Google lanceert reparatieprogramma voor Pixel-telefoons

Google lanceert reparatieprogramma voor Pixel-telefoons
Google lanceert reparatieprogramma voor Pixel-telefoons
Anonim

Net als Samsung werkt Google samen met iFixit om een nieuw reparatieprogramma te lanceren, compleet met een kit en reserveonderdelen voor Pixel-telefoons.

Het programma wordt in de zomer gelanceerd met telefoononderdelen zoals batterijen, schermen en camera's die op de iFixit-website beschikbaar worden gesteld voor de Pixel 2 via de Pixel 6 Pro. Toekomstige modellen zullen ook in het programma worden ondersteund. Google geeft aan dat de reden voor deze nieuwe reparatie-opties zijn toewijding aan duurzaamheid van hardware is.

Image
Image

De reparatieset wordt geleverd met een assortiment iFixit-gereedschappen, waaronder een zuignap om het display te verwijderen en een ESD-veilig pincet om interne onderdelen te verplaatsen. De kit en reserveonderdelen zijn alleen beschikbaar in de "… VS, VK, Canada, Australië en EU-landen waar Pixel beschikbaar is."

Google heeft niet gezegd of het van plan is dit programma elders uit te breiden, maar vermeldt wel dat het al werkt met andere reparatieproviders in landen als Japan. Wat softwarereparatie betreft, biedt Google die service gratis aan. Je moet je Pixel-telefoon in de Fastboot-modus zetten als je de software wilt kalibreren.

De techgigant zei dat het beoordeelt hoe gemakkelijk het is om een bepaald Pixel-model te repareren, en vervolgens tools en trainingen creëert. Momenteel zijn alleen geautoriseerde partners op de hoogte van deze informatie, maar er zijn plannen om de beschikbaarheid van deze bronnen uit te breiden.

Image
Image

Sinds 2020 heeft Google nieuwe toezeggingen gedaan om meer van zijn producten milieuvriendelijk en reparatievriendelijk te maken. Voor Amerikaanse scholen werkte Google samen met Acer en Lenovo voor een Chromebook-reparatieprogramma.

Google zei dat vanaf 2022 alle hardwareproducten gerecyclede materialen zullen bevatten en dat het bedrijf werkt aan het bereiken van plasticvrije verpakkingen tegen 2025.

Aanbevolen: