Hoe u 5G- of 4G-internettoegang op uw laptop krijgt

Inhoudsopgave:

Hoe u 5G- of 4G-internettoegang op uw laptop krijgt
Hoe u 5G- of 4G-internettoegang op uw laptop krijgt
Anonim

Wat te weten

  • Als je een 5G- of 4G-kaartchipset op je laptop hebt geïnstalleerd, hoef je je alleen maar aan te melden voor mobiele breedbandservice.
  • Sluit een externe 5G- of 4G-USB-modem (laptopstick) aan of maak draadloos verbinding met een mobiele hotspot.
  • Installeer een tethering-app op je telefoon zodat je laptop de mobiele data van je telefoon kan delen.

Dit artikel legt uit hoe je 5G- of 4G-internettoegang krijgt op elke laptop, ongeacht het besturingssysteem.

Ingebouwde 5G of 4G mobiel breedband

De meeste van de nieuwste laptops, netbooks en tablets bieden een optie voor mobiel breedband, waarbij u een 5G- of 4G-kaart of chipset in de laptop kunt laten bouwen wanneer u deze bestelt (tegen een meerprijs). U moet een mobiele breedbandservice kiezen, maar vaak kunt u de draadloze serviceprovider selecteren.

  • Pros: het gemak van een mobiele draadloze verbinding die al is ingesteld zodra u uw laptop aanschaft (u hoeft uw eigen mobiele breedbandapparaat niet te installeren); minder opdringerig dan een USB 5G- of 4G-laptopstick.
  • Nadelen: Niet overdraagbaar naar andere laptops of apparaten.
Image
Image

5G- of 4G-laptopstick

Als je nog geen mobiele breedbandkaart hebt ingebouwd of een apart apparaat wilt dat je met meer dan één laptop kunt gebruiken, is een 5G USB-modem (ook wel laptopstick of mobiele modem genoemd) eenvoudig te installeren. Het is plug-and-play zoals de meeste USB-sticks. U kunt de laptopstick kopen en u rechtstreeks aanmelden voor het mobiele breedbandabonnement bij de draadloze provider of bij winkels zoals Best Buy.

  • Pros: Kan op verschillende apparaten worden gebruikt (bijvoorbeeld overschakelen van de ene laptop naar de andere). Sommige laptopsticks functioneren ook als flashdrives voor draagbare opslag en andere nuttige doeleinden.
  • Nadelen: Steekt uit de USB-poort van uw laptop; gemakkelijk kwijt te raken of te verliezen.

5G of 4G mobiel hotspot-apparaat

Mobiele hotspots zijn hardwareapparaten die draagbare wifi bieden. Je verbindt je laptop draadloos met de 5G of 4G mobiele hotspot, net zoals je verbinding maakt met een wifi-netwerk of wifi-hotspot. Net als bij de andere opties, moet u zich abonneren op een mobiel data-abonnement voor uw mobiele hotspot-apparaat. Een groot voordeel van een mobiele hotspot is echter dat u er doorgaans meer dan één apparaat op kunt aansluiten voor gedeelde mobiele internettoegang.

  • Pros: Kan meestal vijf of meer mobiele apparaten tegelijk verbinden.
  • Nadelen: Moet een apart apparaat bij zich hebben (hoewel mobiele hotspots vrij dun en klein zijn, ongeveer zo groot en breed als een creditcard).

Gebruik je smartphone als hotspot

Tethering is wanneer u uw mobiele telefoon op uw laptop aansluit om de dataservice van uw mobiele telefoon op de laptop te gebruiken. Veel tethering-apps maken tethering mogelijk via een USB-kabel of Bluetooth, inclusief de populaire PdaNet-app. Sommige draadloze providers brengen extra kosten in rekening voor het voorrecht om uw telefoon op uw laptop aan te sluiten.

  • Pros: Mogelijk kunt u het data-abonnement waarvoor u al beta alt zonder extra kosten op uw smartphone gebruiken.
  • Nadelen: Tethering kan traag zijn en de batterij van je telefoon sneller leegmaken.

Leer hoe je je iPhone als hotspot kunt gebruiken en hoe je je Android-telefoon als draagbare wifi-hotspot kunt gebruiken om delen via wifi in te schakelen.

Satelliet-internetterminals

Als u veel onderweg bent in een camper, overweeg dan te investeren in een satelliet-internetterminal. Hoewel duur en niet bijzonder handig, zijn deze oplossingen niet afhankelijk van enige vorm van mobiele netwerkdekking. In plaats daarvan komt je internettoegang van een satelliet, dus je hebt alleen een heldere hemel nodig.

Je hebt een modem en een antenne nodig om een satelliet-internetterminal te gebruiken, dus de installatie is niet eenvoudig. Deze optie kan u echter mogelijk onbeperkte internettoegang geven waar u ook roamt.

Welke optie voor mobiel internet is het beste?

Welke optie is het beste voor jou? Naast naar een wifi-hotspot of internetcafé gaan voor gratis internettoegang, is tethering de goedkoopste optie om internettoegang op je laptop te krijgen als je niet thuis bent. Als je meerdere apparaten hebt of een mobiele breedbandverbinding wilt delen, is een mobiele hotspot het meest logisch, terwijl 5G- of 4G-laptopsticks ook handig en gebruiksvriendelijk zijn.

FAQ

    Hoe kijk ik tv op een laptop met internet?

    Het gebruik van een IPTV-service is de meest eenvoudige manier om op een laptop tv te kijken met premiumkanalen via internet. IPTV staat voor Internet Protocol Television; het vereist een draadloze internetverbinding, een router, een settopbox of USB-dongle die IPTV-signalen converteert, en een IPTV-contentprovider.

    Hoe controleer ik de internetsnelheid op een laptop?

    Om de wifi-snelheid op een laptop te controleren, gaat u naar de wifi-indicator op de Windows-taakbalk en selecteert u Open netwerk- en internetinstellingen Selecteer Wi-Fi > Wijzig adapteropties en kies uw netwerkverbinding. Selecteer Snelheid om uw internetsnelheid te zien.

    Waarom wordt de verbinding met internet op mijn laptop steeds verbroken?

    Enkele veelvoorkomende redenen waarom wifi-verbindingen wegvallen, zijn onder meer dat je buiten het bereik van je draadloze toegangspunt bent, wifi-radio-interferentie ervaart van andere apparaten en een overbelast wifi-netwerk hebt. Controleer ook of u verbinding hebt gemaakt met het juiste netwerk en zorg ervoor dat de stuurprogramma's up-to-date zijn.

Aanbevolen: