Deze koffiegadget is het perfecte voorbeeld van herstelbaarheid

Inhoudsopgave:

Deze koffiegadget is het perfecte voorbeeld van herstelbaarheid
Deze koffiegadget is het perfecte voorbeeld van herstelbaarheid
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Baratza heeft eindelijk een goedkope espressomolen gelanceerd.
  • De Encore ESP is net zo repareerbaar als de rest van Baratza's assortiment.
  • Repareerbaarheid wordt snel een wenselijke functie voor kopers.
Image
Image

Repareerbare gadgets worden steeds populairder, en ze waren nog nooit zo belangrijk als nu, en nu kun je een espressomolen aan die lijst toevoegen.

Baratza heeft een betaalbare espressomolen aangekondigd, maar het beste is dat hij, net als alle Baratza-molens, volledig te repareren is. En niet alleen theoretisch te repareren. Baratza verkoopt reserveonderdelen, die over de hele wereld lokaal verkrijgbaar zijn bij Baratza-dealers en wederverkopers. Baratza maakt ook handleidingen en video's, zodat u de reparaties gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. In feite is dat misschien wel het belangrijkste onderdeel. We zijn zo gewend om dingen te vervangen als een onderdeel kapot gaat, dat reparatie niet langer onze eerste gedachte is. De eerste stap naar duurzamere gadgets is ze willen repareren.

"Het beschikbaar hebben van reserveonderdelen, samen met servicegidsen voor hen, is een wonderbaarlijk hoge basis van waaruit we nog verder kunnen klimmen", vertelde Kevin Purdy van reparatieadvocaatorganisatie iFixit via e-mail aan Lifewire.

Meer Encore

Ik heb een Baratza Encore en ik heb onderdelen besteld, twee keer gerepareerd en de braam verbeterd (het conische deel dat het malen doet). Beide reparaties waren voor "verbruikbare" onderdelen die naar verwachting zullen verslijten, maar qua reserveonderdelen biedt het bedrijf alles, tot en met de motor. De Encore is het instapmodel van Baratza, en misschien is de naam een slimme verwijzing naar het feit dat hij kan blijven terugkomen.

Het hebben van reserveonderdelen, samen met servicegidsen voor hen, is een heerlijk hoge basis van waaruit we nog verder kunnen klimmen.

De nieuwe Encore ESP zou even veerkrachtig moeten blijken te zijn. Het vervangt de plastic afstelring van Encore door een metalen ring die meer geschikt is voor de precieze toleranties van fijne espressomalen en gebruikt een glazen doseerbeker op maat om het koffiedik op te vangen en in de portafilter van uw espressomachine te dumpen (het handvat dat u in de eigenlijke machine).

Maar het belangrijkste is misschien wat er niet is veranderd. De Encore ESP deelt de meeste onderdelen met de reguliere Encore en sommige onderdelen met het duurdere Virtuoso+ model. Dit betekent dat het onmiddellijk kan worden gerepareerd - of dat zal het in ieder geval zijn wanneer het later dit jaar in de uitverkoop gaat.

Het kan ook betekenen dat u uw bestaande model kunt upgraden. Baratza heeft de reparatiehandleidingen nog niet beschikbaar gesteld, maar als dat zo is, kunnen we ontdekken dat de nieuwe metalen afstelring achteraf op de reguliere Baratza kan worden gemonteerd. Je kunt de fraaie burr van de Virtuoso al kopen en die in de Encore ruilen voor betere, snellere en stillere grinds.

Repareerbaarheid

Baratza is een A++-voorbeeld van waarom herstelbaarheid geweldig is. Gebruikers hebben duidelijk het voordeel dat ze een duurzaam ecosysteem kopen en kunnen erop vertrouwen dat hun apparaat jaren meegaat met af en toe een beetje hulp. Maar ook het bedrijf zelf profiteert ervan. Het verkoopt misschien niet zoveel vervangende grinders, maar het bouwt een trouwe aanhang op die zijn producten zal aanbevelen. Repareerbaarheid blijkt ook economisch uitstekend te zijn. Het kan ook geen kwaad dat de producten uitstekend zijn en regelmatig bovenaan worden geplaatst in koopgidsen.

Oude gadgets in de buurt houden is een duurzaamheidswinst, maar hoe langer je ze bewaart, hoe beter ze zijn in termen van repareerbaarheid.

Image
Image

"Oudere [gadgets] zijn vaak beter te repareren en duurzamer", vertelde Janet Gunter, mede-oprichter van het Restart Project, aan Lifewire via e-mail

Een relatief eenvoudige koffiemolen is gemakkelijker te repareren dan een computer of telefoon, maar die worden ook steeds gemakkelijker zelf te repareren. Het Amerikaanse auteursrechtbureau heeft onlangs vrijstellingen in de DMCA (Digital Millennium Copyright Act) opgenomen om het legaal te maken om apparaten die u bezit te openen en te repareren.

Ondertussen heeft Google zojuist een samenwerking aangekondigd met iFixit, voorstanders van Right to Repair. U kunt onderdelen kopen en reparatiehandleidingen bekijken op de iFixit-site. En vorig jaar heeft Frankrijk een wet ingevoerd die vereist dat gadgets worden geleverd met een herstelbaarheidsscorekaart, zodat kopers ze gemakkelijk kunnen vergelijken. Dit, zegt Kyle Wiens van iFixit, is misschien wel de grootste factor geweest die telefoonfabrikanten ertoe aanzette om repareerbaarheid serieus te nemen. In een gesprek met The Verge zegt Wiens dat 80% van de kopers hun huidige telefoonmerk zou opgeven voor een beter te repareren model.

Dat is het soort feit dat grote bedrijven angst aanjaagt en de harten van hun klanten verwarmt.

Aanbevolen: