Herinneringen vinden op Facebook

Inhoudsopgave:

Herinneringen vinden op Facebook
Herinneringen vinden op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Open de Facebook-app op uw mobiele apparaat, tik op het pictogram Menu en selecteer Memories.
  • Log in op Facebook.com, ga naar het tabblad Home en klik op Memories aan de linkerkant.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je herinneringen kunt vinden in de mobiele Facebook-app en op de website. We leggen ook uit hoe je de Herinneringen-instellingen kunt vinden om je meldingen aan te passen of om specifieke mensen of bepaalde datums te verbergen voor je Herinneringen.

Over Facebook-herinneringen

Herinneringen op Facebook kunnen berichten bevatten die je hebt gedeeld, Facebook-berichten waarin anderen je hebben getagd, en Facebook-jubilea voor toen je vrienden werd met anderen. Herinneringen zijn voor de huidige datum, maar terug in jaren zolang je je Facebook-account had.

Als je geen herinneringen ziet, betekent dit dat Facebook niets heeft om weer te geven voor die dag in het verleden.

Er is geen schakelaar of instelling om Facebook-herinneringen uit te schakelen; u kunt echter meldingen beheren en mensen of datums verbergen, die we hieronder zullen beschrijven.

Vind herinneringen in de mobiele Facebook-app

Hoewel je vaak herinneringen in je feed kunt zien, kun je die van vele jaren terug zien in de sectie Herinneringen.

  1. Open de Facebook-app en tik op het Menu-pictogram rechtsonder of rechtsboven, afhankelijk van je apparaat.
  2. Selecteer onder Alle snelkoppelingen Memories.

  3. Als je Herinneringen niet in de lijst ziet, scrol je naar de onderkant van het gedeelte en tik je op Meer zien. De optie zou dan moeten verschijnen.

    Image
    Image

    Je ziet dan herinneringen voor "Op deze dag" van voorgaande jaren.

Instellingen wijzigen voor Facebook-herinneringen op mobiel

Je kunt de meldingen voor je Facebook-herinneringen wijzigen en ervoor zorgen dat bepaalde mensen of specifieke datums niet worden weergegeven in Herinneringen.

  1. Tik in de rechterbovenhoek van de Memories Home op het gear icoon om de Memories Settings te openen.
  2. Kies bovenaan hoe vaak je op de hoogte wilt worden gehouden van Herinneringen. U kunt Alle herinneringen, Hoogtepunten of Geen kiezen. Hoogtepunten zijn onder meer speciale herinneringen zoals feestvideo's.

  3. Tik onder Hide Memories om mensen of datums te verbergen.

    Als je Mensen kiest, begin dan met het typen van een naam en selecteer de juiste wanneer deze verschijnt. Tik op de pijl bovenaan om terug te gaan.

    Als u Dates kiest, voert u een begin- en einddatum in en tikt u op Opslaan.

    Image
    Image

    U kunt dan de Geheugeninstellingen afsluiten met de pijl-terug bovenaan en terugkeren naar het menu door nogmaals op de pijl te tikken.

Vind herinneringen op de Facebook-website

Zoals op je mobiele apparaat, kun je herinneringen zien in je feed op de Facebook-website. Maar natuurlijk heb je daar ook toegang tot Memories.

  1. Bezoek Facebook.com en log in.
  2. Klik op het tabblad Home in de navigatie bovenaan.
  3. Selecteer Memories aan de linkerkant.

  4. Als je Herinneringen niet in de lijst ziet, klik dan op Meer weergeven onderaan het bovenste gedeelte. Herinneringen zouden dan moeten verschijnen.

    Image
    Image

    Je ziet op de huidige dag gedeelde Facebook-berichten van afgelopen jaren.

Instellingen wijzigen voor Facebook-herinneringen op het web

Als je de meldingen wilt wijzigen of mensen of datums wilt verbergen voor je Herinneringen op internet, is dat net zo eenvoudig als op je mobiele apparaat.

  1. Selecteer in de Memories Home Meldingen aan de linkerkant. Kies aan de rechterkant Alle herinneringen, Hoogtepunten of Geen.

    Image
    Image
  2. Om een persoon uit je Herinneringen te verbergen, kies je Hide People aan de linkerkant. Begin met het typen van de naam van de persoon aan de rechterkant en selecteer ze wanneer ze in de suggesties verschijnen. Klik op Opslaan.

    Image
    Image
  3. Om datums uit je herinneringen te verbergen, kies je Dates verbergen aan de linkerkant. Klik op Add New Date Range aan de rechterkant en kies de Start Date en End Date. Klik op Opslaan.

    Image
    Image

    U kunt terugkeren naar het hoofdscherm door op het pictogram Home in de navigatie bovenaan te klikken.

FAQ

    Hoe deel ik herinneringen op Facebook?

    Zodra je een herinnering in de app of online hebt gevonden, kun je deze delen in je feed. Selecteer op de Memory pagina Share naast degene die je wilt posten. Van daaruit kun je kiezen of je het alleen met vrienden of openbaar wilt delen.

    Hoe zet ik Herinneringen op Facebook uit?

    Je kunt Herinneringen niet volledig uitschakelen, maar je kunt de functie Datums verbergen gebruiken (Memories > Datums verbergen > Datumbereik toevoegen) om een tijdelijke oplossing te vinden. Voer een datumbereik in dat betrekking heeft op uw volledige aanwezigheid op Facebook, en Herinneringen worden niet weergegeven.

Aanbevolen: