Wat is een voorbeeld van spam-e-mail?

Inhoudsopgave:

Wat is een voorbeeld van spam-e-mail?
Wat is een voorbeeld van spam-e-mail?
Anonim

Iedereen die e-mail gebruikt, krijgt te maken met spam, ook wel junkmail genoemd. Het vult op zijn minst inboxen en kost kostbare tijd; in het ergste geval misleidt het nietsvermoedende ontvangers om privé-informatie te onthullen of geld naar een onbekende partij te sturen. Spam is zo wijdverbreid dat de meeste e-mailproviders tools voor het rapporteren en blokkeren van spam leveren.

Wat zijn enkele voorbeelden van spam?

Tenzij je de filters verstandig gebruikt, is de kans groot dat je inbox op dit moment op zijn minst een beetje spam bevat. Spam bestaat uit:

  • E-mailberichten waar u niet om hebt gevraagd van afzenders die u niet kent.
  • Ongevraagde commerciële e-mailberichten die in bulk worden verzonden, vaak met behulp van een gekochte (of gestolen) mailinglijst die uw adres bevat.
  • Vervalste berichten die eruitzien alsof ze door betrouwbare bronnen zijn verzonden en die u proberen te misleiden om uw persoonlijke informatie te verstrekken.
  • Misleidende berichten van mensen die je kent wiens e-mailaccounts zijn gehackt.

Niet alle spam is illegaal, maar een deel wel.

Wat is geen spam?

Nieuwsbrieven waarvoor je je hebt aangemeld, een e-mail van een studievriend, meldingen die je hebt aangevraagd van sociale netwerksites en de meeste berichten van mensen die persoonlijk contact met je proberen op te nemen, zijn geen spam.

Soms is het moeilijk om onderscheid te maken tussen spam en legitieme berichten. Bijvoorbeeld:

  • Een nieuwsbrief waarvoor iemand je heeft aangemeld, is geen spam, maar een ander soort e-mailmisbruik.
  • Een e-mail die bulksgewijs naar u is verzonden door een onbekende afzender en die u wel verwelkomt en nuttig vindt, is mogelijk geen spam.

Elke e-mail die je op de een of andere manier opvraagt, is geen spam, ook niet als je het later vervelend vindt.

Waarom bestaat spam?

Spam gedijt omdat het werkt. Mensen kopen producten die in ongewenste e-mail worden geadverteerd. Wanneer voldoende mensen reageren op een spammailing, maakt de afzender winst (of krijgt hij informatie) en wordt hij aangemoedigd om meer spammail te verzenden.

Slechts een minuscuul deel van de verzonden ongewenste e-mail hoeft inkomsten te genereren zodat een bedrijf dat spam verspreidt het break-evenpunt kan overschrijden. Spam is niet duur om te verzenden.

Waarom is spam slecht?

Spam kan meer zijn dan hinderlijk. Het kost tijd, geld en middelen om het te verwerken, te filteren of handmatig te verwijderen. De prevalentie van spam en de middelen die nodig zijn om spam te voorkomen, doen afbreuk aan de aantrekkingskracht van e-mail als medium. Bovendien kunt u andere negatieve effecten ervaren.

  • Als je reageert op een ongevraagde advertentie, zou je op de mailinglijsten van veel verkopers kunnen komen, waardoor er meer ongewenste e-mail op je account terechtkomt.
  • Als je reageert op een afzender van een e-mail die zich valselijk voordoet als iemand die je kent, bijvoorbeeld als je bank, loop je het risico je privégegevens over te dragen aan een vreemde met kwade bedoelingen. Identiteitsdiefstal is een groot probleem. Maak het anderen niet gemakkelijk om de jouwe te stelen.
  • Sommig spammen is illegaal. Ongevraagde e-mail die seksueel intimiderend is of kinderpornografisch materiaal bevat, is illegaal. Dat geldt ook voor pogingen om uw creditcardgegevens te achterhalen.
  • Spam jaagt op onervaren of naïeve e-mailgebruikers.

Wat te doen tegen spam

Hier zijn een paar manieren om jezelf te beschermen tegen spam:

  • Niet openen Het beste wat u kunt doen tegen spam die in uw inbox terechtkomt, is deze niet te openen of op enigerlei wijze te beantwoorden. Zelfs het klikken op de uitschrijftekst onderaan een e-mail kan door de afzender als positief worden beschouwd; het is een bewijs dat je de e-mail hebt gelezen en ermee hebt omgegaan. Het verifieert ook uw e-mailadres.
  • Geef geen persoonlijke informatie Voer nooit persoonlijke informatie in als reactie op een e-mail waarin om uw gebruikersnaam, accountnummer of andere persoonlijke informatie wordt gevraagd. Wees verdacht. Als u een e-mail van uw bank ontvangt en niet zeker weet of deze legitiem is, bel dan de bank in plaats van informatie in een e-mail te verstrekken.
  • Zoek de afzender Klik op de naam van de afzender van de e-mail in de koptekst en bekijk het adres in elke verdachte e-mail. Het zou kunnen beweren dat het van Apple of je creditcardmaatschappij komt, maar als het verzendadres van joe.smith is of iemand in een land waar je geen contacten hebt, weet je dat je een spam-e-mail hebt ontvangen.

    Image
    Image
  • Markeer het als spam in je inbox. Rapporteer een e-mail als spam met behulp van de spam- of ongewenste e-mailfunctie in uw e-mailinterface. De e-mailservice leert van uw spamrapporten om de hoeveelheid ongewenste e-mail die u ontvangt te verminderen.

    Image
    Image
  • Filter het uit je inbox. Stel filters in uw e-mailprogramma in om automatisch berichten te verwijderen van een specifieke persoon of bedrijf dat u regelmatig spam stuurt. Op die manier hoef je die berichten nooit te zien.

FAQ

    Wat voor soort e-mailaanval is spam?

    Spam kan een soort cyberaanval zijn. Soms is spam een phishing-zwendel die probeert informatie van het slachtoffer te stelen. In andere gevallen kan de afzender proberen de ontvanger ertoe te brengen malware te downloaden of hem onbewust geld geven.

    Wat voor soort communicatie is in het bedrijfsleven ongewenste e-mail of spam?

    Spam is ongevraagde eenrichtingscommunicatie die via e-mail wordt verzonden. Spammers gebruiken vaak bots om e-mails naar duizenden e-mailadressen te sturen in de hoop dat een fractie van de ontvangers zal reageren.

Aanbevolen: