Een Chromebook verbinden met wifi

Inhoudsopgave:

Een Chromebook verbinden met wifi
Een Chromebook verbinden met wifi
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het pictogram Wi-Fi-netwerk in de rechterbenedenhoek en selecteer vervolgens Wi-Fi. Selecteer een netwerk en kies vervolgens Configure. Voer een wachtwoord in.
  • Als u het netwerk vaak gebruikt, selecteert u Dit netwerk verkiezen en Automatisch verbinding maken met dit netwerk.
  • Nu alles is geconfigureerd, kiest u Connect. De status van het netwerk moet veranderen in "Verbonden".

Chromebooks zijn mobiel en veelzijdig, dus ze worden vaak gebruikt op wifi-netwerken in bibliotheken, cafés en andere openbare netwerken. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u een Chromebook eenvoudig met wifi kunt verbinden. Chromebooks worden geleverd met ingebouwde wifi-netwerkkaarten en Chrome OS maakt het bekijken en verbinden met wifi-netwerken bij jou in de buurt eenvoudig.

Beschikbare wifi-netwerken bekijken

De eerste stap om verbinding te maken met een wifi-netwerk met je Chromebook, is kijken welke open of met een wachtwoord beveiligde netwerken in de buurt zijn.

  1. Als u wifi-netwerken wilt bekijken, selecteert u het Wi-Fi-netwerk pictogram in de rechterbenedenhoek van uw Chromebook-scherm. Selecteer in het pop-upvenster het pictogram Wi-Fi.

    Image
    Image

    Als je je Chromebook al hebt geconfigureerd om automatisch verbinding te maken met een netwerk, zie je hier de status Verbonden. Anders zal de status "Niet verbonden" zijn.

  2. Dit opent een Netwerk venster met een lijst van alle beschikbare netwerken. Als je al met een van hen bent verbonden, zie je daaronder 'verbonden'.

    Image
    Image
  3. U kunt elk van de weergegeven Wi-Fi-netwerken selecteren om het verbindingsproces te starten.

Verbinding maken met wifi-netwerken met Chromebook

Als je een van de vermelde netwerken selecteert, zie je opties om er verbinding mee te maken. Hetzelfde venster kan worden gebruikt om verbinding te maken met open Wi-Fi-netwerken zonder wachtwoord, of met een beveiligd netwerk waarvoor een wachtwoord nodig is.

  1. Als het geselecteerde wifi-netwerk een open netwerk is, selecteert u gewoon Connect. Zodra je dat doet, zie je de statusupdate om aan te geven dat je verbonden bent.

    Image
    Image
  2. Als het geselecteerde wifi-netwerk een beveiligd netwerk is, selecteer dan Configureren. Dit opent een netwerkconfiguratievenster met de netwerknaam, het netwerkbeveiligingstype en een veld waarin u het netwerkwachtwoord kunt invoeren.

    Image
    Image
  3. Als het netwerk waarmee u verbinding maakt uw Wi-Fi-thuisnetwerk is, of een ander netwerk waarmee u vaak verbinding maakt, zorg er dan voor dat u Prefer this network inschakelt, en Automatisch verbinding maken met dit netwerk Dit zorgt ervoor dat het netwerk wordt beschouwd als uw voorkeursnetwerk en dat uw Chromebook er automatisch verbinding mee maakt wanneer u in de buurt bent.

    Als je Chrome OS 89 of hoger gebruikt, is het gemakkelijker om een Chromebook met wifi te verbinden. U kunt automatisch verbinding maken met vertrouwde netwerken als u er eerder verbinding mee heeft gemaakt vanaf andere apparaten met hetzelfde Google-account. U hoeft uw inloggegevens niet opnieuw in te voeren.

    Image
    Image
  4. Selecteer met het wachtwoord en de automatische opties geselecteerd Connect en de wifi-netwerkstatus verandert in 'verbonden'.

    Image
    Image

Andere Chromebook Wi-Fi-verbindingsopties

Als wifi-netwerken niet-standaard zijn, zoals het gebruik van niet-standaard DNS-servers of verborgen netwerken, moet je mogelijk enkele extra stappen doorlopen om een Chromebook met dat wifi-netwerk te verbinden.

  1. Als u verbinding maakt met een zakelijk Wi-Fi-netwerk waarbij het bedrijf aangepaste DNS-servernamen gebruikt, moet u deze instelling wijzigen voordat u verbinding kunt maken. Open de instellingen van Chromebook met hetzelfde proces als hierboven, selecteer Netwerk en selecteer de vervolgkeuzelijst Netwerk. Selecteer onder Naamservers Aangepaste naamservers en typ vervolgens de aangepaste DNS-servers die u van uw IT-afdeling hebt gekregen.

    Image
    Image
  2. Als het wifi-netwerk waarmee u verbinding probeert te maken met uw Chromebook een verborgen netwerk is, vraagt u de netwerkbeheerder om de netwerknaam. Ga vervolgens naar de netwerkinstellingen, selecteer de Verbinding toevoegen vervolgkeuzelijst en selecteer vervolgens Wi-Fi toevoegen.

    Image
    Image
  3. Typ in het pop-upvenster Verbinding maken met Wi-Fi-netwerk de naam van het netwerk in het veld SSID, het type netwerkbeveiliging in het veld Beveiliging en het wachtwoord (u verstrekt door de netwerkbeheerder) in het veld Wachtwoord. Selecteer Connect om verbinding te maken met dat verborgen netwerk.

    Image
    Image

Je zult ook op het netwerkscherm zien dat er een optie is om verbinding te maken met een VPN. Dit is geen wifi-netwerk, maar Chromebooks kunnen volledig verbinding maken met elk VPN-netwerk.

Aanbevolen: