Wat is Google Foto's en zou u het moeten gebruiken?

Inhoudsopgave:

Wat is Google Foto's en zou u het moeten gebruiken?
Wat is Google Foto's en zou u het moeten gebruiken?
Anonim

Google Foto's is meer dan een eenvoudige opslagplaats voor foto's. Het maakt ook een back-up van uw foto's op meerdere apparaten, heeft automatische organisatiefuncties en bevat een slimme zoekfunctie. Het is vergelijkbaar met andere galerij-apps, zoals Samsung Gallery. Als het echter gaat om Samsung Gallery versus Google Photos, biedt Google Photos een consistentere ervaring op al uw apparaten. Hier ziet u hoe Google Foto's werkt.

Google Foto's vervangt zowel Google+Foto's als Picasa.

Zoeken naar mensen, plaatsen en dingen

Google Foto's staat bekend om zijn zoekfunctie. De app wijst automatisch tags toe aan je foto's op basis van locatie, gezichtsherkenning en het type afbeelding, of het nu een selfie, screenshot of video is. Het maakt vervolgens mappen voor elk afbeeldingstype. Het classificeert ook dieren en objecten.

In onze ervaring was de zoekfunctie van Google Foto's in het begin een schot in de roos (mensen verwarren met auto's en dergelijke), maar het wordt slimmer naarmate je het vaker gebruikt.

Schakel geolocatie uit in de instellingen van de app als je dat liever hebt.

Gebruik een zoekterm om een bepaalde foto te vinden, zoals de locatie, het onderwerp of het seizoen. In onze tests was deze functie goed, met nauwkeurige resultaten voor snapshots van een reis naar Nashville.

Met gezichtsherkenning groepeert Google Foto's foto's van dezelfde persoon, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden. Tag foto's met de naam of bijnaam van de persoon om snel hun foto's op te halen. Deze functie heet Gelijkaardige gezichten groeperen en je kunt deze in- of uitschakelen in de instellingen van de app. We waren onder de indruk van de nauwkeurigheid van deze functie.

Deel uw foto's met gemak

Het is gemakkelijk om foto's van Google Foto's te delen met andere apps, zoals sociale media of berichten. U kunt ook een unieke link maken om een afbeelding met een vriend te delen. Flickr en andere vergelijkbare apps bieden deze functie ook.

Maak gedeelde albums waaraan anderen foto's kunnen toevoegen, wat handig is voor een bruiloft of een andere speciale gebeurtenis. Stel voor alle albums machtigingen in zodat mensen alleen foto's kunnen bekijken, foto's kunnen toevoegen en opmerkingen kunnen plaatsen bij foto's. Wijzig deze machtigingen op elk gewenst moment. Ontvangers hoeven geen Google Foto's-account te hebben, wat handig is.

Live Albums

Foto's één voor één delen kan vervelend zijn. De functie Google Foto's Live Albums lost dit probleem op. Kies de foto-onderwerpen die je wilt delen (zoals baby's of huisdieren) en selecteer vervolgens met wie je de foto's wilt delen. Google voegt automatisch relevante afbeeldingen toe aan het live album.

Image
Image

Live Albums kunnen ook worden verbonden met de Nest Hub, een slimme huiscontroller met een 7-inch scherm.

Image
Image

De Google Home Hub fungeert als een digitale fotolijst die automatisch wordt gevuld met foto's uit je live-albums. Gebruik spraakopdrachten met de Hub, bijvoorbeeld "Hey Google, laat mijn foto's uit Nashville zien."

Google Foto's en Chromecast

Het is gemakkelijk om uw Google Foto's op uw televisie weer te geven met Chromecast.

  1. Steek de dongle in je tv.
  2. Verbind de Chromecast met hetzelfde wifi-netwerk als je smartphone, tablet of laptop.
  3. Open Google Foto's op je apparaat.
  4. Tik op Cast en selecteer uw Chromecast.
  5. Open een foto of video uit Google Foto's om deze op de tv weer te geven.

  6. Tik op Cast > Verbinding verbreken. om te stoppen

Ingebouwde bewerkingstools

De bewerkingsfuncties van Google Foto's tillen de functionaliteit van de app naar een hoger niveau, met de mogelijkheid om kleuren, belichting en belichting bij te snijden, te roteren en aan te passen, en Instagram-achtige filters toe te voegen.

Verander desgewenst de datum- en tijdstempel en selecteer meerdere foto's om er een animatie of film van te maken.

Cloudopslag en back-up

Gebruik Google Foto's om een back-up van al uw foto's en video's in de cloud te maken en open die bestanden vervolgens vanaf andere apparaten, waaronder uw desktop en tablet. Als u zich zorgen maakt over het gebruik van te veel gegevens, stelt u in dat back-ups alleen via wifi plaatsvinden.

Kies een back-up van de originele, niet-gecomprimeerde fotoversies, die Google 'Originele kwaliteit' noemt, of een gecomprimeerde versie, die Google 'Storage Saver' noemt (voorheen 'Hoge kwaliteit' genoemd).

Vóór juni 2021 stond Google onbeperkte opslag toe van wat het 'hoge kwaliteit'-foto's noemde (nu de 'opslagbesparing'-laag). Maar nu tellen alle foto's die je opslaat, ongeacht de kwaliteit of grootte, mee voor de gratis 15 GB opslagruimte die wordt gedeeld door Google-services, zoals OneDrive en Gmail.

Eigenaars van een Google Pixel-telefoon hebben enkele voordelen voor de opslag van Google Foto's. Sommige Pixel-modellen, waaronder de Pixel 4 en 5, bieden permanente gratis opslag van Storage Saver-afbeeldingen, maar geen afbeeldingen van originele kwaliteit. Raadpleeg uw Pixel-documentatie om uw opties te bekijken.

Als je je zorgen maakt dat foto's je opslagruimte in beslag nemen, biedt Google handige opties voor het beheren en bijhouden van hoeveel ruimte je gebruikt. Er is een tool voor opslagbeheer die je wazige foto's, schermafbeeldingen, afbeeldingen van andere apps en meer verzamelt, en waarmee je door een feed kunt scrollen en kunt beslissen of je ruimte wilt besparen en deze afbeeldingen wilt verwijderen.

Google biedt ook een schatting van de opslagruimte op uw Google-accountpagina, zodat u kunt zien hoeveel u nog over heeft. En er is altijd de mogelijkheid om extra opslagruimte aan te schaffen met Google One.

Natuurlijk is er nog steeds de mogelijkheid om ruimte vrij te maken door foto's en video's waarvan al een back-up is gemaakt, van uw apparaat te verwijderen. (Maak je geen zorgen, er is ook een optie voor het ongedaan maken van het verwijderen.) Nadat je een back-up van je foto's hebt gemaakt, kun je ze offline openen.

Voeg een Google Foto's-map toe aan je Google Drive om al je benodigde bestanden op één plek te hebben, zodat je gemakkelijk foto's aan een Gmail-bericht kunt toevoegen. Met Google Foto's kun je ook een back-up maken van afbeeldingen uit andere apps.

Google Foto's versus concurrerende ingebouwde galerij-apps

Elke Android-fabrikant (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi en anderen) levert een galerij-app om je foto's op te slaan. Gebruik deze apps in plaats van of naast Google Foto's.

Samsung Gallery heeft een goede zoekfunctie, waarbij je afbeeldingen automatisch worden getagd met beschikbare locatie-informatie, trefwoorden en ze op datum en tijd ordenen. Het bevat enkele bewerkingstools, maar geen filters. De Motorola Gallery-app bevat bewerkingstools en filters, evenals gezichtsherkenning. Hiermee kunt u een highlight-reel maken van uw favoriete foto's. De meeste Gallery-apps hebben functies voor delen en basisbewerkingen, afhankelijk van uw apparaat en de versie van het Android-besturingssysteem.

Het belangrijkste onderscheid van Google Foto's is de back-upfunctie. Dit zorgt ervoor dat u geen belangrijke foto's kwijtraakt als u uw apparaat kwijtraakt of upgradet naar een nieuw apparaat.

Hoewel je zowel Google Foto's als je ingebouwde galerij-app tegelijkertijd kunt gebruiken, moet je er een als standaard kiezen. Android maakt het gemakkelijk om standaard apps in te stellen en te wijzigen door naar de instellingen van je apparaat te gaan.

Verken camera-apps die verder gaan dan degene die in je apparaat is ingebouwd. Camera-apps van derden, waarvan er vele gratis zijn, bieden functies zoals beeldstabilisatie, panoramamodus, filters en een timer.

FAQ

    Hoe kan ik afbeeldingen opslaan als diavoorstelling in Google Foto's?

    Selecteer alle foto's die u in uw diavoorstelling wilt opnemen. Ze moeten allemaal in hetzelfde album staan. Selecteer vervolgens de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en kies Slideshow. Uw diavoorstelling zou automatisch moeten starten.

    Hoe download je foto's in Google Foto's?

    Selecteer de afbeeldingen die u wilt downloaden en selecteer vervolgens de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer Download. Als alternatief kunt u foto's downloaden met de sneltoets Shift+ D.

    Hoe upload je foto's in Google Foto's?

    Vanuit een webbrowser kunt u afbeeldingen rechtstreeks naar Google Foto's slepen en neerzetten. Of open Google Foto's > kies Upload in de rechterbovenhoek > navigeer naar de foto > selecteer OpenOp een Android-apparaat worden afbeeldingen automatisch geüpload als Back-up en synchronisatie is ingeschakeld: tik in Google Foto's op uw profielfoto > selecteer Foto-instellingen > draai op de Back-up & sync tuimelschakelaar.

    Waar zijn mijn Google Foto's?

    Als je meerdere Google-accounts hebt, zorg er dan voor dat je bent ingelogd op de juiste. Of misschien zijn de ontbrekende foto's gearchiveerd; open Google Foto's en tik op Bibliotheek > Archief om ernaar te zoeken. Schakel ook Back-up en synchronisatie in Google Foto's in om de afbeeldingen die u maakt op uw mobiele apparaat op te slaan.

Aanbevolen: