Een PlayStation Network-account verbinden met Discord

Inhoudsopgave:

Een PlayStation Network-account verbinden met Discord
Een PlayStation Network-account verbinden met Discord
Anonim

Wat te weten

  • Ga op internet of in de Discord-app naar Gebruikersinstellingen > Connections en klik op het PlayStation-pictogram.
  • Tik in de mobiele app op Gebruikersinstellingen > Verbinding en selecteer vervolgens de PlayStation Networkoptie uit de lijst.
  • Ten slotte log je in op je PlayStation Network-account en volg je de aanwijzingen op het scherm om je accounts te koppelen.

Dit artikel leert je hoe je je PlayStation Network-account kunt verbinden met Discord. We bespreken ook de verschillende functies die dit ontgrendelt, en zelfs hoe je je gamestatus in Discord kunt verbergen.

Verbind een PlayStation-account met Discord

Gamers die willen pronken wanneer ze een game op hun PlayStation 4 of PlayStation 5 spelen met hun Discord-vrienden, kunnen hun accounts verbinden met behulp van het Connections-systeem in Discord. Om dit te doen, moet u de onderstaande stappen volgen.

  1. Log eerst in op de Discord-app of website op een computer.
  2. Selecteer vervolgens de Gebruikersinstellingen optie, die eruitziet als een tandwielpictogram rechts van je Discord-naam.
  3. Selecteer Verbindingen.

    Image
    Image
  4. Klik op het PlayStation Network-pictogram om een nieuw browservenster te openen en in te loggen op je PlayStation-account.

    Image
    Image
  5. Klik op Accepteren wanneer wordt gevraagd of je PlayStation toestemming wilt geven om toegang te krijgen tot je Discord-informatie. Je PlayStation Network- en Discord-accounts zijn nu verbonden.

Om dit proces in de mobiele app te voltooien, moet je rechtsonder op je accountpictogram tikken. Tik vanaf daar op Verbindingen > Toevoegen > PlayStation Network. Log vervolgens in op je PlayStation-account en autoriseer de verbinding.

Je kunt ook aanpassen of je PlayStation Network-account zichtbaar is in je Discord-profiel door naar Verbindingen te gaan en vervolgens de verschillende opties onder de PlayStation-verbinding te wisselen. Als je ze standaard laat staan, is je PlayStation-ID zichtbaar op Discord en wordt je Discord-status bijgewerkt wanneer je een game start op je PS4 of PS5.

Kun je PlayStation streamen op Discord?

Hoewel je met de nieuwe PlayStation-verbinding kunt laten zien wanneer je een game speelt, kun je niet rechtstreeks van je PlayStation-console naar je Discord-vrienden streamen. In plaats daarvan moet je een capture-kaart gebruiken zoals een Elgato- of PlayStation's Remote Play-app op de pc om games te streamen naar Discord-oproepen en -servers.

De gemakkelijkste manier om games vanaf je PlayStation te streamen, is door naar de PlayStation-website te gaan en de Remote Play-app voor je computer te downloaden. Start vanaf daar de app en sluit je PlayStation-controller aan op je pc met een USB-kabel.

Image
Image

Vervolgens wil je Discord laden en deelnemen aan een oproep of server. Zodra de Remote Play-app is gestart, klikt u op de knop Scherm en selecteert u de Remote Play-app in de lijst die wordt ingevuld.

Hoewel dit de gemakkelijkste methode is, beperkt de PlayStation Remote Play-app het vastleggen van gameplay tot 720P bij 30FPS. Dat betekent dat je niet in hoge kwaliteit kunt streamen voor je vrienden. Omdat er echter geen extra hardware voor nodig is, is de optie Remote Play een favoriet bij fans geworden van PlayStation-gamers die hun gameplay willen laten zien aan vrienden op Discord.

FAQ

    Kun je Discord op PlayStation krijgen?

    Nu Discord en PlayStation een formele connectie hebben, waren velen benieuwd of je Discord al dan niet op je PlayStation kunt gebruiken. Helaas is het antwoord op dit moment nog steeds nee. Je zult nog steeds op het PlayStation Party-systeem moeten vertrouwen om rechtstreeks op je console met vrienden te praten. Het is onduidelijk of PlayStation en Discord op dit moment van plan zijn om een speciale Discord-app toe te voegen aan PlayStation-consoles.

    Hoe koppel ik Twitch aan Discord?

    Hoewel je Discord niet rechtstreeks vanaf je PlayStation kunt gebruiken, kun je je Twitch-account wel aan Discord koppelen om je vrienden en volgers tussen streams te laten rondhangen. Ga in Discord naar Gebruikersinstellingen > Connections > Twitch en voer uw inloggegevens in. Maak dan een server en ga naar Server Settings > Twitch Integration om een kamer te maken speciaal voor je abonnees.

Aanbevolen: