Pixel Buds Pro's brengen AirPods-achtige audio-switching naar Android

Inhoudsopgave:

Pixel Buds Pro's brengen AirPods-achtige audio-switching naar Android
Pixel Buds Pro's brengen AirPods-achtige audio-switching naar Android
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google Pixel Buds Pro's schakelen automatisch tussen apparaten in AirPod-stijl.
  • Alle externe makers kunnen Fast Paring aan hun koptelefoon toevoegen.
  • Chromebook zal de functie toevoegen in een toekomstige update.
Image
Image

Google's Android is eindelijk klaar om een van de handigste trucs van AirPods te kopiëren: automatisch schakelen tussen aangesloten apparaten.

Wireless zou dingen gemakkelijker moeten maken, en als dat zo is, is het geweldig. Maar het maakte de zaken uiteindelijk ingewikkelder. In plaats van gewoon je koptelefoon los te koppelen van je laptop en ze op je telefoon aan te sluiten, moeten we nu de Bluetooth-verbinding opnieuw koppelen, of op zijn minst een bedieningspaneel vinden om het te verwisselen. Nu heeft Google Auto Switching toegevoegd aan Android en de Pixel Buds Pro, iets waar AirPods-gebruikers al jaren van genieten.

"Apple-producten zijn van de grond af ontworpen om naadloos samen te werken, waarbij elk stukje hardware zorgvuldig is ontworpen om de software aan te vullen. Android-apparaten daarentegen worden vaak gebouwd door verschillende fabrikanten, elk met hun eigen kijk op de besturingssysteem, "vertelde Oberon Copeland, technisch schrijver, eigenaar en CEO van de Very Informed-website, via e-mail aan Lifewire.

"Als gevolg hiervan kan er een discrepantie zijn tussen hoe goed de hardware en software samenwerken."

Apparaten in een 'ecosysteem'

Een van de beste eigenschappen van het Apple-systeem is dat het zowel de hardware als de software maakt. Dit maakt het mogelijk om ongelooflijke functies toe te voegen die moeilijk of onmogelijk zouden zijn als ze tussen de producten van verschillende bedrijven zouden moeten worden geïmplementeerd.

Een voorbeeld is de automatische AirPods-verbinding. Als u uw iPhone oppakt terwijl u uw AirPods draagt, maakt deze verbinding met uw iPhone. Als u in plaats daarvan overschakelt naar uw iPad, doet de verbinding dat ook. In theorie althans. Soms weigert de verbinding om te schakelen, maar zelfs dan kan een snel bezoek aan het AirPlay-menu van het Control Center dit handmatig regelen.

"Ik voer voortdurend werkgerelateerde telefoongesprekken en houd videovergaderingen op mijn verschillende apparaten. De tijd die nodig is om de hoofdtelefoon te ontkoppelen en opnieuw te koppelen, is niet significant, maar het wordt al snel een groot ongemak wanneer u zijn constant springende apparaten. De mogelijkheid om mijn AirPods naadloos tussen Apple-apparaten te schakelen, is meer tijdbesparend gebleken dan ik had kunnen bedenken, "Choice Mutual CEO en AirPods-hoofdgebruiker Anthony Martin vertelde Lifewire via e-mail.

Dit soort diepe integratie is essentieel voor de Apple-ervaring, maar is niet langer exclusief voor iDevices en Macs.

Android ha alt de achterstand in

Google maakt zowel Android als de binnenkort te koop zijnde Pixel Buds Pro, wat betekent dat het ook het controleniveau heeft dat nodig is om dezelfde truc uit te voeren als Apple. In het geval van Google gebruikt de truc Fast Pair, beschikbaar op Android 6.0 en nieuwere telefoons.

Als Apple een nieuwe functie aan de iPhone toevoegt, mompelen Android-gebruikers vaak dat ze al jaren hetzelfde hebben. Vergrendelscherm-widgets, always-on displays (naar verluidt komen ze dit najaar naar de iPhone), enzovoort. Maar deze keer is het Android die een inhaalslag speelt. Fast Pair is zo'n beetje een exacte kopie van de AirPods-ervaring.

Image
Image

Open de Pixel Buds in de buurt van je Android-telefoon en je wordt gevraagd om ze te koppelen. Eenmaal gekoppeld, kun je het batterijniveau zien en een geluid afspelen om verloren oordopjes te vinden. En nu kun je van apparaat wisselen, en je Pixel Buds-verbinding zal volgen.

Dis/Voordelen

Omdat Apple alles maakt en verkoopt, kunnen alleen AirPods (of Beats-koptelefoons van Apple) profiteren van deze functies. Met Android is de hardware van Google slechts een van de vele alternatieven. Harmon Kardon zal bijvoorbeeld ook een paar Fast Pairing draadloze oordopjes lanceren, de FLY TWS. Het is niet moeilijk voor te stellen dat Fast Pairing in de toekomst een standaard zal worden op alle niet-AirPods draadloze hoofdtelefoons.

En nu het nadeel. Met Fast Pairing kunt u momenteel schakelen tussen Android-tablets en -telefoons. Maar Android heeft jaren geleden de tabletmarkt afgestaan aan de iPad, en iedereen die serieus bezig is met tabletcomputers gebruikt een iPad of misschien een Microsoft Surface-tablet. Wat heeft het voor zin om snel tussen apparaten te schakelen als je alleen een telefoon hebt?

Het andere deel van deze vergelijking zal "binnenkort" worden opgelost, zegt Google, wanneer Fast Pairing naar Chromebooks komt, die worden gebruikt door een heleboel mensen met Android-telefoons. Wanneer dit gebeurt, zal de functie echt nuttig zijn en concurreren met Apple's AirPods/Mac-integratie.

Het enige dat we niet weten totdat Android'd Fast Pair wijdverbreid wordt gebruikt, is of het werkt. Zoals gezegd, is de nauwe integratie van hardware en software door Apple de sleutel tot het succes. Zal Fast Pairing, dat door veel verschillende fabrikanten zal worden aangenomen en gebruikt, echt betrouwbaar zijn? Wie weet? Maar zelfs als dat niet zo is, zal het nog steeds beter zijn dan wat Android-gebruikers nu hebben.

Aanbevolen: