Snapchat en TikTok kunnen geweldige onderwijsplatforms zijn

Inhoudsopgave:

Snapchat en TikTok kunnen geweldige onderwijsplatforms zijn
Snapchat en TikTok kunnen geweldige onderwijsplatforms zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Snapchat's ASL-lens leert je Amerikaanse gebarentaal te gebruiken
  • Virale sociale platforms kunnen ideale manieren zijn om toegankelijkheid en meer te onderwijzen
  • Sommigen maken zich zorgen dat het meer om publiciteit gaat dan om onderwijs
Image
Image

Snapchat wil je helpen bij het leren van Amerikaanse Gebarentaal (ASL).

Met de nieuwe ASL-alfabetlens kunnen mensen het ASL-alfabet oefenen, leren hun naam te ondertekenen en games te spelen. Het is gebaseerd op technologie van Signall, dat AR en camera's gebruikt om gebarentaal te lezen en te vertalen. Maar is Snapchat – of TikTok, of iets dergelijks – een goed platform voor onderwijs? Of is dit gewoon doof bewustzijn gebruiken als een PR-stunt, een beetje zoals greenwashing, maar dan voor toegankelijkheid?

"Het lijkt niet op een serieuze poging om iets anders te leren dan het soort symboliek dat je krijgt op [Apple's] Fitness+", vertelde dove ontwerper en auteur Graham Bower aan Lifewire in een interview.

Leermoment

Niet iedereen is even cynisch. Verschillende respondenten op Lifewire's verzoek om commentaar wezen erop dat het bereik van Snapchat en TikTok deze platforms goed maakt voor het onderwijs - als je zelfs maar een klein percentage gebruikers kunt bereiken, is dat een goede zaak.

Met betrekking tot Snapchat is er geen nadeel aan het onderwijzen van ASL aan meer mensen en het normaliseren van het gebruik van ASL. De belangrijkste zorg is of Snapchat de dovengemeenschap raadpleegt over hun programma en ervoor zorgt dat het juiste teken wordt wordt onderwezen', vertelde Ceasarae Galvan, pleitbezorger van handicaps, aan Lifewire via e-mail.

Image
Image

En Snapchat raadpleegt de dovengemeenschap. Het team van Snap noemt zichzelf de "Deafengers", wat misschien een misdaad tegen het Engels is, maar volledig wordt geleid door teamleden die doof en slechthorend zijn. Het idee achter deze lens is niet per se om iedereen te leren tekenen, maar om het bewustzijn te vergroten en het voor ondertekenaars gemakkelijker te maken om online te communiceren.

Radicale Toegankelijkheid

Ik volg toegankelijkheidsproblemen op de voet, vanuit technologisch oogpunt, en het lijkt erop dat het de afgelopen jaren een grote vlucht heeft genomen en in het reguliere bewustzijn is geraakt. Zelfs de Oscarwinnaar voor Beste Film van dit jaar heeft een overwegend dove cast. Maar de oorzaak van deze golf van toegankelijkheid is misschien heel bekend.

"Toegankelijkheid is momenteel hot vanwege de pandemie", vertelde dove toegankelijkheidsadviseur Meryl Evans via e-mail aan Lifewire. "Bedrijven werden gedwongen om meer digitaal zaken te doen en zagen dat ze een groot aantal mensen - mensen met een handicap - buitensloten. Uit een Forrester-enquête bleek dat 80 procent van de bedrijven werkt aan digitale toegankelijkheid."

Digitale communicatie is zeer geschikt voor toegankelijkheid omdat je altijd een camera en een computer hebt als onderdeel van de installatie. Technologieën zoals Signall's AR gebarentaalvertaling kunnen in één richting werken, en automatisch gegenereerde ondertitels werken in de andere richting. En omdat het live communicatie is en niet, laten we zeggen, die vaak wankele automatisch gegenereerde ondertitels op YouTube-video's, kunnen eventuele glitches in de vertaling vaak worden verholpen door context of opnieuw vragen.

Image
Image

Met deze achtergrond is het logisch dat platforms zoals Snapchat ons vertrouwd maken met zaken als gebarentaal. Het is misschien geen opleiding op universitair niveau, maar het is veel directer en kan de perfecte manier zijn om het ondertekenen te promoten.

"Het algoritme is ongelooflijk op TikTok", zegt Galvan. "Het plaatst gehandicapte makers voor mensen die ze echt willen horen en ondersteunen, waardoor het gemakkelijker wordt om een community te vinden. We spreken ons uit tegen onderdrukkende systemen en belemmeringen voor toegang en eisen verandering, en sociale media hebben ons het platform gegeven om dat te doen."

We beschouwen TikTok en Snapchat als sociale of entertainmentplatforms, maar hun bereik, directheid en jongere demografie maken ze ideale plaatsen om pedagogische zaden te planten. Educatieve bronnen kunnen op allerlei manieren worden verpakt, waaronder virale video's of leuke Snapchat-lenzen. En wanneer het beroemde algoritme van TikTok erbij betrokken raakt, zoals Galvan zegt, worden ontvankelijke kijkers plotseling meegesleept in een meer diverse wereld van makers.

"Ik zie eerlijk gezegd geen nadelen aan het gamen van ASL", vertelde Daivat Dholakia, VP bij medisch regelgevend specialist Essenvia, via e-mail aan Lifewire. "Hoe meer mensen het weten, hoe toegankelijker de wereld wordt. Ik denk dat Gen-Z en daarbuiten over het algemeen meer gericht zijn op toegankelijkheid. Het is een generatie met veel felle empathie en drang naar verandering, wat misschien de reden is voor de 'toegankelijkheid'-trend.'"

Als het een trend is, dan is het een welkome. Maar het zou net zo goed een nieuwe norm kunnen zijn voor online communicatie, wat overal goed nieuws is.

Aanbevolen: