DuckDuckGo's privacygerichte webbrowser wordt gelanceerd op Mac

DuckDuckGo's privacygerichte webbrowser wordt gelanceerd op Mac
DuckDuckGo's privacygerichte webbrowser wordt gelanceerd op Mac
Anonim

Elke keer dat we een serviceovereenkomst ondertekenen voor een nieuw apparaat of nieuwe app, lijkt het alsof we een klein beetje meer van onze privacy weggeven, maar sommige bedrijven doen er alles aan om een deel van die verloren digitale privacy te herstellen.

Voer DuckDuckGo en hun populaire (150 miljoen downloads) privacygerichte webbrowser in. Het bedrijf was voorheen alleen beschikbaar voor mobiele gebruikers en heeft zojuist een versie voor Mac-computers gelanceerd, zoals aangekondigd via een officiële blogpost.

Image
Image

Beschreven als een "alles-in-één privacy-oplossing voor dagelijks browsen", brengt DuckDuckGo's Mac-client een aantal nieuwe privacy-verhogende tools op tafel. Ten eerste zijn privacyfuncties standaard ingeschakeld, zonder ingewikkelde instellingentabbladen om te leren.

De browser bevat ook een algoritme dat automatisch pop-ups van cookies blokkeert op 50 procent van de sites, en het bedrijf zegt dat dit aantal groeit. Er zijn ook gegevenswissing met één klik, functies voor e-mailbeveiliging, een trackerblokkering en meer.

DuckDuckGo beweert ook dat hun Mac-browser extreem snel is, in sommige gevallen zelfs sneller dan Google Chrome. De browser blokkeert trackers voordat ze worden geladen, waardoor de snelheid toeneemt en in-app-gegevens, geschiedenis, bladwijzers en wachtwoorden op uw apparaat worden opgeslagen in plaats van in de cloud.

Hoe zit het met Windows-gebruikers? Het bedrijf zegt dat die versie binnenkort komt, maar biedt geen definitief tijdschema, behalve dat er later dit jaar meer informatie beschikbaar zal zijn.

Wat Mac-gebruikers betreft, de browser van DuckDuckGo is nu beschikbaar, maar het is in bèta en er is een wachtlijst. U kunt op deze wachtlijst komen door de mobiele app te downloaden en de aanwijzingen te volgen.

Aanbevolen: