief is? Het is mogelijk om de schakelaar Automatisch beantwoorden te gebruiken om ervoor te zorgen dat de persoon die een bericht stuurt een automatisch bericht ontvangt om te zeggen dat je bezig bent en dat meldingen worden onderdrukt.

FAQ

    Hoe pas je de focus op de iPhone-camera aan?

    Als u de camerafocus wilt wijzigen in een specifiek gebied, tikt u op het gebied op het scherm dat u wilt aanpassen. Houd het scherm lang ingedrukt totdat je AE/AF Lock ziet, zodat de elementen niet veranderen als je de camera beweegt.

    Wat is follow focus op iPhone?

    Follow Focus houdt uw selecties, het tekstinvoegpunt en de tekst die u typt bij. Om het in te schakelen, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom, schakel Zoom in en selecteer Follow Focus.

    Waarom stelt mijn iPhone-camera niet scherp?

    Als je iPhone-camera niet goed scherpstelt, probeer dan het probleem op te lossen. Haal de behuizing eraf, maak de lens schoon en stel het scherpstelpunt in. Als het nog steeds niet scherpstelt, schakelt u AE/AF Lock uit, werkt u iOS bij en start u de telefoon opnieuw op.

Aanbevolen: