Instagram begint deze week met het opnemen van NFT-functies

Instagram begint deze week met het opnemen van NFT-functies
Instagram begint deze week met het opnemen van NFT-functies
Anonim

Als je je tokens leuk vindt, uh, niet-fungible, houd dan deze week Instagram in de gaten, want de socialemediagigant introduceert een unieke functieset.

Instagram zal nu elke dag functies gaan opnemen die specifiek zijn voor NFT-gebruikers, zoals onthuld in een officieel interview met CEO Mark Zuckerberg. Wat betekent dit precies? Bepaalde in de VS gevestigde Instagram-gebruikers krijgen de mogelijkheid om NFT's weer te geven in hun feed en in hun verhalen en berichten.

Image
Image

Deze details zijn beschikbaar voor andere gebruikers door naar profielen en berichten te kijken, aangezien NFT's op dezelfde manier worden weergegeven als producten en andere getagde profielen. Als u op de NFT-tag klikt, krijgt u informatie over de maker van het digitale item en de huidige eigenaar. Deze informatie wordt ook weergegeven in een nieuw veld met de naam 'digitale verzamelobjecten'.

Instagram-hoofd Adam Mosseri bevestigde de stap in een tweet en video die vandaag werd gepost, waarin hij opmerkte dat het bedrijf langzaam begint, zodat ze informatie kunnen verzamelen van de gebruikersgemeenschap.

Mosseri merkte ook op dat de service voorlopig gratis zou zijn, zonder kosten voor het plaatsen of delen van een digitaal verzamelobject op Instagram, hoewel hij niet zei wanneer deze functies voor een groter publiek zouden worden uitgerold.

Wat Facebook betreft, zei Zuckerberg dat soortgelijke functies naar het platform zullen worden uitgerold, maar bood geen tijdschema aan. Hij zei echter wel dat Facebook en Instagram gebruik zouden maken van de kracht van hun Spark AR-platform om gebruikers in staat te stellen augmented reality NFT's te maken en te verspreiden.

NFT's zitten de afgelopen weken echter in een soort dip, toen het nieuws begon te lekken via de Wall Street Journal en andere platforms dat de verkoop van deze digitale items sinds september vorig jaar met meer dan 90 procent is gedaald.

Aanbevolen: