Een webcam testen

Inhoudsopgave:

Een webcam testen
Een webcam testen
Anonim

Wat te weten

  • Gemakkelijkste optie: gebruik een gratis online webcamtestsite zoals WebCamMicTest of WebcamTests.
  • Offline test voor Mac: Ga naar Applicaties > Photo Booth. Typ voor Windows 10 Camera in het zoekvak.
  • Test met Skype op Mac: Ga naar Skype knop > Voorkeuren > Audio/Video. Op Windows: Ga naar Extra > Opties > Video-instellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Mac- of Windows-webcam zowel online als offline kunt testen, evenals met Skype.

Mijn webcam testen (online)

Ongeacht of je een Windows-machine of een Mac hebt, webcamtests zijn eenvoudig. Een eenvoudige optie is om een van de vele gratis online webcamtestsites te gebruiken die op internet beschikbaar zijn. Deze omvatten WebCamMicTest en WebcamTests. (Andere kunnen worden gevonden door online te zoeken op "webcamtest").

We gebruiken webcammictest.com voor het volgende stapsgewijze proces, hoewel online webcamtests over het algemeen identiek zijn, ongeacht de site die u gebruikt.

  1. Open je webbrowser.
  2. Typ webcammictest.com in de adresbalk van uw browser.
  3. Klik op de Check My Webcam knop op de landingspagina van de website.

    Image
    Image
  4. Wanneer het pop-up toestemmingsvenster verschijnt, klikt u op Toestaan.
  5. De feed van je webcam zou dan in het zwarte vak aan de rechterkant van de pagina moeten verschijnen om aan te geven dat de camera werkt. Als u een externe webcam gebruikt die is aangesloten via USB - en als er geen beeld verschijnt na het voltooien van de webcamtest - moet u proberen deze los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.

Hoe test ik mijn webcam (offline)

Sommige mensen voelen zich misschien niet zo op hun gemak met online webcamtests, niet in het minst omdat sommige van de bovenstaande webcamtestsites aangeven dat gebruikers 'kunnen worden opgenomen' als ze toegang verlenen tot hun webcams. Gelukkig kunnen ze het besturingssysteem van hun computer gebruiken om hun webcams te testen.

Test webcam op Mac

  1. Klik op het Finder-pictogram op de Dock-balk.

    Image
    Image
  2. Klik op Applicaties in de lijst met opties die verschijnen.

    Image
    Image
  3. Klik in de map Programma's op Photo Booth, waardoor de feed van uw webcamera wordt weergegeven.

    Image
    Image

    Als je een externe webcam hebt (naast de ingebouwde van de Mac), moet je deze mogelijk selecteren in het vervolgkeuzemenu van de Photo Booth-app. Om dit te doen, sleept u uw muiscursor naar de Photo Booth-menubalk bovenaan het scherm en klikt u op Camera.

Test webcam op Windows

Als u een Windows 10-gebruiker bent, selecteert u het Cortana-zoekvak op de taakbalk van Windows 10 en typt u Camera in de zoekvak. De Camera-app kan uw toestemming vragen om toegang te krijgen tot de webcam voordat de camerafeed wordt weergegeven.

Hoe test ik mijn webcam (Skype)

Een andere populaire manier om een webcam te testen, is het gebruik van een van de vele apps die hem kunnen gebruiken. Voor dit voorbeeld gebruiken we Skype, maar er kunnen ook andere apps worden gebruikt, zoals FaceTime, Google Hangouts en Facebook Messenger.

Dit is het proces voor Mac en Windows:

  1. Mac/Windows: start Skype.

    Image
    Image
  2. Mac: klik op de Skype-knop in de menubalk van de app boven aan het scherm. Windows: Klik op de Extra knop op de Skype-menubalk.
  3. Selecteer Voorkeuren (Mac), of Options (Windows).

    Image
    Image
  4. Klik op Audio/Video (Mac) of Video-instellingen (Windows).

    Image
    Image

Waar is de webcam?

De meeste laptops en notebooks hebben webcams, maar we gebruiken ze vaak niet zoveel als we zouden kunnen. Meestal zijn ze ingebouwd in uw apparaat (vooral als het een laptop of notebook is), alleen zichtbaar als een kleine, ronde lens die net boven het scherm of de monitor van uw apparaat zit. Ze kunnen echter ook afzonderlijk worden gekocht en via USB op uw computer worden aangesloten.

FAQ

    Hoe activeer ik mijn webcam?

    Klik in Windows op de knop Start en selecteer Camera in de lijst met apps. Op een Mac kunt u de webcam inschakelen in de map Programma's.

    Hoe weet ik of ik een camera op mijn computer heb?

    Ga naar Apparaatbeheer en zoek naar Beeldapparaten. Als je een webcam hebt, moet deze daar worden vermeld.

    Wat als mijn laptopcamera niet werkt?

    Verschillende mogelijke problemen kunnen ertoe leiden dat een webcam niet meer werkt. Om een webcam te repareren die niet werkt, controleert u de apparaatverbinding, zorgt u ervoor dat het juiste apparaat is ingeschakeld of werkt u de webcamstuurprogramma's bij.

Aanbevolen: