Mesh Network vs Range Extender: wat is het beste?

Inhoudsopgave:

Mesh Network vs Range Extender: wat is het beste?
Mesh Network vs Range Extender: wat is het beste?
Anonim

Sommige routers en huizen zijn gewoon niet gebouwd om in het hele gebouw wifi te bieden. Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen, maar het kiezen van de juiste methode hangt niet alleen af van de kosten van de aankoop, maar ook van de grootte van het gebouw en of je al een fatsoenlijke router hebt.

Als er al een netwerk aanwezig is, dupliceren apparaten die repeaters worden genoemd het signaal en breiden het uit tot buiten het werkgebied van de basisrouter.

De andere optie is om een mesh-netwerk te installeren, dat afzonderlijke routerachtige apparaten in verschillende kamers biedt om overal in huis wifi te bedienen.

Repeater vs Mesh Network

Image
Image

Een draadloze range extender kan worden beschouwd als een interne upgrade, aangezien u de extender alleen maar op uw bestaande netwerk hoeft aan te sluiten om het wifi-signaal te verbreden en het bereik te vergroten.

Deze aanpak is geweldig als je huis niet enorm groot is, en het is niet duur in vergelijking met mesh-wifi-systemen zoals Google Wi-Fi en Asus AiMesh. Bovendien kun je nog steeds je bestaande router gebruiken.

Er zijn echter enkele nadelen. Het opzetten van een wifi-repeater is geen eenvoudig proces en ze zijn misschien niet zo naadloos in het hele huis te gebruiken.

Een mesh-netwerk omvat afzonderlijke hubs die rond het huis zijn geplaatst en met elkaar communiceren om dekking te bieden binnen het bereik van elke hub. Mesh-apparaten zijn handig omdat er meestal een paar tegelijk worden gekocht, en zolang de hubs dicht genoeg bij elkaar zijn om te communiceren, kan elk van hen een volledig wifi-signaal in elke kamer leveren.

Ze zijn perfect voor grotere huizen, eenvoudig in te stellen en bieden eenvoudig centraal beheer. Elke hub werkt meer als een aparte router, in plaats van het signaal te herhalen.

Mesh-netwerken zijn echter vaak veel duurder dan repeaters, waardoor er meerdere apparaten in huis nodig zijn.

Bepaal waar het wifi-signaal wegv alt

Het meten van de grootte van het gebouw is een essentiële stap bij het beslissen welk apparaat te kopen. Als je ergens in huis geen betrouwbare wifi kunt krijgen en het verplaatsen van de router niet haalbaar is, bepaal dan eerst waar het signaal altijd lijkt weg te vallen of niet zo sterk is als je zou willen.

Als je enige probleem is dat je soms wat wifi krijgt, maar het v alt vaak weg, dan is het waarschijnlijk alles wat je nodig hebt om een repeater tussen die ruimte en de router te plaatsen om het signaal een klein duwtje te geven. In dit geval is er geen dwingende reden om het hele netwerk te upgraden met nieuwe mesh-apparaten.

Als je echter merkt dat het signaal in de buurt van de router zwak is en er nog genoeg van het huis over is dat wifi nodig heeft, dan is de kans klein dat een daar geplaatste repeater het signaal naar de rest kan doorsturen van het huis, tenzij uw huis relatief klein is.

Als uw huis bijvoorbeeld drie verdiepingen en meerdere slaapkamers heeft, en uw router beneden niet door muren en andere obstakels kan dringen, kan het gemakkelijker zijn om het netwerk te upgraden met een mesh-systeem, zodat een kamer op alle verdiepingen kan zijn eigen Wi-Fi "hub" hebben.

Welke is gemakkelijker te beheren en te gebruiken?

Wi-Fi mesh-netwerken zijn gemakkelijker in te stellen, omdat de meeste worden geleverd met een mobiele app die een snelle en eenvoudige manier biedt om alle hubs samen te laten werken. De hubs zijn al geprogrammeerd om met elkaar te werken, dus het is meestal zo eenvoudig als ze aanzetten en netwerkinstellingen zoals wachtwoorden instellen. De installatie duurt meestal minder dan 15 minuten.

Nadat ze allemaal klaar zijn om te gaan, kun je door het huis gaan en automatisch verbinding maken met degene die het beste signaal geeft, aangezien er maar één netwerk is dat tegelijkertijd door alle hubs wordt gebruikt.

Omdat de meeste mesh-netwerken op deze manier gecentraliseerd beheer gebruiken, maken ze het ook gemakkelijk om gastnetwerken te maken, apparaten te blokkeren voor verbinding met internet, internetsnelheidstests uit te voeren en gerelateerde taken.

Range-extenders zijn daarentegen vaak verwarrend om in te stellen. Omdat ze kunnen werken met routers van een andere fabrikant (d.w.z. u kunt een Linksys-extender gebruiken met een TP-Link-router), moet u de extender configureren om handmatig verbinding te maken met de hoofdrouter. Dit proces is meestal veel tijdrovender en ingewikkelder in vergelijking met een mesh-netwerkconfiguratie.

Vermits je met repeaters een nieuw netwerk moet bouwen vanaf de extender, moet je mogelijk handmatig overschakelen naar het netwerk van de extender als je binnen bereik bent, wat niet altijd iets is dat je wilt doen als je in de buurt bent. gewoon door je huis lopen. Dit type configuratie zou echter prima zijn voor immobiele apparaten zoals een draadloze desktopcomputer.

Overweeg de kosten

Er is een enorm prijsverschil tussen een draadloze extender en een mesh-systeem wifi. Kortom, als je niet veel geld wilt uitgeven om je netwerk uit te breiden, zit je misschien vast aan de aanschaf van een repeater.

Een goede wifi-extender kost misschien slechts $ 50, terwijl een mesh wifi-systeem je tot $ 300 kan kosten.

Omdat een repeater afhankelijk is van een bestaand netwerk dat je het signaal al moet herhalen, is dit het enige dat je hoeft te kopen. Een mesh-netwerk daarentegen is een volledig systeem dat uw bestaande netwerk vervangt. U kunt echter misschien een mesh-netwerk kopen met slechts twee hubs om de prijs te verlagen.

Belangrijke dingen om te onthouden

Afgezien van de kosten is een mesh-netwerk vaak de beste keuze, aangezien een kwaliteitssysteem wifi kan leveren voor bijna elk huis. Het is echter ook gemakkelijk voor een mesh-systeem om meer te zijn dan je nodig hebt in een kleiner huis.

Je hoeft misschien geen repeater of mesh-systeem te kopen als het je lukt om de router naar een betere locatie te verplaatsen. Als uw router bijvoorbeeld onder een bureau in uw kelder staat, is de kans klein dat deze uw garage naar buiten kan reiken; verplaatsen naar de begane grond, of in ieder geval weg van de obstakels op het bureau, kan voldoende zijn.

Als dat niet werkt, is upgraden naar een langeafstandsrouter, het vervangen van de antennes van de router of het veranderen van uw laptop in een wifi-extender wellicht goedkoper.

Een ander nadeel van mesh-netwerken is dat je meerdere apparaten door je hele huis hebt geplaatst. Met een repeaterconfiguratie heb je alleen de router, die je al hebt, en de repeater nodig. Mesh-opstellingen kunnen drie of meer hubs hebben, wat veel technologie kan zijn om op verschillende plaatsen te zitten. Dat gezegd hebbende, de hubs zijn meestal veel aantrekkelijker en hebben zelden of nooit zichtbare antennes.

Aanbevolen: