Instagram gebruiken

Inhoudsopgave:

Instagram gebruiken
Instagram gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de app Create New Account en voer phone of email >in code > naam > wachtwoord > verjaardag >foto.
  • Tik op Explore om accounts te vinden die je misschien wilt volgen en tik op + om een nieuw bericht toe te voegen.
  • Tik op het hart om een bericht leuk te vinden en tik op de spraakballon om een opmerking toe te voegen.

Dit artikel legt uit wat je moet weten om aan de slag te gaan met Instagram.

Download Instagram en maak een account aan

Hoewel je Instagram op een desktop kunt openen, is de functionaliteit beperkt. Instagram is geoptimaliseerd voor een mobiele ervaring.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Instagram-app downloaden voor uw iOS- of Android-apparaat. Nadat je het hebt gedownload, maak je een account aan. Zo werkt het.

  1. Start Instagram en tik op Nieuw account maken. (Tik op een Android-apparaat op Aanmelden met e-mail of telefoonnummer.)

    Als je een Facebook-account hebt, kun je Aanmelden met Facebook. selecteren

  2. Kies om te registreren met een telefoonnummer of e-mailadres. Tik op Telefoon en voer vervolgens uw telefoonnummer in, of tik op E-mail om een e-mailadres in te voeren. Tik op Volgende als je klaar bent.

    Image
    Image
  3. Instagram stuurt een bevestigingscode per e-mail of sms. Voer de code in en selecteer Next.

  4. Voeg je naam toe en selecteer Volgende.
  5. Maak een wachtwoord aan en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  6. Voeg je verjaardag toe en selecteer Volgende.

    Deze informatie wordt niet gebruikt als onderdeel van je profiel. Instagram wil bevestigen of je ouder bent dan 13, wat de vereiste leeftijd is. Als je jonger bent dan 16, maakt Instagram je account om veiligheidsredenen automatisch privé, maar je kunt het later openbaar maken.

  7. Nu je je Instagram-account hebt aangemaakt, tik je op Volgende om mensen te vinden die je kunt volgen.
  8. Tik op Verbinden met Facebook om Facebook-vrienden op Instagram te vinden, of tik op Skip om deze stap over te slaan.

    Image
    Image

    Instagram voegt Facebook-vrienden niet automatisch toe aan je account. Jij kiest welke vrienden je wilt volgen op Instagram.

  9. Tik op Search Your Contacts om vrienden op Instagram te vinden, of tik op Skip om deze stap over te slaan.
  10. Tik op Add a Photo om je profielfoto toe te voegen, of tik op Skip om deze stap over te slaan.

    Image
    Image
  11. Instagram suggereert accounts die je misschien leuk vindt om te volgen. Tik op Volgen naast iedereen die je wilt volgen. Tik op Find om Facebook-vrienden te vinden. Tik op Volgende om door te gaan.
  12. Je kunt beginnen met posten. Instagram blijft accounts voorstellen om te volgen.

    Image
    Image

    Instagram-foto's zijn standaard ingesteld op openbaar zodat iedereen je berichten kan bekijken. Het is gemakkelijk om het in privé te veranderen.

Hoe u door uw Instagram-feed navigeert

Nadat je je Instagram-account hebt gemaakt, een aantal volgers hebt en andere accounts hebt gevolgd, volgen hier de basisprincipes van het navigeren door je Instagram-feed.

  1. Wanneer je Instagram opent, kom je automatisch op je Home-pagina, aangegeven door een huispictogram in het onderste menu. Je startpagina wordt ook wel je Instagram-feed genoemd. Hier zie en blader je door berichten van mensen en accounts die je volgt.
  2. Tik in het onderste menu op Explore om naar de Explore-pagina te gaan. Instagram presenteert je accounts die je misschien leuk vindt.

    Image
    Image
  3. Tik in het onderste menu op Reels om korte, vermakelijke en trending video's te zien.

    Image
    Image

    Instagram's Reels-functie is vergelijkbaar met TikTok. Rollen kunnen tot 60 seconden lang zijn.

  4. Tik in het onderste menu op Shop om samengestelde productcollecties te zien die u mogelijk interessant vindt.

    Image
    Image
  5. Tik in het onderste menu op je profielfoto of pictogram om je eerdere berichten te zien, je profiel te bewerken, toegang te krijgen tot de accounts die je volgt en wie je volgen, en meer.

    Image
    Image
  6. Tik bovenaan het scherm op het plusteken om een nieuw bericht toe te voegen.
  7. Tik op het hart om volgverzoeken, volg suggesties, opmerkingen en vind-ik-leuks op je berichten te zien.

    Image
    Image
  8. Tik op het direct message-pictogram (lijkt op het Facebook Messenger-pictogram) om een geschiedenis van uw directe messaging-activiteit te bekijken. Tik op Compose (ziet eruit als een pen en een pad) om een nieuw bericht te starten, selecteer vervolgens een ontvanger en tik op Chat.

    Image
    Image

    Tik op een van de ronde miniatuurpictogrammen van de profielfoto's van je vrienden boven aan je homefeed om hun Instagram-verhaal te zien.

Hoe om te gaan met Instagram-berichten

Dit is wat je moet doen om te communiceren met de Instagram-accounts die je volgt.

  1. Als je een bericht leuk wilt vinden, tik je op het hart eronder.

    Ga naar Instellingen > Privacy > om het aantal likes en weergaven van alle berichten in je feed te verbergen Posts en tik op Hide Like and View Counts. Tik in je eigen berichten op Meer (drie stippen) > Hide Like Count.

  2. Als je wilt reageren, tik je op de spraakballon onder het bericht, typ je je reactie en tik je op Post.

    Image
    Image
  3. Tik op het papieren vliegtuigje om het bericht naar iemand anders te sturen. Tik op de persoon met wie je het wilt delen en tik vervolgens op Verzenden.

    Image
    Image

    Als het bericht afkomstig is van een openbaar account waarop delen is ingeschakeld, kun je het bericht delen op je Instagram-verhaal.

Een foto op Instagram plaatsen

Hier zie je hoe je een foto op Instagram plaatst.

  1. Tik in je homefeed op het plusteken boven aan het scherm.
  2. Tik onderaan op Post om een foto of video te plaatsen.

    Tik op Story om een Instagram-verhaal te maken, tik op Reels om een Instagram-reel te maken of tik op Liveom een Instagram Live-stream uit te zenden.

  3. Scroll onder Recent omlaag om een foto of video te selecteren in je Foto's-app. Tik op Volgende als je klaar bent.

    Image
    Image

    Tik op Selecteer Meerdere om meer dan één foto aan je bericht toe te voegen.

  4. Selecteer een filter voor de foto en tik vervolgens op Volgende.
  5. Schrijf een bijschrift en tik vervolgens op Mensen taggen om mensen op de foto te taggen.
  6. Voeg optioneel een locatie toe en deel deze automatisch op Facebook, Twitter of Tumblr. Als je klaar bent, tik je op Delen.

    Image
    Image

    Er is nog meer Instagram-Twitter-integratie voor iOS-gebruikers. Als je een Twitter-bericht leuk vindt en het wilt delen op je Instagram-verhaal, tik dan op de tweet, tik vervolgens op het pictogram Delen en selecteer Instagram Stories. De tweet verschijnt in je Verhaal.

Configureer uw privacy- en beveiligingsinstellingen

Zoals alle sociale netwerksites en apps, is beveiliging op Instagram essentieel. Hier zijn een paar tips voor het toevoegen van extra bescherming aan je Instagram-account:

  • Maak je profiel privé in plaats van openbaar: standaard zijn alle Instagram-foto's openbaar zodat iedereen je berichten kan bekijken. Het is gemakkelijk om het in privé te veranderen.
  • Een bericht verwijderen: om een van je foto's te verwijderen, tik je op de drie stippen ernaast en selecteer je Verwijderen.
  • Bulk posts verwijderen: om je posts in bulk te verwijderen, ga naar je profielfoto en selecteer Menu (drie regels) > Uw activiteit > Foto's en video's > Berichten. Selecteer de berichten die je wilt verwijderen en tik op Verwijderen.
  • Reacties of andere activiteiten verwijderen Om opmerkingen of likes die je in het verleden hebt gemaakt te verwijderen, ga je naar je profielfoto en selecteer je Menu> Uw activiteit > InteractiesKies Comments, Likes of Reacties op verhaal Selecteer de inhoud die je wilt verwijderen en tik opVerwijderen
  • Een foto rapporteren: als de foto van een andere gebruiker ongepast lijkt voor Instagram, tik je op de drie stippen ernaast en selecteer jeRapport . Je kunt het account ook dempen of niet meer volgen.
  • Blokkeer een gebruiker: Blokkeer een gebruiker om te voorkomen dat ze u volgen of uw profiel zien. Het is ook gemakkelijk om iemand op Instagram te deblokkeren.
  • Gebruik limieten en verborgen woorden: zowel de limieten als de verborgen woorden zijn bedoeld om te voorkomen dat gebruikers beledigende of hatelijke opmerkingen of directe berichten achterlaten. Limieten blokkeert interacties van mensen die je niet volgen of pas recent zijn begonnen. Met Verborgen Woorden kun je specifieke woorden, zinsdelen en emoji's filteren; elk DM-verzoek met een term die je hebt gemarkeerd, gaat naar een aparte map.

Aanbevolen: