Waarom je Etsy-bevindingen deze week dun zijn

Inhoudsopgave:

Waarom je Etsy-bevindingen deze week dun zijn
Waarom je Etsy-bevindingen deze week dun zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Etsy-verkopers protesteren tegen een verhoging van de vergoedingen die door de e-commercesite worden opgelegd.
  • De organisatoren van het protest zeiden in een online brief dat de toename kleine bedrijven schaadt.
  • Maar sommige Etsy-verkopers zeggen dat een verhoging van de vergoedingen te verwachten is en dat kritiek op het bedrijf onterecht is.
Image
Image

Duizenden Etsy-verkopers hebben onlangs hun winkels tijdelijk gesloten om te protesteren tegen een verhoging van de tarieven die door de e-commercesite worden opgelegd, maar sommige verkopers zeggen dat de kritiek onterecht is.

De verhuizing is een reactie op Etsy die de vergoedingen die het verkopers in rekening brengt, verhoogt van 5 procent naar 6,5 procent. In een online brief zeiden de organisatoren van het protest dat de toename kleine bedrijven schaadt. Etsy-verkoper Naomi Morris vertelde Lifewire echter in een e-mailinterview dat ze de veroordeling van het bedrijf onterecht vindt.

"Tijdens deze tijden van hoge inflatie zouden we voor alles prijsstijgingen moeten verwachten", zei Morris. "De prijsstijging is niet zo significant, en er is niets dat verkopers ervan weerhoudt hun eigen prijzen te verhogen om de extra kosten. Sterker nog, daar hebben veel verkopers voor gekozen.”

Fee Protest

In de brief die naar Etsy werd gestuurd, noemde de stakingsorganisator, Kristi Cassidy, de verhoging van de vergoeding "niets minder dan pandemische woekerwinsten".

Cassidy richt zich ook op Etsy's advertentiebeleid dat begin 2020 is ingevoerd. Het nieuwe beleid vereist dat verkopers minimaal $ 10.000 per jaar verdienen op Etsy en dat hun producten worden geadverteerd op Etsy's externe sociale media en zoekmachine-partners om een advertentievergoeding van 12% te betalen voor verkopen die via de advertenties worden gedaan.

"Dankzij Offsite Ads zijn Etsy-vergoedingen een onvoorspelbare uitgave die meer dan 20% van elke transactie kan bedragen", schreef Cassidy. "We hebben geen controle over hoe deze advertenties worden beheerd of hoeveel van ons geld uitgegeven.”

Cassidy zoekt meer controle over Etsy's beleid. "In tegenstelling tot werknemers of huurders in traditionele winkelomgevingen, kan Etsy ons op elk moment, om welke reden dan ook, zonder verhaal ontslaan of uitzetten", schreef Cassidy. "Onze vergoedingen (de huur die we betalen als huurders van Etsy's marktplaats) kunnen eenzijdig verhoogd wanneer Etsy er zin in heeft.”

Etsy heeft geen verzoek van Lifewire teruggestuurd om commentaar te vragen.

Veel Etsy-wederverkopers die Lifewire sprak, waren het eens met de gevoelens die in de brief van Cassidy naar voren kwamen. Mariana Leung-Weinstein, die Wicked Finch Farm bezit en exploiteert op Etsy, dat jam verkoopt, zei bijvoorbeeld dat ze zich aanvankelijk bij Etsy had aangemeld omdat het meer als een coöperatie dan als een bedrijf aanvoelde.

Tijdens deze tijden van hoge inflatie zouden we voor alles prijsstijgingen moeten verwachten.”

"Het oorspronkelijke beleid verklaarde dat het alleen een gemeenschap was voor degenen die dingen zelf maakten om te verkopen", zei Leung-Weinstein. alternatieven. De meeste artiesten rekenen een te kleine toeslag op hun werk in vergelijking met de uren die ze erin steken. Etsy's kleine percentage in het begin was aangenaam."

Berouw van de verkoper

Hannah M. Le vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat ze vroeger op Etsy verkocht. Ze begon met haar eigen geborduurde patches en schakelde toen over op t-shirts die ze maakte.

"Ze waren erg hard voor verkopers die upcyclen omdat de zoekwoorden problemen met auteursrechtschending zouden veroorzaken, wat slechts een van de vele redenen is waarom zoveel verkopers Etsy niet leuk vinden en zich gedwongen voelen om het te gebruiken," zei Le. “Na een paar jaar heb ik uiteindelijk nooit zoveel van Etsy verkocht. Nauwelijks genoeg om rond te komen, en ik heb nooit elk item dat ik daar had verkocht."

Etsy-verkopers hebben al moeite om de verkoop te maken die ze nodig hebben in een oververzadigde markt, zei Le. "De meeste nieuwe verkopers doen er minstens drie maanden over om hun eerste item te verkopen, wat vanaf het begin al een aanbiedingsprijs met zich meebrengt", voegde Le eraan toe.

Na haar frustratie met het proberen te verkopen op Etsy, zag Le een zakelijke kans en richtte ze RE. STATEMENT op, een online marktplaats voor kleine bedrijven of onafhankelijke ontwerpers om hun upcycled kleding te verkopen.

Image
Image

"We bewijzen dat een geconsolideerde, grote vraag verkopers hogere marges zal geven, de stijgende prijzen zullen hun verkoop niet beïnvloeden," zei Le.

Morris besloot ook haar verkopen te diversifiëren nadat ze tijd op Etsy had doorgebracht. Ze creëerde haar eigen website die homeschooling-benodigdheden verkoopt. "Je moet wat meer werk verzetten om verkeer te krijgen en een publiek op te bouwen, maar dan heb je in ieder geval meer controle over je bedrijf", zei Morris.

Aan de andere kant zei Morris dat ze een "geweldige" ervaring op Etsy heeft gehad. "De verkoop komt zonder enige moeite binnen en ik word betaald", voegde ze eraan toe.

Aanbevolen: