KOTOR op Switch is hetzelfde als het ooit was

Inhoudsopgave:

KOTOR op Switch is hetzelfde als het ooit was
KOTOR op Switch is hetzelfde als het ooit was
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • KOTOR op de Switch is precies dat, maar als je een fan bent, is dat waarschijnlijk alles wat je nodig hebt.
  • Het is hetzelfde geliefde avontuur dat het altijd is geweest, wat geweldig is, hoewel de scherpere beelden sommige texturen er slecht uit laten zien.
  • Leeftijd terzijde, het past uitstekend bij de Switch die hopelijk een hele nieuwe generatie spelers zal winnen.

Image
Image

Star Wars: Knights of the Old Republic past uitstekend bij de Nintendo Switch, ook al toont het na 18 jaar zijn leeftijd.

Het is een uitdaging om een platform te bedenken dat op dit moment nog geen port van Knights of the Old Republic heeft ontvangen - het is zelfs al acht jaar op smartphones. Het was dus onvermijdelijk dat de Switch aan de beurt was, en het is geen verrassing dat het vrijwel hetzelfde spel is als altijd.

Ik zie dat niet als een slechte zaak, hoor. KOTOR is een van de meest geliefde (misschien wel de meest geliefde) Star Wars-videogames aller tijden, en dat is niet zonder reden. Gewoon het opnieuw kunnen spelen op de Switch - en het beschikbaar maken voor nieuwe spelers om te ontdekken - is eigenlijk alles wat ik er in de eerste plaats echt van wilde hebben.

Nog steeds een klassieker

Als we de vorm van de fysieke controller en de knopprompts die op het scherm verschijnen, negeren, is er niet echt iets nieuws in deze Switch-poort. In vergelijking met de originele release uit 2003 zien de beelden er scherper uit en is de beeldverhouding tijdens het spelen breder, maar dat is het dan ook. Nogmaals, niet echt een slechte zaak. Vooral omdat we weten dat er ergens in de toekomst een goede remake staat gepland.

Hoe oud het ook is, er zijn zeker enkele aspecten die, nou ja, oud voelen. Er is niet veel variatie in de animaties, dus veel tussenfilmpjes en gesprekken beginnen er repetitief uit te zien. Evenzo als het gaat om het extreem beperkte aantal gezichten en stemmen voor niet-spelerpersonages. Het kan ook irritant zijn om de statistieken van wat je hebt uitgerust niet direct te kunnen vergelijken met wat je net hebt gevonden of waar je naar kijkt in een winkel.

Image
Image

De bekendheid van de vroege game op de planeet Taris was ook een beetje een allegaartje, omdat het een beetje een langzame start is, vooral als je het meerdere keren hebt gespeeld. Maar toen ik eenmaal mijn groove had gevonden (en nog een paar partijleden, sorry Carth), viel ik meteen terug in mijn oude groove.

Het enige dat me echt stoort aan het feit dat KOTOR deze zoveelste keer grotendeels ongewijzigd blijft, zijn de scherpere beelden die de game er slechter uit laten zien. Meer specifiek, omdat de graphics een veel hogere resolutie hebben, maar de texturen niet echt zijn veranderd, zien sommige dingen er … niet goed uit.

Dat gezegd hebbende, minder gecompliceerde patronen en gladde oppervlakken zien er prima uit, de modellen zijn eenvoudig maar degelijk en de verlichting is mooi. Ach, sommige omgevingen zien er nog steeds indrukwekkend uit (voor die tijd) als ik ben gestopt om de bezienswaardigheden te bekijken. Het zijn slechts enkele van die buitenaardse huidtexturen (onder andere) die er waarschijnlijk een beetje wazig uit hadden moeten zien.

Switch voordelen

Het is veilig om aan te nemen dat de grootste aantrekkingskracht van deze specifieke poort is dat deze op de Switch staat. En als een Switch-game kunnen we genieten van de voordelen die bij de hardware horen, namelijk dingen zoals het onmiddellijk kunnen wisselen tussen tv en handheld spelen. Tenminste, daarom was ik er zo enthousiast over.

Image
Image

KOTOR is het soort spel dat aanvoelt alsof het voor de Switch is ontworpen voordat de console ooit bestond. Of misschien is het juister om te zeggen dat het voelt als het soort spel waarvoor de Switch is gebouwd. Het is een lang RPG-avontuur, maar je kunt bijna overal opslaan als je niet in gevecht bent, en met het vechtsysteem kun je de actie op elk moment eenvoudig pauzeren.

Tussen het gemak van opslaan en alle tijd die je nodig hebt om een situatie te beoordelen en commando's uit te voeren, is het een soort perfecte pasvorm voor de handheld-modus. Het helpt ook dat de tekst en menu's op het scherm groot genoeg zijn om zelfs mijn minder dan geweldige visie zonder veel moeite te kunnen lezen.

Echt, ik ben gewoon blij dat ik een reden heb om KOTOR weer te spelen. Het laat op sommige plaatsen zeker zijn leeftijd zien, terwijl het bijna 20 jaar oud is, maar veel ervan houdt nog steeds stand, vooral bij het spelen in de handheld-modus. Welkom terug, KOTOR… nogmaals.

Aanbevolen: