Is interweb hetzelfde als internet?

Inhoudsopgave:

Is interweb hetzelfde als internet?
Is interweb hetzelfde als internet?
Anonim

De term interweb is een combinatie van de woorden 'internet' en 'web'. Het woord wordt meestal voor de grap of sarcastisch gebruikt door iemand die technisch onderlegd is vanuit het perspectief van iemand die niet bekend is met internet of technologie in het algemeen.

Bijvoorbeeld: " Hoe breng ik mijn e-mail naar het interweb? " Gezien de humoristische connotatie wordt interweb vaak aangetroffen in memes.

Image
Image

Interweb-gebruiksvoorbeelden

Hier volgen enkele voorbeelden waar het woord kan worden gebruikt:

  • Kijk naar mij! Ik ben op de interwebs!
  • Zoek het maar op de interwebs.
  • Ik ben verdwaald in de interwebs!
  • Denk je dat de interwebs me kunnen helpen dat recept te vinden?
  • Kan iemand me helpen mijn instabook op de interwebs te facegrammen?

Interweb wordt soms gespeld als interwebs, interwebz of intarwebs om de onwetendheid van sommige mensen over technologische concepten te benadrukken. Mogelijk ziet u het woord ook gebruikt in een zin als " teh interweb ", waarbij "de" expres verkeerd is gespeld om de persoon die wordt besproken nog meer te bespotten.

Wanneer interweb versus internet gebruiken

Interweb mag alleen worden gebruikt in een informele context onder vrienden. Je zult waarschijnlijk moeten grinniken als je het opneemt in een sms, e-mail, meme of post op sociale media als je grapjes maakt met mensen waarvan je weet dat ze de verwijzing begrijpen.

Gebruik het echter niet voor internet in professionele omgevingen. Het is misschien verleidelijk om iemand voor de gek te houden door de term in een van zijn spellingen te gebruiken, maar als je te maken hebt met werknemers, bazen, collega's, klanten of andere professionele medewerkers, kun je het beste je aan gewone woordenboekwoorden houden.

Aanbevolen: