Facebook Messenger Group Effects voegt AR Fun toe aan groepschats

Facebook Messenger Group Effects voegt AR Fun toe aan groepschats
Facebook Messenger Group Effects voegt AR Fun toe aan groepschats
Anonim

Interactieve augmented reality (AR)-ervaringen komen naar videogesprekken op Facebook Messenger en Instagram als een leuke nieuwe manier om met vrienden te chatten.

Facebook kondigde donderdag de nieuwe functie aan, bekend als Groepseffecten. Je kunt kiezen uit 70 verschillende groepseffecten om iedereen tegelijk tijdens een videogesprek te versterken, zodat elke deelnemer de anderen met een groene baard kan zien of samen in re altime een AR-game kan spelen.

Image
Image

Groepseffecten werken in de Messenger-app tijdens videogesprekken of kamerchats. De optie is beschikbaar onder het smiley-pictogram. Het groepseffect dat je kiest, is van toepassing op iedereen in het videogesprek, zodat je de ervaring samen kunt delen.

Om meer groepseffecten te creëren waar mensen van kunnen genieten, heeft Facebook aangegeven dat het ook de toegang tot zijn Spark AR API zou uitbreiden zodat makers nieuwe effecten kunnen ontwikkelen.

Dit is de eerste keer dat een AR-ervaring kan worden gedeeld met anderen op het platform. Voorheen kon je alleen AR-lenzen of effecten gebruiken voor verhalen of rollen, meestal als een solo-ervaring, tenzij anderen persoonlijk bij je aanwezig waren.

Image
Image

De functie Groepseffecten is nu beschikbaar voor Facebook Messenger en komt binnenkort naar Instagram.

TechCrunch merkt op dat Messenger ook een andere functie uitrolt die bekend staat als Word Effects en die veelvoorkomende woorden of zinnen koppelt aan emoji's die je hele scherm vullen. De functie kan worden gebruikt voor herinneringen, inside jokes, songteksten en meer en is beschikbaar in de iOS Messenger-app, en de Android-app komt in de komende weken beschikbaar.

Aanbevolen: