WhatsApp vernieuwt groepschats en hernoemt ze tot 'gemeenschappen

WhatsApp vernieuwt groepschats en hernoemt ze tot 'gemeenschappen
WhatsApp vernieuwt groepschats en hernoemt ze tot 'gemeenschappen
Anonim

Het lijkt erop dat degenen die gewend zijn aan de standaard eb en vloed van hun WhatsApp-groepschats een aantal behoorlijk belangrijke veranderingen ondergaan.

WhatsApp heeft zojuist aangekondigd dat ze deze groepschats vernieuwen en ze 'Communities' noemen, zoals gerapporteerd via een officiële blogpost. Dit brengt enkele veranderingen met zich mee voor de gemiddelde gebruiker, maar ook enkele nieuwe functies.

Image
Image

Wat betekent dit precies voor de huidige groepschatgebruikers? Het bedrijf zegt dat communities hen in staat stellen om meerdere chats "onder één paraplu" te combineren om aan hun individuele smaak te voldoen.

"Op die manier kunnen mensen updates ontvangen die naar de hele community worden gestuurd en gemakkelijk kleinere discussiegroepen organiseren over wat voor hen belangrijk is", schreven ze.

Meta voegt functies toe aan WhatsApp-gemeenschappen om verkeerde informatie en giftig gedrag te bestrijden, zoals moderators meer macht geven om berichten te verwijderen en berichten te beschermen met end-to-end-codering. Ze voegen ook reactie-emoji's toe om de rommel in de chat te verminderen, de bestandsdeling te vergroten tot 2 GB en de voicechat-mogelijkheden te vergroten tot 32 personen tegelijk.

Nog belangrijker? Volgens Meta-hoofd Mark Zuckerberg zullen deze veranderingen waarschijnlijk worden doorgevoerd in de hele reeks berichtennetwerken van het bedrijf, zoals aangekondigd in een persoonlijk Facebook-bericht.

Dit betekent dat Facebook Messenger en Instagram in de nabije toekomst waarschijnlijk communities zullen introduceren, hoewel Zuckerberg geen tijdschema voor de veranderingen heeft uitgegeven.

Wat WhatsApp-communities betreft, zal het bedrijf de komende weken beginnen met testen, met eventuele plannen om de functie wereldwijd te lanceren.

Aanbevolen: